Jobtype

Medlem
A-kasse

A-kasse til job indenfor undervisning og vejledning

Udgivet . Kategori: undervisning og vejledning, nøgleord: Job, Ledig, Stillinger, A-kasse, Medlem

Indledning

I 2022 var der hver måned i gennemsnit 7.344 ledige A-kasse medlemmer der angav at de søgte job inden for området undervisning og vejledning.

Disse personer var fordelt på alle 22 A-kasser i Danmark. Lærernes A-kasse og MA A-kasse er dog de største i denne jobkategori.

Andre A-kasser der også har medlemmer inden for undervisning og vejledning er bl.a. Det Faglige Hus, ASE og FTF A-kasse.

A-kasseGns. antal ledige der har søgt job pr. mdr. i 2022
Lærernes A-kasse1434
MA A-kasse1286
Akademikernes A-kasse973
FTF A-kasse731
HK A-kasse501
Krifa A-kasse411
ASE A-kasse310
Det Faglige Hus267
Min A-kasse173
AJKS172
Lederne A-kasse162
CA A-kasse157
3F A-kasse147
BUPL A-kasse116
FOA A-kasse106
Din Sundhedsfaglige A-kasse94
A-kassen Frie84
Socialpædagogernes A-Kasse83
Teknikernes A-Kasse67
Din Faglige A-Kasse35
Dansk Metal A-Kasse25
NNF A-kasse11
I alt7344

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

De stillingsbetegnelser som er søgt er f.eks. Musikpædagog, Lærervikar, Friskolelærer, Naturvejleder, Ordblindelærer, Job- og virksomhedskonsulent, Flyinstruktør, Underviser (social- og sundhedsskoler), Folkeskolelærer, Speciallærer, Sproglærer, Ungdomsskolelærer, IT-underviser, VUC-lærer, Uddannelses- og erhvervsvejleder, Sagsbehandler (kommunal), Efterskolelærer, Undervisningsassistent (folkeskole), FGU-lærer, Sagsbehandler (a-kasse), friluftsvejleder, Kørelærer, Logopæd, Faglærer, FVU-lærer, Skolekonsulent, Faglig konsulent, Fagkonsulent, Aftenskolelærer, Ligestillingskonsulent, Højskolelærer, Tale-hørelærer.

Hvordan er det nu med A-kasse og dit job?

Der er i Danmark i alt 22 A-kasser. 12 af dem er fagligt afgrænsede og må kun optage og have medlemmer inden for det/de faglige områder de dækker. Eksempler på fagligt afgrænsede A-kasser er Lærernes A-kasse, HK A-kasse og 3F A-kasse. Er du medlem af en fagligt afgræset A-kasse og skifter job til et område der ikke er dækket af din nuværende A-kasse skal du skifte til en A-kasse der dækker dit nye job, eller skifte til en tværfaglig A-kasse. Der er 10 tværfaglige A-kasser, men heraf er det dog kun 6 der er interesseret i at optage medlemmer fra alle job og uddannelser. Det gælder FTFa, Min A-kasse, ASE A-kasse, "Det Faglige Hus", A-kassen Frie og Krifa. De resterende tværfaglige A-kasser er for bestemte grupper af personer - Lederne A-kasse (for ledere), AJKS (for journalister), CA A-kasse (for højtuddannede inden for business) og MA A-kasse (for universitetsuddannede).

Skifte A-kasse?

Se vores guide om hvordan man skifter A-kasse

Billige muligheder for A-kasse/fagforening indenfor undervisning og vejledning

ASE tilbyder både A-kasse og fagforening. ASE har i 2023 introduceret en ny familiefagforening, hvor ASE tilbyder dækning med fagforening for hele familien for 99 kr. /mdr. ASE optager alle som nye medlemmer uanset job eller uddannelse. Priser hos ASE: A-kasse 527 kr./mdr, fagforening 74 kr./mdr, familiefagforening 99 kr./mdr.

FTFa har i 2024 vundet vores undersøgelse "Bedste A-kasse". FTFa er Danmarks billigste tværfaglige A-kasse og alle kan blive medlem uanset job eller uddannelse.

Relateret indhold om A-kasse