Jobtype

Medlem
A-kasse

A-kasse til job indenfor jern, metal og auto

Udgivet . Kategori: jern, metal og auto, nøgleord: Job, Ledig, Stillinger, A-kasse, Medlem

Indledning

I 2022 var der hver måned i gennemsnit 2.627 ledige A-kasse medlemmer der angav at de søgte job inden for området jern, metal og auto.

Ikke overraskende er Dansk Metal den største A-kasse i denne jobkategori, efterfulgt af 3F.

De tværfaglige A-kasser klarer sig dog også godt inden for jern, metal og auto. Det gælder bl.a. Det Faglige Hus, som de senere år har haft stor medlemsfremgang.

A-kasseGns. antal ledige der har søgt job pr. mdr. i 2022
Dansk Metal A-Kasse680
3F A-kasse548
Det Faglige Hus394
Krifa A-kasse348
ASE A-kasse190
FTF A-kasse64
Din Faglige A-Kasse60
Min A-kasse59
Akademikernes A-kasse54
Lederne A-kasse41
Teknikernes A-Kasse35
A-kassen Frie31
HK A-kasse31
FOA A-kasse31
NNF A-kasse23
MA A-kasse9
Lærernes A-kasse7
Socialpædagogernes A-Kasse7
BUPL A-kasse7
AJKS6
CA A-kasse2
Din Sundhedsfaglige A-kasse1
I alt2627

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

De stillingsbetegnelser som er søgt er f.eks. Knallertmekaniker, Elektrotekniker, Vindmølleoperatør, Urmager, Landbrugsmaskinemekaniker, Klargører, Servicetekniker (jern og metal), Svejseinspektør, Autoteknolog, Flymekaniker, Entreprenørmaskinemekaniker, Kranmekaniker, Cykelmekaniker, Autolakerer, Specialarbejder (jern og metal), Værkstedsassistent, Støberitekniker, Skibsbygger, Svejser, Klejnsmed, Plade- og konstruktionssmed, Smed, Finmekaniker, Værktøjsmager, Låsesmed, Lastvognsmekaniker, Skibsmontør, Drejer, CNC-operatør, Jern- og metalsliber, Karosserismed, Automekaniker, Dækmontør, Mekaniker, Fræser, Elektrofagtekniker, Elektronikfagtekniker, Industritekniker, Automontør, Motorcykelmekaniker, Rejsemontør (industri), Automatiktekniker, Servicetekniker.

Hvordan er det nu med A-kasse og dit job?

Der er i Danmark i alt 22 A-kasser. 12 af dem er fagligt afgrænsede og må kun optage og have medlemmer inden for det/de faglige områder de dækker. Eksempler på fagligt afgrænsede A-kasser er Dansk Metal A-kasse, 3F A-kasse, Din Faglige A-Kasse og Teknikernes A-Kasse. Er du medlem af en fagligt afgræset A-kasse og skifter job til et område der ikke er dækket af din nuværende A-kasse skal du skifte til en A-kasse der dækker dit nye job, eller skifte til en tværfaglig A-kasse. Der er 10 tværfaglige A-kasser, men heraf er det dog kun 6 der er interesseret i at optage medlemmer fra alle job og uddannelser. Det gælder FTFa, Min A-kasse, ASE A-kasse, "Det Faglige Hus", A-kassen Frie og Krifa. De resterende tværfaglige A-kasser er for bestemte grupper af personer - Lederne A-kasse (for ledere), AJKS (for journalister), CA A-kasse (for højtuddannede inden for business) og MA A-kasse (for universitetsuddannede).

Skifte A-kasse?

Se vores guide om hvordan man skifter A-kasse

Billige muligheder for A-kasse/fagforening indenfor jern, metal og auto

Dansk Metal og 3F har en del medlemmer inden for jobkategorien jern, metal og auto. Men både Dansk Metal og 3F er blandt de dyreste A-kasser, og ønsker man også fagforening kan man spare mange penge ved at skifte A-kasse til en af de tværfaglige A-kasser (og gule fagforeninger). Det Faglige Hus og ASE har attraktive tilbud på A-kasse med fagforening. Det bemærkes at man har frihed til at vælge mellem de A-kasser og/eller fagforeninger man kan blive medlem af. Arbejder man i en virksomhed der er dækket af Dansk Metal eller 3F overenskomst, vil man være dækket af den uanset om man er medlem af hhv. Dansk Metal eller 3F.

ASE tilbyder både A-kasse og fagforening. ASE har i 2023 introduceret en ny familiefagforening, hvor ASE tilbyder dækning med fagforening for hele familien for 99 kr. /mdr. ASE optager alle som nye medlemmer uanset job eller uddannelse. Priser hos ASE: A-kasse 527 kr./mdr, fagforening 74 kr./mdr, familiefagforening 99 kr./mdr.

FTFa har i 2024 vundet vores undersøgelse "Bedste A-kasse". FTFa er Danmarks billigste tværfaglige A-kasse og alle kan blive medlem uanset job eller uddannelse.

Det Faglige Hus tilbyder både A-kasse og fagforening. De har i 2024 vundet vores undersøgelse "Mest værdi for pengene". De er Danmarks billigste med fagforening og A-kasse til en samlet pris på 566 kr. pr. mdr. Alle kan blive medlem af Det Faglige Hus uanset job eller uddannelse.

Relateret indhold om A-kasse