Spar penge

Sammenlign
A-kasser

Favorabel studieforsikring

En studieforsikring er oftest en pakke bestående af f.eks. indboforsikring, ulykkesforsikring og rejseforsikring.

Mange studerende overser vigtigheden af en indboforsikring og omkring en tredjedel af unge mellem 21 og 24 år vælger den fra ifølge Forsikring og Pension. Men indboforsikringen kan være utrolig nyttig – uanset om man er studerende eller ej. Indboforsikringen er din primære forsikring og dækker både dit personlige ansvar og sikrer dine ting.

En indboforsikring til studerende kan hjælpe dig, hvis du uheldigvis får stjålet fx din cykel eller mobiltelefon.

Når du tegner forsikring skal du være opmærksom på forsikringsvilkårene. I vilkårene står mere præcist hvad der er dækket af den pågældende forsikring, og måske andre betingelser/krav for at en skade vil være dækket.
Det kan være en selvrisiko (den del af skadens beløb, som du ikke får dækket), eller det kan være et maksimum for værdien af samlet indbo, eller enkeltgenstande som forsikringen dækker. F.eks. vil der ofte være et maksimumbeløb for hvor dyre cykler der er dækket.

Som studerende køber man de samme forsikringer, som forsikringssselskabets øvrige kunder, men det sker blot til en billigere pris (kan være op til 50% rabat).

I forhold til indboforsikringen, er det vigtigt at få styr på om den også dækker følgende typer skader (det gør den som hovedregel):
Uheldsforsikring: Også kaldet "Pludselig skade". Den dækker, hvis du eksempelvis spilder kaffe i din computer eller du taber din mobil. Der er ofte penge at spare i forhold til at forsikre sin computer gennem forhandleren og sin mobil gennem teleselskabet.
Elektronikforsikring: Den dækker alt dit elektroniske udstyr, der er under 4 år gammelt, f.eks. TV, PC, mobiltelefon og hårde hvidevarer. F.eks. funktionsfejl, mekanisk og elektronisk svigt, der gør, at det forsikrede apparat er uanvendeligt.

Vi har ikke nærmere undersøgt om forsikringerne dækker identitetstyveri, retshjælp og psykologisk krisehjælp, men det gør indboforsikringer normalt. Hvis det er vigtigt for dig, bør du sikre dig at forsikringen dækker disse områder. Alle indboforsikringer har ansvarsforsikring inkluderet (dækker hvis du laver skade på andre/andres ting).

Du skal være opmærksom på, at hvis dit indbo samlet set har en meget høj værdi eller at enkelte indbogenstande har en meget høj værdi (normalt over 75.000 kr. pr. genstand, cykler dog væsentligt mindre, normalt omkring kr. 14.500) skal du tegne udvidet dækning.

For at kunne få adgang til de attraktive studieforsikringer, kræver det som hovedregel at du er studiemedlem af en fagforening der samarbejder med et forsikringsselskab om at tilbyde den billige studieforsikring.
Som hovedregel kan du således ikke få de samme attraktive vilkår hvis du køber studieforsikring direkte hos forsikringsselskabet.

Studieforsikring uden krav om fagforening

Selvom vi anbefaler, at du melder dig ind i en fagforening der dækker din uddannelse, og derigennem køber studieforsikring, så kan det dog godt lade sig gøre, særligt for nogle grupper af studerende at købe en god studieforsikring, uden at være medlem af en fagforening. Læs mere i vores generelle artikel "forsikringer og A-kasse for studerende".

Studieforsikring gennem fagforening

Som studerende kan du få meget billigt eller gratis studiemedlemskab hos de fleste fagforeninger. Med de ekstra fordele - udover billige forsikringer - som er knyttet til et medlemskab af en fagforening, kan det hurtig blive en god forretning at melde sig ind i fagforening under studiet.

LB, BAUTA og RUNA

Mens nogle studerende altså kan købe studieforsikring gennem LB og Bauta selv uden at være medlem af fagforening, så er det et krav for at kunne købe studieforsikring gennem RUNA Forsikring (der ligeledes er en del af LB-gruppen), at man er medlem af en af de fagforeninger der samarbejder med RUNA.

For alle de studerende der kan købe studieforsikring gennem Lærerstandens Brandforsikring, RUNA eller BAUTA, gælder at de kan få ekstra dækning til samme pris, hvis man også er medlem af en af de fagforeninger der samarbejder med forsikringsselskaberne om at tilbyde "Studieforsikring Ekstra". I forhold til den almindelige studieforsikring gennem LB, BAUTA og RUNA, får du her 0 kr. i selvrisiko på cykeltyveri, heltidsdæk­ning på ulykkesforsikringen og et helt års ekstra studierabat, når du er færdiguddannet.

Er du studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, sundhedsvidenskab, it, kommunikation, psykologi eller pædagogik og under 30 år?
Så kan du få både gratis A-kasse (gennem MA A-kasse) og gratis fagforening (gennem DM), hvilket blandt andet giver dig ret til at købe den attraktive studieforsikring gennem Lærerstandens Brandforsikring.

Bliv studiemedlem i MA + DM:

MA A-kasse og DM

Du kan købe "Studieforsikring Ekstra" gennem Lærerstandens Brandforsikring (LB), hvis du er:

Mere om studieforsikring gennem LB

Du kan købe "Studieforsikring Ekstra" gennem Bauta Forsikring, hvis du er studerende og medlem af:

Mere om studieforsikring gennem BAUTA

Du kan købe "Studieforsikring Ekstra" gennem Runa Forsikring, hvis du er studerende og medlem af:

Mere om studieforsikring gennem RUNA

ALKA Forsikring

Er du under 30 år og studiemedlem i 3F, FOA, NNF, Socialpædagogerne, HK, Dansk Metal eller Teknisk Landsforbund, kan du få den særlige ungdomsforsikring fra 91 kr.

Mere om studieforsikring gennem ALKA

TRYG Forsikring

Bl.a. Forbundet Kultur og Information, Forbundet Kommunikation og Sprog, Dansk Journalistforbund, JA (studerende inden for natur, miljø og fødevarer), Den Danske Dyrlægeforening, Finansforbundet, Pharmadanmark og Ingeniørforeningen IDA tilbyder studieforsikring i samarbejde med TRYG. Studiemedlemmer i IDA kan få gratis indboforsikring (dog med en selvrisiko på 1.000 kr.).

Mere om studieforsikring gennem TRYG

Codan Forsikring

Du kan købe studieforsikring gennem CODAN hvis du er medlem af DJØF eller Business Danmark.

Husk A-kasse

Husk også A-kasse medlemskab og undgå karantæne med dagpenge. Læs om gratis A-kasse under studiet

Hvis du vælger at tage imod en af de nævnte "pakke"-ordninger med gratis/billig fagforening og billig studieforsikring, skal du huske at dette ikke betyder at du dermed er medlem af en A-kasse.
Det er vigtigt at du som studerende også bliver meldt ind i en A-kasse, i hvertfald senest 1 år før du afslutter din uddannelse. Læs mere om gratis A-kasse medlemskab her.

Denne side er senest opdateret 14.02.2022.

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Skulle du som studerende ønske at skifte A-kasse, kan det nemt lade sig gøre. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge efter uddannelsen? Som ikke-forsørger kan du få kr. 14.557 pr. måned i de første 3 måneder. Derefter får du kr. 10.011 kr. pr. måned som ikke-forsørger under 30 år. Som forsørger kan du få kr. 16.694 i hele dagpengeperioden. Se dagpengesatser..
Gratis A-kasse under studiet Du kan som studerende få gratis A-kasse i langt de fleste A-kasser. Det er en økonomisk fordel at melde sig ind i A-kasse senst 1 år før du dimitterer.
Særlige regler for nyuddannede Med gennemførelse af en erhvervsrettet uddannelse af mindst 18 måneders varighed, kan du få dagpenge efter dimittendreglen. HUSK 14-dages fristen. Læs mere...
Opfylder du ikke betingelserne for gratis medlemskab? Er du f.eks. over 30 år, eller tjener du for meget ved siden af studiet? I så fald kan et betalt deltids-medlemsskab af A-kassen være en fordel. Læs mere..
Gratis fagforening for studerende Af flere grunde kan det være en fordel - udover dit A-kasse medlemskab - også at melde dig ind i fagforening. Du kan som studerende få gratis fagforening i Det Faglige Hus og 3F, hvis du har studiejob inden for 3F-området.

Relateret indhold om A-kasse


Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Ny familiefagforening fra ASE

Nyhed fra ASE: Fagforening for hele familien for 99 kr./md.
læs mere

Du kan nu holder møder med din A-kasse som telefon- eller videomøder

Nu kan du holde møder med A-kassen som video- eller telefon-møder..
læs mere