Jobtype

Medlem
A-kasse

A-kasse til job indenfor sundhed, omsorg og personlig pleje

Udgivet . Kategori: sundhed, omsorg og personlig pleje, nøgleord: Job, Ledig, Stillinger, A-kasse, Medlem

Indledning

I 2022 var der hver måned i gennemsnit 8.904 ledige A-kasse medlemmer der angav at de søgte job inden for området sundhed, omsorg og personlig pleje.

Disse personer var fordelt på alle 22 A-kasser i Danmark, men de 6 A-kasser der havde flest medlemmer af dem der søgte inden for sundhed, omsorg og personlig pleje var FOA A-kasse, Din Sundhedsfaglige A-kasse, Krifa A-kasse, FTF A-kasse, HK og Det Faglige Hus.

A-kasseGns. antal ledige der har søgt job pr. mdr. i 2022
FOA A-kasse1170
Din Sundhedsfaglige A-kasse1089
Krifa A-kasse1009
FTF A-kasse846
HK A-kasse830
Det Faglige Hus801
3F A-kasse723
Akademikernes A-kasse587
ASE A-kasse501
MA A-kasse269
Min A-kasse237
Lærernes A-kasse125
BUPL A-kasse122
Lederne A-kasse113
A-kassen Frie104
CA A-kasse79
Socialpædagogernes A-Kasse76
Teknikernes A-Kasse76
AJKS55
NNF A-kasse39
Dansk Metal A-Kasse27
Din Faglige A-Kasse27
I alt8904

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

De stillingsbetegnelser som er søgt er f.eks. Laborant, Jordemoder, Frisør, Massageterapeut, Farmakonom, Tandklinikassistent, Tandplejer, Social- og sundhedsassistent, Social- og sundhedshjælper, Bevægelsespædagog, Parykmager, Ledsager, Kosmetolog, Stylist, Negletekniker, Massør, Psykoterapeut, Musikterapeut, Laboratorietekniker, Lægesekretær, Administrativ lægesekretær, Arbejdsmiljøkonsulent, Fysioterapeut, Ernærings- og sundhedskonsulent, Audiolog, Radiograf, Kiropraktor, Ergoterapeut, Fodterapeut, Alternativ behandler, Specialsygeplejerske, Sygeplejerske, Psykiatrisk sygeplejerske, Medicotekniker, Neurofysiologiassistent, Plejehjemsmedhjælper, Psykomotorisk terapeut, Sundhedsplejerske, Hospitalsserviceassistent, Laboratorieassistent, Apotekerassistent, Apotekstekniker, Klinisk tandtekniker, Optiker, Hospitalsmedhjælper, Handicaphjælper, Audiologiassistent, Zoneterapeut, Anæstesisygeplejerske, Bioanalytiker, Poder, Omsorgshjælper, Visitator, Sygeplejerske studerende.

Hvordan er det nu med A-kasse og dit job?

Der er i Danmark i alt 22 A-kasser. 12 af dem er fagligt afgrænsede og må kun optage og have medlemmer inden for det/de faglige områder de dækker. Eksempler på fagligt afgrænsede A-kasser er FOA A-kasse, Din Sundhedsfaglige A-kasse, HK A-kasse og 3F A-kasse. Er du medlem af en fagligt afgræset A-kasse og skifter job til et område der ikke er dækket af din nuværende A-kasse skal du skifte til en A-kasse der dækker dit nye job, eller skifte til en tværfaglig A-kasse. Der er 10 tværfaglige A-kasser, men heraf er det dog kun 6 der er interesseret i at optage medlemmer fra alle job og uddannelser. Det gælder FTFa, Min A-kasse, ASE A-kasse, "Det Faglige Hus", A-kassen Frie og Krifa. De resterende tværfaglige A-kasser er for bestemte grupper af personer - Lederne A-kasse (for ledere), AJKS (for journalister), CA A-kasse (for højtuddannede inden for business) og MA A-kasse (for universitetsuddannede).

Skifte A-kasse?

Se vores guide om hvordan man skifter A-kasse

Billige muligheder for A-kasse/fagforening indenfor sundhed, omsorg og personlig pleje

FTFa har i 2024 vundet vores undersøgelse "Bedste A-kasse". FTFa er Danmarks billigste tværfaglige A-kasse og alle kan blive medlem uanset job eller uddannelse.

Det Faglige Hus tilbyder både A-kasse og fagforening. De har i 2024 vundet vores undersøgelse "Mest værdi for pengene". De er Danmarks billigste med fagforening og A-kasse til en samlet pris på 566 kr. pr. mdr. Alle kan blive medlem af Det Faglige Hus uanset job eller uddannelse.

Relateret indhold om A-kasse