Du er her: A-kasser (.dk)->Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse

Vores manglende anbefaling af Akademikernes A-kasse skyldes følgende forhold:

Optager: Personer med bestemte uddannelser

Du skal arbejde inden for: Akademikernes A-kasse er for "akademikere". Det vil sige du skal være uddannet fra et universitet eller en anden højere læreanstalt. De største medlemsgrupper er ingeniører og DJØF'ere, der tegner sig for ca. 2/3 af alle medlemmer i Akademikernes A-kasse.

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 467

Tilbydes fagforening? nej, Akademikernes A-kasse er kun en A-kasse

Tilbydes Lønsikring? ja - via Topdanmark. Dækning kr. 2.000-40.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 6 el. 12 mdr. (ialt max. 36 mdr.). Kvalificeringsperiode 9 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 307 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Medlemsfordele i Aka:

Som medlem i Akademikernes A-kasse har du følgende fordele:

  • Akademikernes Rekruttering (skabe jobs til akademikere)
  • Digitale medlemstilbud (events, kompetencestyrkende webinarer, kurser i f.eks. Indesign og Excel)
  • Startup Growth-program (iværksætterprogram, der kører i dagtimerne, og koster 500 kr.)

Mere om Aka:

Akademikernes A-kasse har nydt godt af de senere års stigning i antal personer der gennemfører en lang videregående uddannelse. De har haft medlemstilgang ligesom de øvrige A-kasser for højtuddannede, herunder bl.a. MA A-kasse.

På Akademikernes A-kasse's hjemmeside siger de følgende om dem selv:
Det er vores fornemmeste opgave at hjælpe dig stærkt videre. Udover at give dig økonomisk tryghed, hvis du bliver ledig, er vi en afgørende sparringspartner i overgangene i dit studieliv og arbejdsliv - når du skal lande dit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig.

Særlige tilbud for studerende? ja, Akademikernes A-kasse har fokus på brobygning mellem deres studiemedlemmer og virksomheder, der søger studentermedarbejdere. Derudover laver AKA forskellige events, bla. om cv, ansøgning og jobsamtalen, når du søger studiejob.
Se vores sektion for studerende

Hvor finder du Aka?

Akademikernes A-kasse har kontor i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Vejle og Herning.

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2022 er kr. 19.351 pr. måned. Er du nyuddannet er satsen dog mindre. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 246.924. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 6.000 til fagforening.

Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
Gratis A-kasse for lærlinge og elever

Flere lærlinge og elever kan få gratis A-kasse i 2022 og 2023..
læs mere

Ændring af dagpengeregler måske på vej

Regeringen foreslår ændring af dagpengeregler..
læs mere

Husk at melde dig ind i A-kasse senest 1 år før du er færdig..
læs mere

Flere detaljer