Artikler

Dagpenge
A-kasse

Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Udgivet , opdateret . Kategori: dimittend, nøgleord: A-kasse, Kontingent

Som en konsekvens af de forringede dagpengevilkår for dimittender der blev indført i 2023, har nogle A-kasser valgt at nedsætte kontingentet for dimittender.

Følgende A-kasse har nedsat kontingent fra 1/1-2024 for alle dimittender i de første 3 mdr:

Følgende A-kasser har nedsat kontingentet for ledige dimittender (efter 3 mdr.s ledighed):

  • Akademikernes A-kasse
  • MA A-kasse (gældende fra 1/4-2024)

Dimittender sparer administrationsbidraget

Det er fælles for de A-kasser der har valgt at nedsætte kontingentet for nyuddannede, at nedsættelsen sker med den del af kontingentet som går til A-kassen's administration (også kaldet administrationsbidraget).

Den del af A-kasse kontingentet der udgør statsbidrag og ATP skal nyuddannede således stadig betale, og det svarer i 2024 til 381 kr. pr. mdr.

Min A-kasse er Danmarks billigste

I Min A-kasse får alle nyuddannede A-kasse til 381 kr. pr. mdr. i de første 3 måneder uanset om man er ledig eller i job, om man er forsørger/ikke-forsørger eller over/under 30 år.

Indmeldelse i Min A-kasse

Min A-kasse er en tværfaglig A-kasse og optager derfor alle nyuddannede uanset hvilken uddannelse man har gennemført. For at blive optaget som dimittend, og dermed få det billige kontingent skal man opfylde de generelle regler for dimittender.

Indmeldelse i Min A-kasse kan ske på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse. Du kan også skifte A-kasse til Min A-kasse.

Akademikernes A-kasse

I Akademikernes A-kasse får nyuddannede ikke-forsørgere under 30 år, der har været på dagpenge i 3 mdr. (481 timer) nedsat deres kontingent til 381 kr. pr. mdr. Det vil sige at det er den del af ledige nyuddannede der kommer ned på den lave dagpengesats som får nedsat deres kontingent i Akademikernes A-kasse.

Øvrige (ledige) nyuddannede, d.v.s forsørgere og personer over 30 år får altså ikke nedsat kontingentet i Akademikernes A-kasse.

Fritagelsen gælder indtil medlemmet har været afmeldt som ledig i en måned.