Sammenlign
A-kasser

A-kasse guide

Oversigt A-kasser->Min A-kasse

Min A-kasse

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 506

Tilbydes fagforening? nej, Min A-kasse er kun en A-kasse

Tilbydes Lønsikring? ja - via ALKA Forsikring. Dækning kr. 1.000-40.000 (max. 80% af din nuv. løn) om måneden i 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Kvalificeringsperiode 12 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 344 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. Bemærk! Kan købes uden selvrisiko men til en højere præmie.
Se vores sammenligning af lønsikring

Indmeldelse i Min A-kasse

Indmeldelse i Min A-kasse kan ske på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse. Du kan også skifte A-kasse til Min A-kasse.

Medlemsfordele i Min A-kasse:

 • Uanset om du senere skifter job kan du altid forblive medlem af "Min A-kasse". "Min A-kasse" er en såkaldt tværfaglig A-kasse der optager alle som medlemmer uanset baggrund.
 • Mulighed for at få udvidet dækning gennem lønsikring
 • Er blandt de billigste
 • Du kan benytte dig af deres tilbud om gratis jobrådgivning og karriererådgivning.
 • Gratis workshops & foredrag
 • Deltag gratis på online IT-kurser via Onlinekurser.dk
 • Adgang til tysk- og engelskkurser for både begyndere og for personer på videregående niveau.

Mere om Min A-kasse:

Min A-kasse er en tværfaglig FH a-kasse (Fagbevægelsens Hovedorganisation) for både studerende, dimittender, lønmodtagere, efterlønnere og selvstændige.

Vi er en a-kasse, der sætter en ære i at holde kontingentet nede og servicen i top. Heldigvis er vi blandt de billigste a-kasser i Danmark, samtidig med at vi ligger i top på medlemstilfredshed i bl.a. MSI undersøgelser.

Min A-kasse blev stiftet i 1914 og er dermed en af landets ældste a-kasser. Det, der startede som en a-kasse for en specifik faggruppe og en lille gruppe medlemmer, har gennem de seneste 100 år udviklet sig til en a-kasse, der favner bredt. Vi har i alt ca. 91.000 medlemmer. Vi samarbejder med 14 forskellige faglige organisationer og har i de senere år fusioneret med både Business Danmark, Serviceforbundet og PROSA.

Vi ser os selv som en visionær a-kasse, der gerne blander os i ledighedsdebatten, men som først og fremmest har fokus på det enkelte medlem og på, hvordan vi bedst hjælper dig som medlem videre i dit næste job..

Min A-kasse har 91.000 medlemmer og 117 ansatte.

Særlige tilbud for studerende?

 • Gratis foredrag og workshops
 • Få taget et professionelt billede af dig selv til dit CV og LinkedIn
 • Gode råd og vejledning til dig, der drømmer om at åbne egen virksomhed
 • Individuel karriererådgivning fra jobkonsulenter, der kender dit arbejdsmarked
 • Gratis e-bøger om alt mellem jobsøgning og dagpengeregler

Se vores sektion for studerende

Disse job søger ledige medlemmer af Min A-kasse

Tabellen viser de 25 mest søgte job blandt ledige medlemmer i Min A-kasse i april måned 2023. Tallene stammer fra de jobtitler som ledige i Min A-kasse har angivet at søge og stå til rådighed for ("Jeg søger job som").

Antal ledige er opgjort som antallet af jobparate personer mellem 16-66 år, uanset ledighedslængde, som i den sidste uge i den valgte måned er ledige og/eller aktiverede og ikke fritaget for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. I Min A-kasse var der i sidste uge af april 2023 registreret 2.939 ledige medlemmer.

Hver ledig kan medgå flere gange i opgørelsen, da der kan angives flere jobønsker og søges flere forskellige job.

JobtitelAntal ledige
Marketingmedarbejder526
Salgs- og kundeansvarlig408
Lager- og logistikmedarbejder253
Programmør og systemudvikler225
Butiksassistent197
Salgskonsulent189
Kundeservicemedarbejder189
IT-konsulent158
Assistent til salgssupport157
Pædagogmedhjælper156
Projektleder146
Kontormedhjælper137
Salgschef135
Softwareudvikler, backend110
Produktionsmedarbejder108
Receptionist, kontor104
SOME-medarbejder102
Webudvikler99
Softwareudvikler, frontend97
Rengøringsassistent92
Koordinator90
UX designer88
Projektmedarbejder84
IT-supporter83
Indkøber79

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

Hvor finder du Min A-kasse?

Min A-kasse har kontorer i Aalborg, Aarhus, Fredericia, Næstved, København og Odense.

Min A-kasse tilbyder at du kan holde møder med dem digitalt - det vil sige som telefon- eller videomøder. Dog skal det første møde med A-kassen (CV-samtalen) holdes ved personligt fremmøde. Læs mere om digitale møder med din A-kasse.

Meld dig ind i Min A-kasse her

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2024 er kr. 20.359 pr. måned. De første 3 måneder har du mulighed for at få beskæftigelsestillæg så din maksimale dagpengesats kan komme op på kr. 24.199. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 263.232. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 7.000 til fagforening.

Relateret indhold om A-kasse


Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Ny familiefagforening fra ASE

Nyhed fra ASE: Fagforening for hele familien for 99 kr./md.
læs mere

Du kan nu holder møder med din A-kasse som telefon- eller videomøder

Nu kan du holde møder med A-kassen som video- eller telefon-møder..
læs mere