Sammenlign
A-kasser

A-kasse guide

Oversigt A-kasser->Det Faglige Hus

Det Faglige Hus

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 497

Tilbydes fagforening? ja, for kr. 69/mdr.

Tilbydes Lønsikring? ja - via Det Faglige Hus Forsikring. Dækning kr. 500-40.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 6 el. 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Kvalificeringsperiode 6 mdr., Selvrisiko 0 el. 15 kalenderdage. Præmie ca. kr. 475-650* pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr. *Bemærk! Præmien for forsikringen afhænger af din alder, hvilket type job du har og især bopælskommune. Der kan være en forskel i prisen pr. måned på flere hundrede kroner afhængig af hvilken kommune du bor i. Du anbefales at foretage en beregning på Det Faglige Hus's hjemmeside.
Se vores sammenligning af lønsikring

Sammenlign Det Faglige Hus med andre A-kasser

 • Det Faglige Hus A-kasse har som den eneste A-kasse sænket administrationsgebyret de senere år. Det Faglige Hus har derfor den bedste prisudvikling af alle A-kasser
 • Det Faglige Hus A-kasse har haft den største procentvise medlemsfremgang i perioden 2019-2024.
 • Med en trustscore på 4,4/5 ligger Det Faglige Hus blandt de bedst bedømte a-kasser/fagforeninger på Trustpilot (set 30.05.2024).
 • Det Faglige Hus er blandt de A-kasser der sjældnest får kritik af A-kasse tilsynet for sagsbehandling og vejledning, jfr. seneste opgørelse.
 • Det Faglige Hus er vinder af "Mest værdi for pengene i 2024", hvor vi har undersøgt pris/fordele hvis du køber A-kasse med fagforening.

Indmeldelse i Det Faglige Hus A-kasse og fagforening

Indmeldelse i Det Faglige Hus kan ske på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse og fagforening. Du kan når du udfylder online tilmelding vælge kun at blive medlem af A-kassen eller A-kassen med fagforening. Du kan også skifte A-kasse til Det Faglige Hus.

A-kasser.dk's bedømmelse af Det Faglige Hus

Fordele:

 • Mest værdi for pengene i 2024
 • Samme A-kasse og fagforening igennem arbejdslivet
 • Uafhængig
 • Billig fagforening med A-kasse

Ulemper:

 • Ikke eksperter kun indenfor dit fag

Medlemsfordele i Det Faglige Hus:

Er du kun medlem af A-kassen har du følgende fordele:

 • Ret til at få dagpenge ved ledighed
 • "Det Faglige Hus" er en tværfaglig A-kasse, og derfor kan du forblive medlem i "Det Faglige Hus", selvom du skifter job.

Er du medlem af både A-kasse og fagforeningen har du en række yderligere fordele:

 • Faglig bistand, juridisk rådgivning og retssager
 • Mulighed for at tilkøbe en kollektiv ulykkesforsikring for 30 kr./mdr.
 • Mulighed for at tegne lønsikring
 • Mulighed for at leje sommerhus i Danmark eller ferielejlighed i udlandet
 • "Det Faglige Hus" er sponsor i en række fodbold- og håndboldklubber. Du kan deltage i lodtrækning om billetter til disse holds kampe
 • Rabat på forskellige oplevelser og aktiviteter, kulturarrangementer, sport m.m. via samarbejdspartnere

Mere om Det Faglige Hus:

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening med a-kasse for alle, derfor kan du blive medlem, uanset hvilket job du har. Vi er upolitiske og blander os ikke i dit politiske eller religiøse ståsted.

Gratis og professionel hjælp

Selvom vi er markedets billigste, har vi fokus på, at du som medlem får professionel hjælp i både fagforening og a-kasse. Det er selvfølgelig gratis, når du er medlem, uanset om din sag er stor eller lille. Vi har 375 medarbejdere, heraf mange specialister, ansat til at varetage dine interesser. Når du er medlem i Det Faglige Hus bevarer du dine rettigheder i dit ansættelsesforhold, og din anciennitet fra din evt. tidligere fagforening og a-kasse følger med.

Lønmodtagerne vælger Det Faglige Hus

Det Faglige Hus ligger i toppen blandt de fagforeninger og a-kasser, der har størst vækst, og vi hører til blandt lønmodtagernes foretrukne. De fleste fagforeninger og a-kasser oplever tilbagegang - en del endda markant tilbagegang. Det gælder især for de fagforeninger og a-kasser under FH, der har priser, som er markant højere end i Det Faglige Hus.

En moderne fagforening og a-kasse

I præsentationsfolderen Det Faglige Hus - en moderne fagforening og a-kasse giver vi dig et indblik i, hvordan vores organisation er bygget op. I folderen kan du læse om, hvad vi beskræftiger os med, og hvorfor vi gør tingene, som vi gør. Læs mere i præsentationsfolderen her.
(kilde: Det Faglige Hus).

Særlige tilbud for studerende?

 • Gratis fagforening (faglig og juridisk bistand vedr. uddannelse og fritidsjob). Arbejder du mere end 15 timer om ugen, skal du dog betale kontingent til fagforeningen for at kunne få faglig bistand og juridisk hjælp under din uddannelse.
 • Du kan tegne en heltidsulykkesforsikring til 20 kr. om måneden
 • Andre fordele, som betalende medlemmer der er medlem af både A-kasse og fagforeningen har, se neden for

Se vores sektion for studerende

Disse job søger ledige medlemmer af Det Faglige Hus A-kasse

Tabellen viser de 25 mest søgte job blandt ledige medlemmer i Det Faglige Hus A-kasse i marts måned 2023. Tallene stammer fra de jobtitler som ledige i Det Faglige Hus A-kasse har angivet at søge og stå til rådighed for ("Jeg søger job som").

Antal ledige er opgjort som antallet af jobparate personer mellem 16-66 år, uanset ledighedslængde, som i den sidste uge i den valgte måned er ledige og/eller aktiverede og ikke fritaget for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. I Det Faglige Hus A-kasse var der i sidste uge af marts 2023 registreret 7.156 ledige medlemmer.

Hver ledig kan medgå flere gange i opgørelsen, da der kan angives flere jobønsker og søges flere forskellige job.

JobtitelAntal ledige
Lager- og logistikmedarbejder2.249
Produktionsmedarbejder1.930
Rengøringsassistent1.212
Pædagogmedhjælper890
Butiksmedhjælper876
Køkkenmedhjælper824
Chauffør, budtransport, køretøj under 3½ ton705
Kundeservicemedarbejder651
Kontormedhjælper613
Butiksassistent613
Truckfører577
Pakkerimedarbejder494
Specialarbejder, byggeri364
Chauffør, fragt, distribution, blandet kørsel351
Receptionist, kontor348
Salgs- og kundeansvarlig277
Marketingmedarbejder268
Handicaphjælper258
Specialarbejder, grønne områder237
Pedelmedhjælper208
Salgskonsulent196
Assistent til salgssupport187
Koordinator176
Serveringsmedarbejder162
Gartneriarbejder158

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

Hvor finder du Det Faglige Hus?

"Det Faglige Hus" har hovedkontor i Esbjerg. Derudover er der afdelinger i Brøndby, Odense, Aarhus, Ringsted, Aalborg, Hillerød, Kolding og Herning

Det Faglige Hus tilbyder at du kan holde møder med dem digitalt - det vil sige som telefon- eller videomøder. Dog skal det første møde med A-kassen (CV-samtalen) holdes ved personligt fremmøde. Læs mere om digitale møder med din A-kasse.

Meld dig ind i Det Faglige Hus her

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2024 er kr. 20.359 pr. måned. De første 3 måneder har du mulighed for at få beskæftigelsestillæg så din maksimale dagpengesats kan komme op på kr. 24.199. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 263.232. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 7.000 til fagforening.

Relateret indhold om A-kasse


Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Mulighed for mere i dagpenge for nyuddannede forringes

Regelændring: Dimittender skal nu vælge dagpengegrundlag inden 2 uger..
læs mere

Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Ny familiefagforening fra ASE

Nyhed fra ASE: Fagforening for hele familien for 99 kr./md.
læs mere