Jobtype

Medlem
A-kasse

A-kasse til job indenfor kontor, administration, regnskab og finans

Udgivet . Kategori: kontor, administration, regnskab og finans, nøgleord: Job, Ledig, Stillinger, A-kasse, Medlem

Indledning

I 2022 var der hver måned i gennemsnit 11.387 ledige A-kasse medlemmer der angav at de søgte job inden for området kontor, administration, regnskab og finans.

Medlemmerne fordeler sig på alle 22 A-kasser, men HK er den største A-kasse i denne jobkategori.

De tværfaglige A-kasser klarer sig godt inden for kontor, administration, regnskab og finans. Det gælder bl.a. FTFa, som er A-kasse for mange ansatte i finanssektoren.

Der er også en del højtuddannede der arbejder inden for dette område. Derfor ser vi også at Akademikernes A-kasse, MA A-kasse og CA A-kasse ligger i den øverste del af listen. Akademisk arbejde er dog også en selvstændig jobkategori som kan ses her.

A-kasseGns. antal ledige der har søgt job pr. mdr. i 2022
HK A-kasse2497
Krifa A-kasse1317
FTF A-kasse1277
Det Faglige Hus1036
Akademikernes A-kasse769
MA A-kasse734
ASE A-kasse665
3F A-kasse516
CA A-kasse500
Min A-kasse438
Lederne A-kasse346
FOA A-kasse300
A-kassen Frie261
AJKS215
Lærernes A-kasse142
Teknikernes A-Kasse99
BUPL A-kasse94
Din Sundhedsfaglige A-kasse65
Socialpædagogernes A-Kasse40
Dansk Metal A-Kasse38
Din Faglige A-Kasse22
NNF A-kasse19
I alt11387

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

De stillingsbetegnelser som er søgt er f.eks. Overassistent, Import- og eksportmedarbejder, Korrekturlæser, Telefonist, Receptionist (kontor), Natportier, Skattefunktionær, Forsikringsfunktionær, Revisorassistent, Lønbogholder, Shippingmedarbejder, Shippingassistent, Speditør, Havnefoged, Bankrådgiver, Realkreditmedarbejder, Bogholder, Bogholderi- og regnskabsassistent, Assurandør, Valuar, Taksator, Børsmægler, Økonomiassistent, Studiesekretær, Finansrådgiver, Kontormedhjælper, Sekretær, Tasteoperatør, Bankassistent, Eventassistent, Kontorfuldmægtig, Advokatsekretær, Direktionssekretær, Tolder, Ministerialbetjent, Piccolo / piccoline (kontor), Arkivmedarbejder, HR-assistent, Korrespondent, Tegnsprogstolk, Oversætter, Tolk, Inkassomedarbejder, Havneassistent, Forretningsudvikler, Finansmedarbejder, Kursuskoordinator, Skolesekretær, Receptionschef (kontor), Kontorassistent.

Hvordan er det nu med A-kasse og dit job?

Der er i Danmark i alt 22 A-kasser. 12 af dem er fagligt afgrænsede og må kun optage og have medlemmer inden for det/de faglige områder de dækker. Eksempler på fagligt afgrænsede A-kasser er HK A-kasse, 3F A-kasse og FOA A-kasse. Er du medlem af en fagligt afgræset A-kasse og skifter job til et område der ikke er dækket af din nuværende A-kasse skal du skifte til en A-kasse der dækker dit nye job, eller skifte til en tværfaglig A-kasse. Der er 10 tværfaglige A-kasser, men heraf er det dog kun 6 der er interesseret i at optage medlemmer fra alle job og uddannelser. Det gælder FTFa, Min A-kasse, ASE A-kasse, "Det Faglige Hus", A-kassen Frie og Krifa. De resterende tværfaglige A-kasser er for bestemte grupper af personer - Lederne A-kasse (for ledere), AJKS (for journalister), CA A-kasse (for højtuddannede inden for business) og MA A-kasse (for universitetsuddannede).

Skifte A-kasse?

Se vores guide om hvordan man skifter A-kasse

Billige muligheder for A-kasse/fagforening indenfor kontor, administration, regnskab og finans

HK har en del medlemmer inden for jobkategorien kontor, administration, regnskab og finans. Men HK er ikke blandt de billigste A-kasser, og især hvis man også ønsker fagforening, kan man spare mange penge ved at skifte til en af de gule fagforeninger. Det Faglige Hus og ASE har attraktive tilbud på A-kasse med fagforening. Det bemærkes at man har frihed til at vælge mellem de A-kasser og/eller fagforeninger man kan blive medlem af. Arbejder man i en virksomhed der er dækket af HK overenskomst, vil man være dækket af den uanset om man er medlem af HK.

ASE tilbyder både A-kasse og fagforening. ASE har i 2023 introduceret en ny familiefagforening, hvor ASE tilbyder dækning med fagforening for hele familien for 99 kr. /mdr. ASE optager alle som nye medlemmer uanset job eller uddannelse. Priser hos ASE: A-kasse 527 kr./mdr, fagforening 74 kr./mdr, familiefagforening 99 kr./mdr.

FTFa har i 2024 vundet vores undersøgelse "Bedste A-kasse". FTFa er Danmarks billigste tværfaglige A-kasse og alle kan blive medlem uanset job eller uddannelse.

Det Faglige Hus tilbyder både A-kasse og fagforening. De har i 2024 vundet vores undersøgelse "Mest værdi for pengene". De er Danmarks billigste med fagforening og A-kasse til en samlet pris på 566 kr. pr. mdr. Alle kan blive medlem af Det Faglige Hus uanset job eller uddannelse.

Relateret indhold om A-kasse