Du er her: A-kasser (.dk)->Krifa

Krifa

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 505

Tilbydes fagforening? ja, for kr. 150/mdr.

Tilbydes Lønsikring? ja - via deres eget forsikringsselskab Krifa Forsikring A/S. Dækning kr. 1.000-21.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Kvalificeringsperiode 12 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 700 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Sammenlign Krifa med andre A-kasser

 • Krifa er mere end dobbelt så dyr med deres fagforening (150 kr./mdr), sammenlignet med de øvrige A-kasser der tilbyder billig fagforening (Det Faglige Hus koster 69 pr. mdr., ASE koster 74 kr./mdr. og FRIE koster 69 kr. pr. mdr.)
 • Krifa A-kasse har i perioden 2017-2021 hævet kontingentet mere end gennemsnittet for alle A-kasser.
 • Krifa A-kasse har i perioden 2016-2021 mistet 7,75% af deres medlemmer, hvilket er den næststørste tilbagegang af alle A-kasser.
 • Krifa A-kasse har flere klager fra deres medlemmer end gennemsnittet for alle A-kasser, jfr. seneste opgørelse af klager.
 • Krifa er den A-kasse der oftest giver deres medlemmer sanktion i form af mistet dagpengeret og arbejdskrav, efter vurdering af manglende rådighed, jfr. seneste opgørelse for 2. kvt. 2021.

Medlemsfordele i KRIFA:

Er du kun medlem af A-kasse har du bl.a. disse fordele:

 • Du kan altid være sikker på at kunne forblive medlem af KRIFA også selvom du skifter job. KRIFA er en såkaldt tværfaglig A-kasse, som optager alle uanset baggrund.
 • Du kan få hjælp til jobsøgning.

Er du også medlem af deres fagforening (koster 150 kr./mdr.) har du yderligere fordele, bl.a.:

 • Juridisk rådgivning
 • Stress- og trivselssamtale
 • Samtale om bedre arbejdslyst
 • Karrieresamtaler

Mere om KRIFA:

Krifas Mission

Krifas mission er God Arbejdslyst.

I Krifa ønsker vi at fremme god arbejdslyst hver dag - for medlemmer, medarbejdere og samfund.

Medarbejdere

Som arbejdsplads går vi foran i selv at skabe god arbejdslyst. Vi praktiserer god ledelse på grundlag af vores mission og værdigrundlag og stræber efter at ligge i toppen blandt de absolut bedste arbejdspladser.

Medlemmer

Vores medlemmer oplever, at vi tager hånd om deres arbejdslyst gennem hele deres arbejdsliv. Det har sit udtryk hver eneste dag i både tryghed, rådgivning, udvikling og inspiration.

Samfundet

Vi skaber bevægelse i samfundet. Med holdninger, viden, påvirkning af rammer og CSR bidrager vi til at bevæge samfundet og fællesskabet i en positiv retning. Både på lokalt og nationalt niveau. Målet for vores engagement er altid at fremme arbejdslysten - for den enkelte og på arbejdspladser.

Krifas værdigrundlag

Krifa bygger på et kristent livs- og menneskesyn; og det har vi altid gjort. Værdigrundlaget beskriver, hvordan vi som organisation forstår og ønsker at udleve dette menneskesyn. Hvordan vi ser på hinanden og de mennesker, vi brænder for at bevæge mod god arbejdslyst.

Vores værdigrundlag siger, at mennesket er skabt:

 • unikt med en værdighed, der ikke må krænkes
 • til at indgå i relationer og dermed være en del af et fællesskab
 • til at engagere sig og tage ansvar
 • med et stort potentiale men også begrænset og fejlbarligt

Særlige tilbud for studerende? ja, som studerende får du følgende fordele:

 • Adgang til fordelagtige forsikringer, bl.a. rejse-, bil-, ulykkes- og indboforsikring
 • Svar på juridiske spørgsmål - om fx løn, feriepenge og rettigheder i jobbet
 • Mere trivsel i studietiden - bliv fri for stress og eksamensangst
 • Tjek af ansættelseskontrakten - inden du skriver under på et nyt job eller elevplads
 • Tips til jobsøgning og jobsamtale - hvis du søger et studiejob eller fast arbejde
 • Personlig karrieresamtale - kom godt i gang på arbejdsmarkedet
 • Sagsføring over for arbejdsgiver. Vi tager din sag i retten, hvis det bliver nødvendigt
 • Webinarer - spændende live-foredrag på computeren
 • Podcasts - lyt til podcasts og få interessant viden på farten

Se vores sektion for studerende

Hvor finder du KRIFA?

Krifa's hovedkontor ligger i Aarhus. Derudover har Krifa 15 kundecentre rundt om i landet - København (2 afdelinger), Aalborg, Odense, Rønne, Esbjerg, Herning, Holbæk, Kolding, Næstved, Randers, Roskilde, Aabenraa, Hillerød og Thisted.

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2022 er kr. 19.351 pr. måned. Er du nyuddannet er satsen dog mindre. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 246.924. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 6.000 til fagforening.

Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler

Satser 2023

Nye satser der gælder fra 1. januar 2023 er klar. Se hvor meget du kan få i dagpenge, eller hvor meget du skal have tjent for at kunne få dagpengeret..
læs mere

Ændring af dagpengeregler måske på vej

Regeringen foreslår ændring af dagpengeregler..
læs mere

Husk at melde dig ind i A-kasse senest 1 år før du er færdig..
læs mere

Flere detaljer