-kasser.dk

A-kasse guide

Du er her: A-kasser (.dk)->AJKS

AJKS

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 468

Tilbydes fagforening? nej, AJKS er kun en A-kasse

Tilbydes Lønsikring? ja - via Topdanmark. Dækning kr. 2.000-40.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 12 mdr. (ialt max. 36 mdr.). Kvalificeringsperiode 9 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 350 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Online indmeldelse i A-kasse ->

Indmeldelse i AJKS kan ske online på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse. Eller klik på logo for at læse mere om AJKS.

AJKS

Indmeldelse i AJKS

Medlemsfordele i AJKS:

Alle medlemmerne får løbende:

  • Invitationer til netværksarrangementer
  • Muligheder for at deltage i gå hjem-møder
  • Nyhedsbreve med karrierefremmende artikler
  • Tilbud om at deltage i workshops
  • Adgang til lukket LinkedIngruppe blandt andet med stillingsopslag.

Desuden har ledige følgende tilbud:

  • Individuel karrierevejledning
  • Sparring om udarbejdelse af CV'er og ansøgninger
  • Kompetenceafklaring
  • Mulighed for at være med i netværket TOOLBOX

Mere om AJKS:

AJKS er a-kassen for professionelle i medie- og kommunikationsbranchen. Vi kender formidlernes arbejdsmarked, og kan derfor tilbyde medlemmer en lang række karrierefremmende tilbud.

A-JKS er en såkaldt tværfaglig A-kasse, der i princippet skulle være åben for alle, men ifølge A-JKS's hjemmeside er de en niche a-kasse for journalister, fotografer, pressefotografer, grafikere, produktionsmedarbejdere, web-redaktører, billedkunstnere, forfattere, kommunikations- og informationsmedarbejdere, kandidater og bachelorer inden for kommunikation og markedsføring samt translatører, oversættere og korrespondenter.

Vi kender dit fag

I AJKS ved vi, hvor svært det kan være at få fast job i medie- og kommunikationsbranchen, som sproguddannet eller kunstner. Vi ved, at freelancere ind i mellem har brug for supplerende dagpenge. Vi kender reglerne, når selvstændige skal have dagpenge. Kort sagt; vi ved, hvad der er vigtigt at vide, når formidlere har brug for en a-kasse.

Kendskabet til vores medlemmers særlige og forskelligartede arbejdsforhold gør forskellen. I AJKS er vi godt rustet til at rådgive vores ledige medlemmer om muligheder og faldgruber inden for a-kasselovgivningen. Vi guider dig igennem ledighedsforløbet, og forsøger at være så smidige som muligt inden for lovens rammer.

Samarbejdspartnere

I kraft af vores tætte samarbejde med Dansk Journalistforbund og Kommunikation & Sprog, er vi godt klædt på til at rådgive vores medlemmer om vejen fra ledighed til job, karrievalg og skift, relevante muligheder for opkvalificering, brug af netværk, virksomhedsudsøgning, jobsøgningsstrategier m.v.

Den dialog vi har med forbundene, arbejdsgivere og medlemmer betyder, at vi har en føling med, hvad der efterspørges, hvor det rykker og hvor der er udfordringer. Dette styrker vores udvikling af nye kurser og tiltag og giver samtidig en bedre og mere konkret vejledning, end du finder i andre a-kasser.
(kilde: AJKS).

Særlige tilbud for studerende? ikke oplyst
Se vores sektion for studerende

Hvor finder du AJKS?

AJKS har kontor i København og Aarhus

Sammenlign
A-kasser

FTFa A-kasse

Den billigste i 2022 i kategorien "Åben for alle"
Bliv medlem Læs mere om FTFa

Det Faglige Hus

Vinder i kategorien "Mest værdi for pengene 2022"
Bliv medlem Læs vores test

ASE

Billig A-kasse og HR Jura for selvstændige
Bliv medlem Læs mere om ASE

Gode tips i august

Find tilbud, rabatter eller tips om A-kasse
Se tips

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Ønsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge? Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2022 er kr. 19.351 pr. måned. Er du nyuddannet er satsen dog mindre. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studiet Er du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannede Som færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeret Der er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 246.924. Læs mere..
Kontingent og skat Du får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 6.000 til fagforening.

De seneste nyheder

29.06.2022:
Mulighed for online samtaler i A-kasse og Jobcenter
Fra 1.1.2023 bliver det muligt for en ledig at vælge at gennemføre samtaler med Jobcenter og A-kasse online. Se mere her..

29.06.2022:
Ny arbejdsdeling mellem A-kasser og jobcentre
Fra 1.1.2024 får A-kassen ansvar for kontaktforløb med en ledig i de første 3 måneders ledighed. Se mere her..

29.04.2022:
Initiativer i trepartsaftale gennemført
Initiativerne i Trepartsaftale fra oktober 2021 er nu gennemført ved tildeling af midler til forskellige projekter og ved lovændring. Se mere her..

Se alle nyheder

Artikler om A-kasse og dagpenge

Læs mere om dagpengereglerne og emner med relevans for arbejdsmarkedet

Se alle artikler