Du er her: A-kasser (.dk)->Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse

A-kasser.dk kan ikke anbefale Akademikernes

Akademikernes A-kasse har misbrugt medlemmernes penge på dyre rejser, wellness-ophold, fester og dyre vine og er udsat for hård kritik i tilsynsundersøgelse. Hændelsesforløbet i Akademikernes A-kasse er politianmeldt.

I afgørelsen fra styrelsen udtales skarp kritik af A-kassen, bl.a. af direktøren og bestyrelsen for mangelfuld ledelse. Endvidere udtales skarp kritik af regnskabsføring og økonomistyring i A-kassen. Endelig udtaler Styrelsen i sin afgørelse skarp kritik af at Akademikernes, efter at de kritisable forhold kom frem i pressen, ikke i tilstrækkeligt omfang har villet medvirke til oplysning af sagen.

Se resultat af undersøgelsen her.

Udover de forhold der er omtalt i tilsynsundersøgelsen, som primært afdækker misbrug af medlemmernes penge, har yderligere forhold været afdækket i forskellige aviser, bl.a. at der har været tale om chikane af tillidspersoner i A-kassen, kaotiske ledelsesforhold m.m.

Akademikernes har forståeligt nok ikke skrevet meget om denne sag på deres hjemmeside, men de har dog i forbindelse med STAR's offentliggørelse af resultatet af undersøgelsen, skrevet en artikel på deres hjemmeside.

En sådan måde at drive A-kasse på, og en sådan mangel på respekt for medlemmerne, gør at A-kasser.dk ikke længere kan anbefale Akademikernes A-kasse. Vi vil følge op hvilke skridt Akademikernes A-kasse tager for at drive A-kasse på en forsvarlig måde, herunder få indført kontroller og ledelse der sikrer at misbrug og andre kritisable forhold ikke længere kan foregå. Indtil videre kan vi dog som nævnt ikke anbefale Akademikernes A-kasse.

Alternativ til Akademikernes A-kasse

Hvis du bare er på udkig efter en god og billig A-kasse (åben for alle uanset job/uddannelse), så vil vi anbefale FTFa.
FTFa har kun få klager fra deres medlemmer sammenlignet med andre A-kasser, og er samtidig den billigste A-kasse, der optager alle som medlemmer uanset job/uddannelse.

Fakta om Akademikernes A-kasse

  

Optager: Personer med bestemte uddannelser

Du skal arbejde inden for: Akademikernes A-kasse er for "akademikere". Det vil sige du skal være uddannet fra et universitet eller en anden højere læreanstalt. De største medlemsgrupper i AAK er ingeniører, jurister og økonomer, men AKA's medlemmer dækker ialt 21 akademiske medlemsorganisationer

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 467

Tilbydes fagforening? nej, Akademikernes A-kasse er kun en A-kasse

Tilbydes Lønsikring? ja - via Topdanmark. Dækning kr. 2.000-40.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 6 el. 12 mdr. (ialt max. 36 mdr.). Kvalificeringsperiode 9 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 307 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr. Bemærk! Du skal være medlem af BÅDE en af de 21 medlemsorganisationer, der er tilknyttet Akademikernes og af A-kassen.
Se vores sammenligning af lønsikring

Særlige tilbud for studerende? ja, du får løbende tilbud om workshops, events og virksomhedsbesøg, der bringer dig på forkant med din karriere allerede under studiet. Få feedback på CV og ansøgning, Tips til jobsøgningen m.m.
Se vores sektion for studerende

Klager fra medlemmer ifølge seneste klagestatistik:AKA har flere klager end gennemsnittet

Medlemsfordele i Aka:

Som medlem i Akademikernes A-kasse har du følgende fordele:

  • jobrådgivning skræddersyet til ens fag
  • adgang til interessante netværk
  • individuel coaching
  • Mulighed for at tegne lønsikring
  • Karriererådgivning
  • Workshops og kurser

Læs mere om Akademikernes A-kasse's tilbud til deres medlemmer i denne introduktionsfolder.

Mere om Aka:

Akademikernes A-kasse er landets største a-kasse for højtuddannede. Tæller man studerende med gratis medlemskab med, har Akademikernes A-kasse ca. 240.000 medlemmer, og er dermed også landets største A-kasse generelt set. Deres medlemmer tæller selvstændige og lønmodtagere fra det offentlige og private arbejdsmarked samt studerende fra universiteter og højere læreanstalter. A-kassen blev etableret 1. juli 2013 ved en fusion mellem Akademikernes A-kasse og Ingeniørernes A-kasse.

På deres hjemmeside skriver de følgende om dem selv:
Vores vision er, at Akademikernes A-kasse er et forbillede. Vi sætter nye standarder for måden at drive a-kasse på i Danmark. Bl.a. samarbejder vi tæt med erhvervslivet om aktivt at finde og skabe arbejdspladser til vores højtuddannede medlemmer.

Vores mission er at få akademikere i job. Det er kernen i alt, hvad vi foretager os. Det enkelte menneskes fag, situation og ønsker danner grundlaget for vores rådgivning og jobrettede initiativer.

Vores mission stiller krav til vores faglighed og evne til at tænke nyt. Det har også medført, at vi prioriterer at være til stede i hele landet. Vi tror på, at mødet mellem mennesker gør en forskel for det arbejde, vi udfører.

Vores værdier gennemsyrer hele organisationen. De er vores fælles udgangspunkt i samarbejdet med hinanden, medlemmerne, virksomhederne og myndighederne. Vi viser hver dag, at værdierne ikke bare hører hjemme på en plakat. Eller her på hjemmesiden. De hører hjemme i arbejdet.

Akademikernes A-kasse's medlemmer er først og fremmest ingeniører, jurister, økonomer, læger, tandlæger, arkitekter og dyrlæger
(kilde: Akademikernes).

Hvor finder du Aka?

Akademikernes A-kasse er landsdækkende med kontorer i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Vejle og Herning.

Kilde: Pensionsstyrelsen og
Akademikernes A-kasse

Mere om A-kasse medlemskab

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Forenkling af reglerne om rådighed og sanktioner

Forenkling af reglerne om regulering og tilbagebetaling

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Seneste blog indlæg

Regeringen foreslår ændring af dagpengesatser

Udgivet den 7. September, 2021 af A-kasser.dk

Som en del af regeringens reformpakke der skal være med til at øge arbejdsudbuddet, foreslår regeringen ændring af dagpengesatsen. Nyuddannede uden børn skal have mindre mens andre ledige skal have kr. 5.000 mere om måneden i de første 3 måneder med ledighed. Læs mere...

Udfasning af digitale samtaler og møder

Udgivet den 6. Juli, 2021 af A-kasser.dk

Udfasning af digitale samtaler og møder - Ny bekendtgørelsen medfører, at fra den 1. august 2021 skal alle samtaler og møder i jobcentre, kommuner og a-kasser igen holdes i overensstemmelse med de almindelige regler, dvs. som hovedregel med personligt fremmøde. Læs mere...

COVID-19 suspension og forlængelse af dagpengeret - få overblikket

Udgivet den 10. Februar, 2021 af A-kasser.dk

Siden marts 2020 er der af flere omgange som følge af COVID-19 vedtaget lovændringer der enten suspenderer dagpengeforbruget eller forlænger dagpengeretten - få overblikket her Læs mere...

Corona-krisen har betydet dobbelt så mange langtidsledige

Udgivet den 2. Februar, 2021 af A-kasser.dk

Der er kommet næsten dobbelt så mange langtidsledige fra november 2019 til november 2020. Det skyldes især at beskæftigelsesindsatsen på Jobcentrene har været suspenderet p.g.a. corona-epidemien Læs mere...

Gå til bloggen

Hjælp?