-kasser.dk

A-kasse guide

Du er her: A-kasser (.dk)->Dansk Metal

Dansk Metal

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige indenfor bestemte faggrupper

Du skal arbejde inden for: Dansk Metal dækker en lang række brancher lige fra industri, guld- og sølvsmedebranchen over bygge- og anlægsbranchen til IT og telekommunikation.

 • Auto: En stor del af medlemmerne i Dansk Metal er beskæftiget inden for transportområdet og arbejder fx med personbiler, lastvogne, cykler og fly.
 • Bygge og anlæg: En del medlemmer af Dansk Metal arbejder inden for bygge- og anlægsbranchen.
 • Industri: Industri er en af Dansk Metals allerstørste brancheområder.

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 522

Tilbydes fagforening? ja

Tilbydes Lønsikring? ja - via ALKA Forsikring. Du skal være medlem af BÅDE Dansk Metal og Dansk Metal's a-kasse. Dækning kr. 1.000-20.000 (max. 80% af din nuv. løn) om måneden i 6 el. 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Kvalificeringsperiode 12 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 587 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Online indmeldelse i A-kasse og fagforening ->

Indmeldelse i Dansk Metal kan ske online på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse og fagforening. Du kan når du udfylder online tilmelding vælge kun at blive medlem af A-kassen eller A-kassen med fagforening. Eller klik på logo for at læse mere om Dansk Metal.

Dansk Metal

Indmeldelse i Dansk Metal

Medlemsfordele i METAL:

Det får du, hvis du er medlem af A-kassen:

 • Efteruddannelse
 • Jobtilbud
 • Mulighed for at tegne lønsikring
 • Dagpenge i tilfælde af ledighed

Det får du yderligere, hvis du er medlem af både A-kasse og fagforening:

 • Rådgivning af faglige eksperter, der kender forholdene for arbejde med it, teknik og mekanik bedre end nogen anden organisation eller a-kasse.
 • Juridiske hjælp, hvis du bliver udsat for en arbejdsskade eller på anden vis har behov for at køre en sag mod din arbejdsgiver.
 • Adgang til temamøder
 • Rabat på en lang række forsikringer hos Alka, bl.a. indboforsikring, fritidsulykkesforsikring og Metal Lønforsikring.
 • LO Plus kort og LO Plus Guldkort
 • Gratis adgang til forskellige kultur- og sportsbegivenheder

  

Mere om METAL:

Som medlem af Dansk Metal er du med i et stærkt fagligt fællesskab, der arbejder på at sikre alle medlemmer de bedste vilkår og muligheder, når det gælder job, uddannelse, arbejdsmiljø, pension og meget mere.

Vi arbejder kort sagt for dig og dine rettigheder på alle de områder, der vedrører arbejdslivet og sammenhængen mellem arbejds- og familieliv.

Vi har en stor viden om medlemmernes job, fag, uddannelser og arbejdsforhold. Den viden bruger vi til at opnå resultater gennem stærke overenskomster med klare rettigheder, gennem politisk interessevaretagelse, gennem et stærkt fagligt sammenhold og et udbygget netværk af tillidsrepræsentanter på arbejdspladserne.
(kilde: Dansk Metal).

Særlige tilbud for studerende? ja, adgang til jobformidling. Vejledning om karrierevalg og efteruddannelse.
Se vores sektion for studerende

Hvor finder du METAL?

Dansk Metal har hovedkontor i København SV og afdelinger rundt i landet.

Dansk Metal i Midtjylland

Metal Østjylland (Aarhus, Randers og Grenaa), Metal Nordvestjylland (Holstebro og Lemvig), Herning, Horsens, Viborg, Skive, Ringkøbing, Silkeborg, Bjerringbro og Skanderborg

Dansk Metal i Nordjylland

Aalborg, Metal Vendsyssel (Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev), Hobro, Løgstør og Thisted

Dansk Metal i Syddanmark

Kolding, Vojens, Metal Sønderjylland (Rødekro, Haderslev, Tønder, Sønderborg), Metal Sydfyn (Svendborg, Faaborg, Ringe, Rudkøbing), Vejle, Fredericia, Esbjerg og Odense.

Dansk Metal på Sjælland

Metal Midt-vestsjælland (Slagelse, Kalundborg og Ringsted), Metal Sydøst (Næstved, Køge og Maribo), Metal Fjordbyerne (Nykøbing Sj., Roskilde og Holbæk), Vordingborg.

Dansk Metal i Hovedstadsområdet, Nordsjælland og Bornholm

København V (Metal Hovedstaden), Rødovre (maritime), Kastrup (luftfart) og Hvidovre (Tele Øst), Rønne og Hillerød

Sammenlign
A-kasser

FTFa A-kasse

Den billigste i 2022 i kategorien "Åben for alle"
Bliv medlem Læs mere om FTFa

Det Faglige Hus

Vinder i kategorien "Mest værdi for pengene 2022"
Bliv medlem Læs vores test

ASE

Billig A-kasse og HR Jura for selvstændige
Bliv medlem Læs mere om ASE

Gode tips i juni

Find tilbud, rabatter eller tips om A-kasse
Se tips

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Ønsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge? Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2022 er kr. 19.351 pr. måned. Er du nyuddannet er satsen dog mindre. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studiet Er du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannede Som færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeret Der er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 246.924. Læs mere..
Kontingent og skat Du får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 6.000 til fagforening.

De seneste nyheder

29.06.2022:
Mulighed for online samtaler i A-kasse og Jobcenter
Fra 1.1.2023 bliver det muligt for en ledig at vælge at gennemføre samtaler med Jobcenter og A-kasse online. Se mere her..

29.06.2022:
Ny arbejdsdeling mellem A-kasser og jobcentre
Fra 1.1.2024 får A-kassen ansvar for kontaktforløb med en ledig i de første 3 måneders ledighed. Se mere her..

29.04.2022:
Initiativer i trepartsaftale gennemført
Initiativerne i Trepartsaftale fra oktober 2021 er nu gennemført ved tildeling af midler til forskellige projekter og ved lovændring. Se mere her..

Se alle nyheder

Artikler om A-kasse og dagpenge

Læs mere om dagpengereglerne og emner med relevans for arbejdsmarkedet

Se alle artikler