-kasser.dk

A-kasse guide

Du er her: A-kasser (.dk)->A-kassen FRIE

A-kassen FRIE

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 498

Tilbydes fagforening? ja, koster 139 kr. pr. mdr. for lønmodtagere og 95 kr. pr. mdr. for selvstændige

Tilbydes Lønsikring? ja - via deres eget forsikringsselskab FF Forsikring A/S. Dækning kr. 1.000-20.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Kvalificeringsperiode 5 mdr. Ingen selvrisiko, men du kan tidligst få udb. fra 3 mdr. efter du har modtaget din opsigelse. Præmie kr. 643 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Medlemsfordele i FRIE:

Er du kun medlem af A-kassen FRIE får du udover retten til dagpenge ved ledighed, disse fordele:

  • Mulighed for at tegne lønsikring
  • Rabat på forsikringer gennem Alm. Brand
  • Professionel hjælp til jobsøgning
  • FRIE's A-kasse er en såkaldt tværfaglig a-kasse. Det betyder at du kan forblive medlem uanset om du senere skulle skifte til et helt andet job

Er du medlem af både fagforening og A-kasse får du yderligere bl.a. disse fordele:

  • Juridisk hjælp inkl. retssager
  • Professionel karrierehjælp
  • Kurser og events

Mere om FRIE:

FRIEs fagforening optager alle lønmodtagere. Tidligere hed FRIE "Frie Funktionærer" og optog kun lønmodtagere, der var ansat i henhold til funktionærloven. Det betyder, at de er eksperter i funktionærloven. For dig betyder det, at du som medlem af deres fagforening kan få hjælp, hvis dit ansættelsesforhold ikke lever op til de betingelser, som du har krav på i forhold til fx løn, arbejdstider, ferie og sygdom.

FRIE's fagforening er politisk neutral, så de bruger ikke penge på at støtte politiske partier. Samtidigt går de ind for personlig frihed på arbejdsmarkedet og retten til selv at vælge. I modsætning til andre fagforeninger ejer du hos FRIE din egen sag. Det betyder, at de kun kører sager mod din arbejdsgiver, hvis du ønsker det.

Særlige tilbud for studerende? Studerende kan blive gratis medlem både af fagforening og A-kasse. Du får tillige attraktive rabatordninger (f.eks. fitness, tøj og ferietilbud). Arrangementer og kurser målrettet studerende. Karrierehjælp og juridisk hjælp.
Se vores sektion for studerende

Hvor finder du FRIE?

FRIE har deres kontor i Odense, men har desuden mødesteder efter aftale i følgende byer: Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Kolding, Vejle, Viborg, Skjern, Vojens, Sønderborg, Hillerød, Holbæk, Køge, Næstved, Roskilde og Værløse.

Sammenlign
A-kasser

FTFa A-kasse

Den billigste i 2022 i kategorien "Åben for alle"
Bliv medlem Læs mere om FTFa

Det Faglige Hus

Vinder i kategorien "Mest værdi for pengene 2022"
Bliv medlem Læs vores test

ASE

Billig A-kasse og HR Jura for selvstændige
Bliv medlem Læs mere om ASE

Gode tips i august

Find tilbud, rabatter eller tips om A-kasse
Se tips

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Ønsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge? Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2022 er kr. 19.351 pr. måned. Er du nyuddannet er satsen dog mindre. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studiet Er du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannede Som færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeret Der er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 246.924. Læs mere..
Kontingent og skat Du får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 6.000 til fagforening.

De seneste nyheder

29.06.2022:
Mulighed for online samtaler i A-kasse og Jobcenter
Fra 1.1.2023 bliver det muligt for en ledig at vælge at gennemføre samtaler med Jobcenter og A-kasse online. Se mere her..

29.06.2022:
Ny arbejdsdeling mellem A-kasser og jobcentre
Fra 1.1.2024 får A-kassen ansvar for kontaktforløb med en ledig i de første 3 måneders ledighed. Se mere her..

29.04.2022:
Initiativer i trepartsaftale gennemført
Initiativerne i Trepartsaftale fra oktober 2021 er nu gennemført ved tildeling af midler til forskellige projekter og ved lovændring. Se mere her..

Se alle nyheder

Artikler om A-kasse og dagpenge

Læs mere om dagpengereglerne og emner med relevans for arbejdsmarkedet

Se alle artikler