Find billigste A-kasse

Find hurtigt

den billigste A-kasse

Vi sammenligner pris og andet
for ALLE A-kasser i Danmark

Afskedigelser ved graviditet - Dansk Arbejdsgiverforening

< Forrige | Indhold | Næste >

Sager fra Dansk Arbejdsgiverforening om afskedigelser p.g.a. graviditet

Eksempler på sager fra perioden 2012-2014 indberettet af medlemsorganisationer under Dansk Arbejdsgiverforening.

Dansk Industri:

 • Dom af 2.10.2014, Retten i Roskilde (overtrædelse af LBL). En kvindelig medarbejder med ukendt anciennitet blev opsagt under sin forældreorlov. Godtgørelsen blev fastsat til 294.424,47 kr.
 • Dom af 14.10.2013, Retten i Nykøbing Falster (ikke en overtrædelse af LBL). En kvindelig medarbejder med 1 år og 11 måneders anciennitet, anlagde sag mod DI, idet kvinden mente, at en stillingsændring var i strid med ligebehandlingsloven. Arbejdsgiveren blev frifundet.
 • Dom af 28.6.2013, Retten i Holbæk (overtrædelse af LBL). En mandlig medarbejder med 5 år og 2 måneders anciennitet blev opsagt under sin forældreorlov. Der blev fastsat en godtgørelse svarende til 6 måneders løn.
 • Dom af 4.4.2013, Retten i Hillerød (overtrædelse af LBL). En kvindelig medarbejder med 1 års anciennitet blev opsagt under sin graviditet. En godtgørelse blev fastsat svarende til 6 måneders løn.
 • Dom af 21.2.2013, Retten i Glostrup (ikke en overtrædelse af LBL). En kvinde i et barselsvikariat, der ikke blev fastansat anlagde sag mod DI. I stedet fik en mand den ledige stilling. Arbejdsgiveren blev frifundet.
 • Dom af 5.1.2012, Retten i Sønderborg (ikke en overtrædelse af LBL). En kvindelig medarbejder med 8 år og 11 måneders anciennitet blev opsagt 5 måneder efter, at hun vendte tilbage fra orlov. Arbejdsgiveren blev frifundet.

Er du studerende - husk A-kasse!

Se vores guide for studerende

Dansk Byggeri:

 • Forlig af 5.3.2014. Malerforbundet og Dansk Byggeri indgik forlig vedrørende en medarbejder, der var blevet opsagt under sin graviditet. Medarbejderen blev genansat.
 • Dom af 26.3.2013, Retten i Holstebro (overtrædelse af LBL). HK var mandatar for en kvindelig medarbejder, der blev opsagt under sin graviditet. Der blev fastsat en godtgørelse svarende til 6 måneders løn.
 • Dom af 13.2.2012, Retten i Hjørring (overtrædelse af LBL). Teknisk Landsforbund var mandatar for en kvindelig medarbejder, der blev opsagt i sin ferie, der lå i forlængelse af orloven. Der blev fastsat en godtgørelse svarende til 9 måneders løn.

Behov for ny A-kasse?

Skift og spar penge. Se her hvordan

HORESTA:

 • Dom af 22.10.2014, Københavns Byret (ikke en overtrædelse af LBL). Kristelig Fagforening var mandatar for en kvindelig medarbejder med 2 års anciennitet. Medarbejderen var sygemeldt på grund af graviditetsrelateret sygdom. Virksomheden blev frifundet. Sagen er anket til Østre Landsret.
 • Dom af 1.10.2013, Retten i Glostrup (ikke en overtrædelse af LBL). HK repræsenterede en kvindelig lønmodtager, som blev opsagt, mens hun var sygemeldt i forbindelse med graviditet. Lønmodtageren havde 3 års anciennitet. Virksomheden blev frifundet.

< Forrige | Indhold | Næste >

Mere om A-kasse medlemskab

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Seneste blog indlæg - kønsroller

Kvinder tjener stadig mindre end mændene

Udgivet den 01.12.2016 af A-kasser.dk

Beskæftigelsesministeriet udarbejder løbende information om udviklingen på ligelønsområdet, og en ny ligelønsredegørelse for 2016 er nu klar. Redegørelsen tager udgangspunkt i den seneste Læs mere...

Her tjener kvinder mere end mænd

Udgivet den 18.09.2016 af A-kasser.dk

Den gennemsnitlige timeløn for mænd er stadig højere end kvinders ifølge netop offentliggjort statistik fra Danmarks Statistik. Lønmodtagere på det danske arbejdsmarked havde i 2015 en gennemsnitlig timeløn på 252 kr. Læs mere...

Forskel på hvad kvindelige og mandlige studerende går efter

Udgivet den 03.06.2016 af A-kasser.dk

Undersøgelse af studerende's jobønsker Mænd går efter høj løn og prestige, mens kvinder går efter blødere værdier, herunder om virksomheden har en etisk korrekt adfærd og udviser socialt Læs mere...

Gå til bloggen