-kasser.dk

A-kasse guide

Du er her: A-kasser (.dk)->SL A-kasse

SL A-kasse

Optager: kun socialpædagoger

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 473

Tilbydes fagforening? ja

Tilbydes Lønsikring? ja - kollektiv lønsikring via ALKA Forsikring. Medlemmer af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes A-kasse er omfattet og betaler til den. Kan ikke fravælges men koster kun 46 kr. om måneden. Dagpenge og lønforsikring sikrer medlemmerne 80% af din hidtidige løn (max. udbetaling fra lønsikring er dog 34.650 ekstra om måneden oven i dagpengene) i op til 6 mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Online indmeldelse i A-kasse og fagforening ->

Indmeldelse i SL A-kasse kan ske online på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse og fagforening. Du kan når du udfylder online tilmelding vælge kun at blive medlem af A-kassen eller A-kassen med fagforening. Eller klik på logo for at læse mere om SL A-kasse.

SL A-kasse

Indmeldelse i SL A-kasse

Medlemsfordele i SL:

Som medlem af Socialpædagogerne (fagforening) kan du få glæde af en række kontante fordele og rabatordninger:

Mere om SL:

Gennem en konstruktiv og vidensbaseret tilgang arbejder Socialpædagogerne for:

  • at forbedre løn- og arbejdsforhold for medlemmerne
  • Udvikle og synliggøre socialpædagogik og den socialpædagogiske faglighed
  • Udvikle velfærdssamfundet med udgangspunkt i den socialpædagogiske indsats for de mest udsatte og sårbare mennesker.

Socialpædagogernes organisation

Socialpædagogerne har omkring 1050 tillidsrepræsentanter. Det er medlemmernes indgang til deres fagforening. Det er tillidsrepræsentanterne, der i det daglige er samarbejdspartner med ledelsen og løser små og store problemer for medlemmerne. På samme måde, som der er tillidsrepræsentanter så er der på de fleste arbejdspladser arbejdsmiljørepræsentanter, der fokuserer på at arbejdsmiljøet på arbejdspladsen løbende forbedres.

Til at understøtte arbejdet på arbejdspladserne er Socialpædagogerne organiseret geografisk i 10 kredse samt et hovedkontor med adresse i København. Socialpædagogerne har også egen a-kasse, der også har adresse i København.

Socialpædagogernes samarbejdspartnere

Socialpædagogerne er medlem af Fagbevægelsens Hovedorganisation, Forhandlingsfællesskabet og Offentligt ansattes Organisation (OAO).

Socialpædagogerne arbejder internationalt gennem flere organisationer, blandt andre: Nordisk Forum For Socialpædagoger og AIEJI - International Association of Social Educators.

Socialpædagogerne samarbejder med de studerendes organisation, Pædagogstuderendes Landssektion - PLS, som har to observatører i vores hovedbestyrelse.
(kilde: SL).

Særlige tilbud for studerende? Infomøder for studerende 2 gange om året, rabat på kurser.
Som studerende kan du melde dig ind i PLS, Pædagogstuderendes Studieorganisation, som tilbyder dig gratis kurser, hjælp, opgavebørs og andet. PLS tilbyder også gratis a-kasse under studiet.
Se vores sektion for studerende

Hvor finder du SL?

Socialpædagogerne har hovedkontor i København. Derudover har de 9 kredse/kontorer rundt i landet (Aarhus, Esbjerg, Hillerød, Nr. Alslev, Nørresundby, Ringsted, Herning, Odense og Rønne).

Sammenlign
A-kasser

FTFa A-kasse

Den billigste i 2022 i kategorien "Åben for alle"
Bliv medlem Læs mere om FTFa

Det Faglige Hus

Vinder i kategorien "Mest værdi for pengene 2022"
Bliv medlem Læs vores test

ASE

Billig A-kasse og HR Jura for selvstændige
Bliv medlem Læs mere om ASE

Gode tips i juni

Find tilbud, rabatter eller tips om A-kasse
Se tips

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Ønsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge? Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2022 er kr. 19.351 pr. måned. Er du nyuddannet er satsen dog mindre. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studiet Er du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannede Som færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeret Der er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 246.924. Læs mere..
Kontingent og skat Du får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 6.000 til fagforening.

De seneste nyheder

29.06.2022:
Mulighed for online samtaler i A-kasse og Jobcenter
Fra 1.1.2023 bliver det muligt for en ledig at vælge at gennemføre samtaler med Jobcenter og A-kasse online. Se mere her..

29.06.2022:
Ny arbejdsdeling mellem A-kasser og jobcentre
Fra 1.1.2024 får A-kassen ansvar for kontaktforløb med en ledig i de første 3 måneders ledighed. Se mere her..

29.04.2022:
Initiativer i trepartsaftale gennemført
Initiativerne i Trepartsaftale fra oktober 2021 er nu gennemført ved tildeling af midler til forskellige projekter og ved lovændring. Se mere her..

Se alle nyheder

Artikler om A-kasse og dagpenge

Læs mere om dagpengereglerne og emner med relevans for arbejdsmarkedet

Se alle artikler