Sammenlign
A-kasser

A-kasse guide

Oversigt A-kasser->A-kassen Frie

A-kassen Frie

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 514

Tilbydes fagforening? ja, for 139 kr. pr. mdr.

Tilbydes Lønsikring? ja - via deres eget forsikringsselskab FF Forsikring A/S. Dækning kr. 1.000-40.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Markedets hurtigste dækning på kun 5 måneders kvalifikationsperiode. Ingen selvrisiko, men du kan tidligst få udb. fra 3 mdr. efter du har modtaget din opsigelse. Præmie kr. 590 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

A-kasser.dk's bedømmelse af Frie

Fordele:

 • Trustscore på 4.6/5
 • Høj kvalitet i sagsbehandling og vejledning iflg. tilsyn
 • Gratis lønsikring (kr. 3.000 oveni dagpenge) hvis du melder dig ind i både fagforening og A-kasse

Ulemper:

 • Ikke eksperter kun indenfor dit fag
 • Kun afdelinger i Odense og Taastrup
 • Flere klager end gns.

Medlemsfordele i Frie:

Er du kun medlem af A-kassen Frie får du udover retten til dagpenge ved ledighed, disse fordele:

 • Mulighed for at tegne lønsikring
 • Rabat på forsikringer gennem Gjensidige
 • Professionel hjælp til jobsøgning
 • Frie's A-kasse er en såkaldt tværfaglig a-kasse. Det betyder at du kan forblive medlem uanset om du senere skulle skifte til et helt andet job

Er du medlem af både fagforening og A-kasse får du yderligere bl.a. disse fordele:

 • Juridisk hjælp. Sagsbehandling og retssager kun inkluderet hvis du køber Frie Favorit til 139 kr. pr. mdr. Med Frie Basis til 49 kr. pr. mdr. får du juridisk rådgivning pr. telefon/mail.
 • Professionel karrierehjælp
 • Kurser og events

Mere om Frie:

Fries fagforening optager alle lønmodtagere. Tidligere hed Frie "Frie Funktionærer" og optog kun lønmodtagere, der var ansat i henhold til funktionærloven. Det betyder, at de er eksperter i funktionærloven. For dig betyder det, at du som medlem af deres fagforening kan få hjælp, hvis dit ansættelsesforhold ikke lever op til de betingelser, som du har krav på i forhold til fx løn, arbejdstider, ferie og sygdom.

Frie's fagforening er politisk neutral, så de bruger ikke penge på at støtte politiske partier. Samtidigt går de ind for personlig frihed på arbejdsmarkedet og retten til selv at vælge. I modsætning til andre fagforeninger ejer du hos Frie din egen sag. Det betyder, at de kun kører sager mod din arbejdsgiver, hvis du ønsker det.

Særlige tilbud for studerende? Studerende kan blive gratis medlem både af fagforening og A-kasse. Du får tillige attraktive rabatordninger (f.eks. fitness, tøj og ferietilbud). Arrangementer og kurser målrettet studerende. Karrierehjælp og juridisk hjælp.
Se vores sektion for studerende

Disse job søger ledige medlemmer af A-kassen Frie

Tabellen viser de 25 mest søgte job blandt ledige medlemmer i A-kassen Frie i marts måned 2023. Tallene stammer fra de jobtitler som ledige i A-kassen Frie har angivet at søge og stå til rådighed for ("Jeg søger job som").

Antal ledige er opgjort som antallet af jobparate personer mellem 16-66 år, uanset ledighedslængde, som i den sidste uge i den valgte måned er ledige og/eller aktiverede og ikke fritaget for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. I A-kassen Frie var der i sidste uge af marts 2023 registreret 1.134 ledige medlemmer.

Hver ledig kan medgå flere gange i opgørelsen, da der kan angives flere jobønsker og søges flere forskellige job.

JobtitelAntal ledige
Lager- og logistikmedarbejder128
Kontormedhjælper107
Butiksassistent103
Receptionist, kontor95
Pædagogmedhjælper82
Rengøringsassistent81
Produktionsmedarbejder79
Køkkenmedhjælper73
Salgs- og kundeansvarlig68
Kundeservicemedarbejder68
Marketingmedarbejder63
Assistent til salgssupport54
Projektleder47
Chauffør, budtransport, køretøj under 3½ ton46
Koordinator45
Salgskonsulent40
Butiksmedhjælper37
Receptionist, hotel36
Bogholderi- og regnskabsassistent36
Chauffør, fragt, distribution, blandet kørsel35
Indkøber33
Sekretær27
Mediegrafiker26
Logistikmedarbejder, salg og indkøb25
Chauffør, persontransport25

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

Hvor finder du Frie?

Frie har kontor i Odense og Taastrup, men har desuden mødesteder efter aftale i følgende byer: Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Kolding, Viborg, Herning, Sønderborg, Hillerød, Holbæk og Næstved.

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2024 er kr. 20.359 pr. måned. De første 3 måneder har du mulighed for at få beskæftigelsestillæg så din maksimale dagpengesats kan komme op på kr. 24.199. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 263.232. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 7.000 til fagforening.

Relateret indhold om A-kasse


Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Mulighed for mere i dagpenge for nyuddannede forringes

Regelændring: Dimittender skal nu vælge dagpengegrundlag inden 2 uger..
læs mere

Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Ny familiefagforening fra ASE

Nyhed fra ASE: Fagforening for hele familien for 99 kr./md.
læs mere