Sammenlign
A-kasser

A-kasse guide

Oversigt A-kasser->AJKS

AJKS

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 481

Tilbydes fagforening? nej, AJKS er kun en A-kasse

Tilbydes Lønsikring? ja - via Topdanmark. Dækning kr. 2.000-40.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 12 mdr. (ialt max. 36 mdr.). Kvalificeringsperiode 9 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 350 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Indmeldelse i AJKS A-kasse

Indmeldelse i AJKS kan ske på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse. Du kan også skifte A-kasse til AJKS.

Medlemsfordele i AJKS:

Alle medlemmerne får løbende:

  • Invitationer til netværksarrangementer
  • Muligheder for at deltage i gå hjem-møder
  • Nyhedsbreve med karrierefremmende artikler
  • Tilbud om at deltage i workshops
  • Adgang til lukket LinkedIngruppe blandt andet med stillingsopslag.

Desuden har ledige følgende tilbud:

  • Individuel karrierevejledning
  • Sparring om udarbejdelse af CV'er og ansøgninger
  • Kompetenceafklaring
  • Mulighed for at være med i netværket TOOLBOX

Mere om AJKS:

AJKS er a-kassen for professionelle i medie- og kommunikationsbranchen. Vi kender formidlernes arbejdsmarked, og kan derfor tilbyde medlemmer en lang række karrierefremmende tilbud.

A-JKS er en såkaldt tværfaglig A-kasse, der i princippet skulle være åben for alle, men ifølge A-JKS's hjemmeside er de en niche a-kasse for journalister, fotografer, pressefotografer, grafikere, produktionsmedarbejdere, web-redaktører, billedkunstnere, forfattere, kommunikations- og informationsmedarbejdere, kandidater og bachelorer inden for kommunikation og markedsføring samt translatører, oversættere og korrespondenter.

Vi kender dit fag

I AJKS ved vi, hvor svært det kan være at få fast job i medie- og kommunikationsbranchen, som sproguddannet eller kunstner. Vi ved, at freelancere ind i mellem har brug for supplerende dagpenge. Vi kender reglerne, når selvstændige skal have dagpenge. Kort sagt; vi ved, hvad der er vigtigt at vide, når formidlere har brug for en a-kasse.

Kendskabet til vores medlemmers særlige og forskelligartede arbejdsforhold gør forskellen. I AJKS er vi godt rustet til at rådgive vores ledige medlemmer om muligheder og faldgruber inden for a-kasselovgivningen. Vi guider dig igennem ledighedsforløbet, og forsøger at være så smidige som muligt inden for lovens rammer.

Samarbejdspartnere

I kraft af vores tætte samarbejde med Dansk Journalistforbund og Kommunikation & Sprog, er vi godt klædt på til at rådgive vores medlemmer om vejen fra ledighed til job, karrievalg og skift, relevante muligheder for opkvalificering, brug af netværk, virksomhedsudsøgning, jobsøgningsstrategier m.v.

Den dialog vi har med forbundene, arbejdsgivere og medlemmer betyder, at vi har en føling med, hvad der efterspørges, hvor det rykker og hvor der er udfordringer. Dette styrker vores udvikling af nye kurser og tiltag og giver samtidig en bedre og mere konkret vejledning, end du finder i andre a-kasser.
(kilde: AJKS).

Særlige tilbud for studerende? ikke oplyst
Se vores sektion for studerende

Disse job søger ledige medlemmer af AJKS

Tabellen viser de 25 mest søgte job blandt ledige medlemmer i AJKS i marts måned 2023. Tallene stammer fra de jobtitler som ledige i AJKS har angivet at søge og stå til rådighed for ("Jeg søger job som").

Antal ledige er opgjort som antallet af jobparate personer mellem 16-66 år, uanset ledighedslængde, som i den sidste uge i den valgte måned er ledige og/eller aktiverede og ikke fritaget for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. I AJKS var der i sidste uge af marts 2023 registreret 1.665 ledige medlemmer.

Hver ledig kan medgå flere gange i opgørelsen, da der kan angives flere jobønsker og søges flere forskellige job.

JobtitelAntal ledige
Journalist661
Kommunikationsmedarbejder424
Kommunikationskonsulent394
Kommunikationskoordinator322
Marketingmedarbejder214
Tekstforfatter174
TV-producer154
Fotograf138
Projektleder110
Film-, TV- og animationsarbejder109
SOME-medarbejder101
Projektmedarbejder89
Kunstner88
Redaktør86
Mediegrafiker78
Filmklipper73
Koordinator71
Kunstformidler69
Oversætter61
Kulturmedarbejder61
Projektkoordinator60
Producer60
Artdirector59
Fotojournalist50
Kommunikationschef48

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

Hvor finder du AJKS?

AJKS har kontor i København og Aarhus

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2024 er kr. 20.359 pr. måned. De første 3 måneder har du mulighed for at få beskæftigelsestillæg så din maksimale dagpengesats kan komme op på kr. 24.199. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 263.232. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 7.000 til fagforening.

Relateret indhold om A-kasse


Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Ny familiefagforening fra ASE

Nyhed fra ASE: Fagforening for hele familien for 99 kr./md.
læs mere

Du kan nu holder møder med din A-kasse som telefon- eller videomøder

Nu kan du holde møder med A-kassen som video- eller telefon-møder..
læs mere