Sammenlign
A-kasser

A-kasse guide

Oversigt A-kasser->Teknikernes A-kasse

Teknikernes A-kasse

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige indenfor bestemte faggrupper

Du skal arbejde inden for: For at blive medlem skal du arbejde inden for teknik, design eller byggeri. Du har en erhvervs- eller videregående uddannelse.

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 536

Tilbydes fagforening? ja

Tilbydes Lønsikring? ja - via ALKA Forsikring, men kun hvis du er medlem af både Teknisk Landsforbund og Teknikernes A-kasse. Dækning kr. 1.000-21.000 (max. 80% af din nuv. løn) om måneden i 6 el. 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Kvalificeringsperiode 12 mdr., Selvrisiko 0 eller 1 mdr. Præmie kr. 526 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr. (med 0 mdr. selvrisiko er prisen højere).
Se vores sammenligning af lønsikring

Indmeldelse i Teknikernes A-kasse og fagforening

Indmeldelse i Teknikernes A-kasse kan ske på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse og fagforening. Du kan når du udfylder online tilmelding vælge kun at blive medlem af A-kassen eller A-kassen med fagforening. Du kan også skifte A-kasse til Teknikernes A-kasse.

Medlemsfordele i TL:

Er du kun medlem af A-kassen kan du få hjælp til at læse din ansøgning og CV igennem.

Er du også medlem af Teknisk Landsforbund (fagforening) får du nogle ekstra fordele:

Mere om TL:

I Teknisk Landsforbund er du en del af et fællesskab for kreative specialister. Vi er i dag 30.000.

Under Teknisk Landsforbund hører også Teknikernes A-kasse.

TL's vision

  • Teknisk Landsforbund samler alle der arbejder som teknikere, i én fælles faglig organisation for at fremme teknikernes uddannelses-, arbejds- og pensionsmæssige vilkår.
  • Teknisk Landsforbund styrker teknikernes professionelle identitet og højner teknikernes uddannelses og kvalifikationsniveau.
  • Teknisk Landsforbund støtter medlemmerne i deltagelsen i den teknologiske udvikling og står selv som eksempel på en moderne faglig organisation der anvender den mest relevante teknologi.
  • Teknisk Landsforbund respekterer at medlemmerne er enkeltpersoner med forskellige behov og betjener alle medlemmer serviceminded, effektivt og ubureaukratisk.
  • Teknisk Landsforbund er en dynamisk faglig organisation med engagerede medarbejdere.

(kilde: Teknikernes A-kasse).

Særlige tilbud for studerende? ja, gratis medlemsskab af TL. Studieture og virksomhedsbesøg
Se vores sektion for studerende

Disse job søger ledige medlemmer af Teknikernes A-Kasse

Tabellen viser de 25 mest søgte job blandt ledige medlemmer i Teknikernes A-Kasse i april måned 2023. Tallene stammer fra de jobtitler som ledige i Teknikernes A-Kasse har angivet at søge og stå til rådighed for ("Jeg søger job som").

Antal ledige er opgjort som antallet af jobparate personer mellem 16-66 år, uanset ledighedslængde, som i den sidste uge i den valgte måned er ledige og/eller aktiverede og ikke fritaget for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. I Teknikernes A-Kasse var der i sidste uge af april 2023 registreret 972 ledige medlemmer.

Hver ledig kan medgå flere gange i opgørelsen, da der kan angives flere jobønsker og søges flere forskellige job.

JobtitelAntal ledige
Teknisk designer174
Designer143
Designassistent110
Beklædningsdesigner107
Marketingmedarbejder89
Butiksassistent83
Projektleder71
Produktionsteknolog61
Designteknolog59
Pædagogmedhjælper57
Multimediedesigner56
Mediegrafiker54
Tekstildesigner53
Lager- og logistikmedarbejder52
Bygningskonstruktør45
Kontormedhjælper44
Skrædder41
Koordinator36
Projektmedarbejder36
UX designer36
Industriel designer34
Byggeleder33
Indkøber32
Produktudvikler30
SOME-medarbejder27
Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

Hvor finder du TL?

TL har hovedkontor i København K, men har også afdelinger i Aarhus, Aalborg, Odense, Herning, Vejle, Esbjerg, Aabenraa, Ringsted og Hillerød.

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2024 er kr. 20.359 pr. måned. De første 3 måneder har du mulighed for at få beskæftigelsestillæg så din maksimale dagpengesats kan komme op på kr. 24.199. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 263.232. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 7.000 til fagforening.

Relateret indhold om A-kasse


Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Ny familiefagforening fra ASE

Nyhed fra ASE: Fagforening for hele familien for 99 kr./md.
læs mere

Du kan nu holder møder med din A-kasse som telefon- eller videomøder

Nu kan du holde møder med A-kassen som video- eller telefon-møder..
læs mere