-kasser.dk

A-kasse guide

Du er her: A-kasser (.dk)->Teknikernes A-kasse

Teknikernes A-kasse

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige indenfor bestemte faggrupper

Du skal arbejde inden for: For at blive medlem skal du arbejde inden for teknik, design eller byggeri. Du har en erhvervs- eller videregående uddannelse.

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 516

Tilbydes fagforening? ja

Tilbydes Lønsikring? ja - via ALKA Forsikring, men kun hvis du er medlem af både Teknisk Landsforbund og Teknikernes A-kasse. Dækning kr. 1.000-21.000 (max. 80% af din nuv. løn) om måneden i 6 el. 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Kvalificeringsperiode 12 mdr., Selvrisiko 0 eller 1 mdr. Præmie kr. 526 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr. (med 0 mdr. selvrisiko er prisen højere).
Se vores sammenligning af lønsikring

Online indmeldelse i A-kasse og fagforening ->

Indmeldelse i Teknikernes A-kasse kan ske online på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse og fagforening. Du kan når du udfylder online tilmelding vælge kun at blive medlem af A-kassen eller A-kassen med fagforening. Eller klik på logo for at læse mere om Teknikernes A-kasse.

Teknikernes A-kasse

Indmeldelse i Teknikernes A-kasse

Medlemsfordele i TL:

Er du kun medlem af A-kassen kan du få hjælp til at læse din ansøgning og CV igennem.

Er du også medlem af Teknisk Landsforbund (fagforening) får du nogle ekstra fordele:

Mere om TL:

I Teknisk Landsforbund er du en del af et fællesskab for kreative specialister. Vi er i dag 30.000.

Under Teknisk Landsforbund hører også Teknikernes A-kasse.

TL's vision

  • Teknisk Landsforbund samler alle der arbejder som teknikere, i én fælles faglig organisation for at fremme teknikernes uddannelses-, arbejds- og pensionsmæssige vilkår.
  • Teknisk Landsforbund styrker teknikernes professionelle identitet og højner teknikernes uddannelses og kvalifikationsniveau.
  • Teknisk Landsforbund støtter medlemmerne i deltagelsen i den teknologiske udvikling og står selv som eksempel på en moderne faglig organisation der anvender den mest relevante teknologi.
  • Teknisk Landsforbund respekterer at medlemmerne er enkeltpersoner med forskellige behov og betjener alle medlemmer serviceminded, effektivt og ubureaukratisk.
  • Teknisk Landsforbund er en dynamisk faglig organisation med engagerede medarbejdere.

(kilde: Teknikernes A-kasse).

Særlige tilbud for studerende? ja, gratis medlemsskab af TL. Studieture og virksomhedsbesøg
Se vores sektion for studerende

Hvor finder du TL?

TL har hovedkontor i København K, men har også afdelinger i Aarhus, Aalborg, Odense, Herning, Vejle, Esbjerg, Aabenraa, Ringsted og Hillerød.

Sammenlign
A-kasser

FTFa A-kasse

Den billigste i 2022 i kategorien "Åben for alle"
Bliv medlem Læs mere om FTFa

Det Faglige Hus

Vinder i kategorien "Mest værdi for pengene 2022"
Bliv medlem Læs vores test

ASE

Billig A-kasse og HR Jura for selvstændige
Bliv medlem Læs mere om ASE

Gode tips i juni

Find tilbud, rabatter eller tips om A-kasse
Se tips

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Ønsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge? Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2022 er kr. 19.351 pr. måned. Er du nyuddannet er satsen dog mindre. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studiet Er du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannede Som færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeret Der er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 246.924. Læs mere..
Kontingent og skat Du får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 6.000 til fagforening.

De seneste nyheder

29.06.2022:
Mulighed for online samtaler i A-kasse og Jobcenter
Fra 1.1.2023 bliver det muligt for en ledig at vælge at gennemføre samtaler med Jobcenter og A-kasse online. Se mere her..

29.06.2022:
Ny arbejdsdeling mellem A-kasser og jobcentre
Fra 1.1.2024 får A-kassen ansvar for kontaktforløb med en ledig i de første 3 måneders ledighed. Se mere her..

29.04.2022:
Initiativer i trepartsaftale gennemført
Initiativerne i Trepartsaftale fra oktober 2021 er nu gennemført ved tildeling af midler til forskellige projekter og ved lovændring. Se mere her..

Se alle nyheder

Artikler om A-kasse og dagpenge

Læs mere om dagpengereglerne og emner med relevans for arbejdsmarkedet

Se alle artikler