-kasser.dk

A-kasse guide

Du er her: A-kasser (.dk)->Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse

Vores manglende anbefaling af Akademikernes A-kasse skyldes følgende forhold:

Optager: Personer med bestemte uddannelser

Du skal arbejde inden for: Akademikernes A-kasse er for "akademikere". Det vil sige du skal være uddannet fra et universitet eller en anden højere læreanstalt. De største medlemsgrupper er ingeniører og DJØF'ere, der tegner sig for ca. 2/3 af alle medlemmer i Akademikernes A-kasse.

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 467

Tilbydes fagforening? nej, Akademikernes A-kasse er kun en A-kasse

Tilbydes Lønsikring? ja - via Topdanmark. Dækning kr. 2.000-40.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 6 el. 12 mdr. (ialt max. 36 mdr.). Kvalificeringsperiode 9 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 307 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Medlemsfordele i Aka:

Som medlem i Akademikernes A-kasse har du følgende fordele:

  • Akademikernes Rekruttering (skabe jobs til akademikere)
  • Digitale medlemstilbud (events, kompetencestyrkende webinarer, kurser i f.eks. Indesign og Excel)
  • Startup Growth-program (iværksætterprogram, der kører i dagtimerne, og koster 500 kr.)

Mere om Aka:

Akademikernes A-kasse har nydt godt af de senere års stigning i antal personer der gennemfører en lang videregående uddannelse. De har haft medlemstilgang ligesom de øvrige A-kasser for højtuddannede, herunder bl.a. MA A-kasse.

På Akademikernes A-kasse's hjemmeside siger de følgende om dem selv:
Det er vores fornemmeste opgave at hjælpe dig stærkt videre. Udover at give dig økonomisk tryghed, hvis du bliver ledig, er vi en afgørende sparringspartner i overgangene i dit studieliv og arbejdsliv - når du skal lande dit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig.

Særlige tilbud for studerende? ja, Akademikernes A-kasse har fokus på brobygning mellem deres studiemedlemmer og virksomheder, der søger studentermedarbejdere. Derudover laver AKA forskellige events, bla. om cv, ansøgning og jobsamtalen, når du søger studiejob.
Se vores sektion for studerende

Hvor finder du Aka?

Akademikernes A-kasse har kontor i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Vejle og Herning.

Sammenlign
A-kasser

FTFa A-kasse

Den billigste i 2022 i kategorien "Åben for alle"
Bliv medlem Læs mere om FTFa

Det Faglige Hus

Vinder i kategorien "Mest værdi for pengene 2022"
Bliv medlem Læs vores test

ASE

Billig A-kasse og HR Jura for selvstændige
Bliv medlem Læs mere om ASE

Gode tips i august

Find tilbud, rabatter eller tips om A-kasse
Se tips

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Ønsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge? Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2022 er kr. 19.351 pr. måned. Er du nyuddannet er satsen dog mindre. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studiet Er du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannede Som færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeret Der er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 246.924. Læs mere..
Kontingent og skat Du får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 6.000 til fagforening.

De seneste nyheder

29.06.2022:
Mulighed for online samtaler i A-kasse og Jobcenter
Fra 1.1.2023 bliver det muligt for en ledig at vælge at gennemføre samtaler med Jobcenter og A-kasse online. Se mere her..

29.06.2022:
Ny arbejdsdeling mellem A-kasser og jobcentre
Fra 1.1.2024 får A-kassen ansvar for kontaktforløb med en ledig i de første 3 måneders ledighed. Se mere her..

29.04.2022:
Initiativer i trepartsaftale gennemført
Initiativerne i Trepartsaftale fra oktober 2021 er nu gennemført ved tildeling af midler til forskellige projekter og ved lovændring. Se mere her..

Se alle nyheder

Artikler om A-kasse og dagpenge

Læs mere om dagpengereglerne og emner med relevans for arbejdsmarkedet

Se alle artikler