Få mest værdi

A-kasse
fagforening

Spar penge på A-kasse og fagforening

Det er muligt at spare penge på dit A-kasse kontingent, og du kan især spare mange penge hvis du køber A-kasse med fagforening.

Spar på A-kasse

Alle kan blive medlemmer af en af de 10 tværfaglige A-kasser. Vælger man den billigste tværfaglige A-kasse, som er FTF A-kasse kan man spare ca. 50-65 kr. pr. måned i forhold til de dyreste fagspecifikke A-kasser.

Se omtale af de tværfaglige A-kasser.

Spar på A-kasse med fagforening

Betaler du i dag kontingent til fagforening, er det sandsynligt at du kan spare meget ved at skifte til en af de billige gule fagforeninger.
Det Faglige Hus er Danmark billigste A-kasse med fagforening til kr. 566 pr. mdr.

Se omtale af de gule fagforeninger.

Sparetips for særlige grupper

Nyuddannede

Danmarks billigste A-kasse for nyuddannede er "Min A-kasse" til kr. 381 pr. mdr. i de første 3 mdr. Se artikel om nedsat kontingent for dimittender.

Familierabat

ASE tilbyder fagforening for hele familien for kun i alt kr. 99 pr. mdr. Lige nu (set 18-04-2024) får du de første 6 måneder gratis. Se mere om tilbuddet her.

Selvstændige

Er du selvstændig har du mulighed for til dit A-kasse medlemskab at tilkøbe billig hjælp til bl.a. jura, regnskab, marketing, HR og inkasso. Se mere i vores artikel for selvstændige.

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2024 er kr. 20.359 pr. måned. De første 3 måneder har du mulighed for at få beskæftigelsestillæg så din maksimale dagpengesats kan komme op på kr. 24.199. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 263.232. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 7.000 til fagforening.

Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Mulighed for mere i dagpenge for nyuddannede forringes

Regelændring: Dimittender skal nu vælge dagpengegrundlag inden 2 uger..
læs mere

Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Ny familiefagforening fra ASE

Nyhed fra ASE: Fagforening for hele familien for 99 kr./md.
læs mere