Jobtype

Medlem
A-kasse

A-kasse til job indenfor it og teleteknik

Udgivet . Kategori: it og teleteknik, nøgleord: Job, Ledig, Stillinger, A-kasse, Medlem

Indledning

I 2022 var der hver måned i gennemsnit 4.341 ledige A-kasse medlemmer der angav at de søgte job inden for området it og teleteknik.

Akademikernes A-kasse er den største på dette område, men også Min A-kasse har mange medlemmer inden for IT. Min A-kasse samarbejder med Prosa, som er et fagforbund udelukkende for it-professionelle.

Både Akademikernes A-kasse og Min A-kasse tilbyder kun A-kasse. Ønsker du også fagforening kan du vælge en fagforening der er målrettet IT-området, som f.eks Prosa.

Nogle vælger imidlertid i stedet for at melde sig ind i en af de tværfaglige A-kasser, der også tilbyder billig fagforening. Se mere nedenfor.

A-kasseGns. antal ledige der har søgt job pr. mdr. i 2022
Akademikernes A-kasse997
Min A-kasse569
HK A-kasse527
FTF A-kasse293
Krifa A-kasse278
Dansk Metal A-Kasse267
Det Faglige Hus262
CA A-kasse234
ASE A-kasse217
MA A-kasse212
3F A-kasse122
Teknikernes A-Kasse99
Lederne A-kasse84
AJKS58
A-kassen Frie55
Lærernes A-kasse23
FOA A-kasse13
Din Faglige A-Kasse11
Din Sundhedsfaglige A-kasse6
NNF A-kasse6
BUPL A-kasse5
Socialpædagogernes A-Kasse4
I alt4341

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

De stillingsbetegnelser som er søgt er f.eks. IT-ingeniør, IT-arkitekt, IT-revisor, Programmør og systemudvikler, UX designer, Webudvikler, Datakonsulent, IT-supporter, IT-tekniker, IT-kvalitetsmedarbejder, Softwareudvikler (frontend), Softwareudvikler (backend), Databaseadministrator, Hardware-udvikler, IT-konsulent, Chief data officer, Computerspiludvikler, Webmaster, Systemadministrator, IT-sikkerhedskonsulent, Teletekniker, Datalog, IT-Product manager, Datatekniker, IT-Product owner, Databeskyttelsesrådgiver, Webdesigner.

Hvordan er det nu med A-kasse og dit job?

Der er i Danmark i alt 22 A-kasser. 12 af dem er fagligt afgrænsede og må kun optage og have medlemmer inden for det/de faglige områder de dækker. Eksempler på fagligt afgrænsede A-kasser er HK A-kasse, Dansk Metal, Teknikernes A-Kasse og 3F A-kasse. Er du medlem af en fagligt afgræset A-kasse og skifter job til et område der ikke er dækket af din nuværende A-kasse skal du skifte til en A-kasse der dækker dit nye job, eller skifte til en tværfaglig A-kasse. Der er 10 tværfaglige A-kasser, men heraf er det dog kun 6 der er interesseret i at optage medlemmer fra alle job og uddannelser. Det gælder FTFa, Min A-kasse, ASE A-kasse, "Det Faglige Hus", A-kassen Frie og Krifa. De resterende tværfaglige A-kasser er for bestemte grupper af personer - Lederne A-kasse (for ledere), AJKS (for journalister), CA A-kasse (for højtuddannede inden for business) og MA A-kasse (for universitetsuddannede).

Skifte A-kasse?

Se vores guide om hvordan man skifter A-kasse

Muligheder for billig fagforening med A-kasse

ASE tilbyder både A-kasse og fagforening. ASE har i 2023 introduceret en ny familiefagforening, hvor ASE tilbyder dækning med fagforening for hele familien for 99 kr. /mdr. ASE optager alle som nye medlemmer uanset job eller uddannelse. Priser hos ASE: A-kasse 527 kr./mdr, fagforening 74 kr./mdr, familiefagforening 99 kr./mdr.

Det Faglige Hus tilbyder både A-kasse og fagforening. De har i 2024 vundet vores undersøgelse "Mest værdi for pengene". De er Danmarks billigste med fagforening og A-kasse til en samlet pris på 566 kr. pr. mdr. Alle kan blive medlem af Det Faglige Hus uanset job eller uddannelse.

Relateret indhold om A-kasse