-kasser.dk

Bedst i test

Den bedste A-kasse?

Kan man afgøre hvem der er den bedste A-kasse?

På A-kasser.dk prøver vi at finde den A-kasse vi mener er bedst. Som grundlag for vores vurdering bruger vi:

  • Statistik fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. De undersøgelser der indgår er antal klager over den enkelte A-kasse, hvor ofte A-kassen taber klagesager, og hvor ofte A-kassen får kritik for sin sagsbehandling og vejledning i de afgjorte klagesager.
  • Kontingentpris indgår som et vigtigt element i vores vurdering, herunder også hvordan kontingentprisen i den enkelte A-kasse har udviklet sig over en 5-årig periode.
  • Vurdering på Trustpilot af de enkelte A-kasser
  • Medlemsfordele

I vores undersøgelse indgår kun tværfaglige A-kasser, i det vi har det som et krav for at blive kåret som bedste A-kasse, at alle skal kunne blive medlem af A-kassen. En tværfaglig A-kasse har også den fordel at du altid kan forblive medlem uanset hvilket job du måtte få.

A-kasse branchens egne målinger kan ikke bruges

Desværre er A-kasse branchen præget af at A-kasserne laver de fleste af deres målinger som interne målinger, der ikke offentliggøres i sit fulde omfang, og som også ofte kun omfatter A-kassen selv, der har bestilt undersøgelsen eller et mindre antal A-kasser.

De deltagende A-kasser forpligter sig samtidig til at de ikke må offentliggøre resultaterne fra undersøgelserne.

Antal klager fra medlemmer

Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring, der hører under STAR, laver årlige opgørelser over medlemmernes klager over deres A-kasse.
I den seneste opgørelse for året 2020, kan man se at blandt de tværfaglige A-kasser, som alle kan blive medlem af, har især FTFa et lavt antal klager.

I den modsatte end af klagestatistikken, med mange klager, ligger bl.a. MA A-kasse med flest klager af alle a-kasser og Krifa har også flere klager end gennemsnittet.

Tabte sager i klageinstansen

Her klarer FTFa og Det Faglige Hus sig godt i det de kun taber ca. 14% af deres klagesager. I den anden ende af skalaen ses bl.a. Akademikernes A-kasse som taber næsten hver fjerde sag i klageinstansen.

Kritik af A-kassens vejledning

Her klarer ASE sig bedst i det de ikke har fået kritik for deres vejledning i én eneste af de 217 klagesager de har fået afgjort i 2020.
Af de øvrige tværfaglige A-kasser kan nævnes at "Min A-kasse" også har høj kvalitet i deres vejledning, i det de kun får kritik i 4 ud af 159 (2,5%) afgjorte klagesager i 2020.

Den A-kasse der oftest fik kritik for deres vejledning i 2020 var Akademikernes A-kasse, der fik kritik i 10% af de afgjorte klagesager mod dem.

Vurdering på Trustpilot

Udover at se på antal officielle klager (se ovenfor), kan man også i sin vurdering af hvem der en god A-kasse, se på de vurderinger de enkelte A-kasser har på Trustpilot.

Den samlede vurdering af A-kassen opgøres i form at en "Trustscore" hvor det højest mulige er 5. De bedste A-kasser i følge Trustpilot, set den 18-12-2021 (for den seneste 12 måneders periode) er:

1. A-kassen FRIE (Trustscore 4,6/5)
2. CA A-kasse (Trustscore 4,6/5)
3. MA A-kasse (Trustscore 4,6/5)
4. Det Faglige Hus (Trustscore 4,3/5)
5. ASE A-kasse (Trustscore 4,3/5)

  

FTFa (med 4,1/5) og Min A-kasse (med 4,2/5) har også begge gode anmeldelser på Trustpilot. Med noget dårligere anmeldelser på Trustpilot finder vi bl.a. Akademikernes A-kasse (med 3,5/5).

Kontingentpris

Når du bliver medlem af en A-kasse køber du en forsikring mod ledighed, og dermed retten til dagpenge hvis du skulle blive ledig.
Denne "forsikring" og vilkårene er meget detaljeret beskrevet i love på dagpengeområdet, så uanset hvor du bliver medlem er det samme regler og vilkår der gælder for din arbejdsløshedsforsikring.

Af den grund skal kontingentet også veje en del ved afgørelsen af den bedste A-kasse. FTFa er den billigste tværfaglige A-kasse i 2022.
Det er dog Det Faglige Hus der har den bedste prisudvikling, idet de 7 år i træk har sænket deres administrationsbidrag (som er en del af kontingentet) med 1 kr.
FTFa har en bedre prisudvikling end gennemsnittet.

Ekstra medlemsfordele

Måske hører du ofte i reklamer for A-kasser og fagforeninger, at der er andre medlemstilbud, som du kan gøre brug af når du er medlem.
Du skal her være opmærksom på at næsten alle disse fordele - ihvertfald i form af rabatter m.m. - kun opnås hvis du er også er medlem af en fagforening. Er du kun medlem af en A-kasse, er medlemstilbud ofte begrænset til hjælp til at komme i arbejde, skrive ansøgninger, deltage på "gå-hjem-møder" m.m.

Er du også interesseret i ekstra forsikring i form af en lønsikring - kan det være en fordel at sammenligne de forskellige A-kasser's tilbud på lønsikring. det har vi gjort for dig - se undersøgelsen her.
I vores undersøgelse viser det sig at FTFa har en attraktiv og billig lønsikring.
Du skal ofte kun være medlem af en A-kasse for at kunne tegne den ekstra lønsikring.

Har A-kassen et kontor i nærheden af dig?

Skulle det uheldige ske, at du bliver ledig og vil have dagpenge, så har du pligt til at komme til møde i din A-kasse, når din A-kasse indkalder dig.
Betyder transport noget for dig, kan det derfor være en god idé at checke om A-kassen har kontor i nærheden af dig.
Du kan i oversigten med alle A-kasser se hvilke byer hver enkelt A-kasse har kontor i.
Er du interesseret i at se hvilke A-kasser der har kontor i netop din by, så kan du finde links nederst på denne side til alle 98 kommuner i Danmark, hvor vi har beskriver hvilke A-kasser, der har kontor i de enkelte kommuner, ligesom du kan se et kort med adresser m.m.

Konklusion: hvem er den bedste A-kasse?

Lægger vi de forskellige parametre sammmen som vi har omtalt ovenfor, mener vi at FTFa er et godt bud på A-kasse for dem der kun ønsker A-kasse (og ikke fagforening).
Ønsker du også fagforening har vi i en anden undersøgelse testet hvor du efter vores mening får "mest værdi for pengene". Her er vinderen i 2022 Det faglige Hus, som tilbyder A-kasse med billig fagforening, samt en række andre fordele til deres medlemmer.

Endelig skal du være opmærksom på at for få grupper, især sygeplejersker, studerende og nyuddannede, kan det være mere relevant - og billigere - at vælge en A-kasse målrettet netop dit fagområde.
Er du studerende eller nyuddannet anbefales du at se vores specielle guider målrettet disse grupper.

Sammenlign
A-kasser

FTFa A-kasse

Den billigste i 2022 i kategorien "Åben for alle"
Bliv medlem Læs mere om FTFa

Det Faglige Hus

Danmarks billigste A-kasse med fagforening
Bliv medlem Læs mere om DFH

ASE

Billig A-kasse og HR Jura for selvstændige
Bliv medlem Læs mere om ASE

De seneste nyheder

21.12.2021:
2022 priser og satser klar
Vi har i dag offentliggjort A-kassernes kontingentpriser for 2022, og dagpengesatser for 2022.

08.10.2021:
Trepartsaftale om mangel på arbejdskraft
Får betydning for A-kasserne og deres medlemmer. Se mere her..

07.10.2021:
Seneste statistik
Så mange medlemmer får sanktion af deres A-kasse Se opgørelse her..

Se alle nyheder

Artikler om A-kasse og dagpenge

Læs mere om dagpengereglerne og emner med relevans for arbejdsmarkedet

Se alle artikler