Jobtype

Medlem
A-kasse

A-kasse til job indenfor industriel produktion

Udgivet . Kategori: industriel produktion, nøgleord: Job, Ledig, Stillinger, A-kasse, Medlem

Indledning

I 2022 var der hver måned i gennemsnit 8.093 ledige A-kasse medlemmer der angav at de søgte job inden for området industriel produktion.

Medlemmerne fordeler sig over alle 22 A-kasser, men 3F er den største A-kasse i denne jobkategori.

De tværfaglige A-kasser (og gule fagforeninger) fylder også godt inden for industriel produktion. Det gælder bl.a. "Det Faglige Hus" og ASE.

A-kasseGns. antal ledige der har søgt job pr. mdr. i 2022
3F A-kasse2687
Det Faglige Hus1507
Krifa A-kasse1322
ASE A-kasse539
HK A-kasse285
Akademikernes A-kasse231
NNF A-kasse226
Dansk Metal A-Kasse224
FOA A-kasse212
Min A-kasse166
Teknikernes A-Kasse151
FTF A-kasse145
Din Faglige A-Kasse84
A-kassen Frie79
Lederne A-kasse75
BUPL A-kasse32
CA A-kasse31
MA A-kasse30
Socialpædagogernes A-Kasse23
Lærernes A-kasse22
Din Sundhedsfaglige A-kasse15
AJKS8
I alt8093

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

De stillingsbetegnelser som er søgt er f.eks. Specialarbejder (papir og karton), Specialarbejder (sprøjtestøbning og ekstrudering), Produktionstekniker, Specialarbejder (glasfiber), Produktspecialist, Sensortekniker, Operatør (serviceindustri), Operatør (jern & metal), Operatør (logistik), Produktionsmedarbejder, Industrimekaniker, Industrilakerer, Betonmager, Offshorearbejder, Produktionsteknolog, Materialetekniker, ledningsmontør, Robottekniker, Elektronikarbejder, Maskinkonstruktør, Procesoperatør, Produktudvikler, Industrioperatør (ikke uddannet), Industrioperatør (uddannet), Specialarbejder (medicinal), Operatør (emballage), Operatør (tekstil), Operatør (plastmager), Operatør (pharma), Operatør (kemisk), Forsyningsoperatør, Plastmager, Maskinoperatør, Produktionsplanlægger.

Hvordan er det nu med A-kasse og dit job?

Der er i Danmark i alt 22 A-kasser. 12 af dem er fagligt afgrænsede og må kun optage og have medlemmer inden for det/de faglige områder de dækker. Eksempler på fagligt afgrænsede A-kasser er 3F A-kasse, HK A-kasse, NNF A-Kasse, Dansk Metal og FOA A-kasse. Er du medlem af en fagligt afgræset A-kasse og skifter job til et område der ikke er dækket af din nuværende A-kasse skal du skifte til en A-kasse der dækker dit nye job, eller skifte til en tværfaglig A-kasse. Der er 10 tværfaglige A-kasser, men heraf er det dog kun 6 der er interesseret i at optage medlemmer fra alle job og uddannelser. Det gælder FTFa, Min A-kasse, ASE A-kasse, "Det Faglige Hus", A-kassen Frie og Krifa. De resterende tværfaglige A-kasser er for bestemte grupper af personer - Lederne A-kasse (for ledere), AJKS (for journalister), CA A-kasse (for højtuddannede inden for business) og MA A-kasse (for universitetsuddannede).

Skifte A-kasse?

Se vores guide om hvordan man skifter A-kasse

Billige muligheder for A-kasse/fagforening indenfor industriel produktion

3F har en del medlemmer inden for jobkategorien industriel produktion. Men 3F er blandt de dyreste med A-kasse, og især hvis man også ønsker fagforening. Det Faglige Hus og ASE har attraktive tilbud på A-kasse med fagforening. Det bemærkes at man har frihed til at vælge mellem de A-kasser og/eller fagforeninger man kan blive medlem af. Arbejder man i en virksomhed der er dækket af 3F overenskomst, vil man være dækket af den uanset om man er medlem af 3F.

ASE tilbyder både A-kasse og fagforening. ASE har i 2023 introduceret en ny familiefagforening, hvor ASE tilbyder dækning med fagforening for hele familien for 99 kr. /mdr. ASE optager alle som nye medlemmer uanset job eller uddannelse. Priser hos ASE: A-kasse 527 kr./mdr, fagforening 74 kr./mdr, familiefagforening 99 kr./mdr.

Det Faglige Hus tilbyder både A-kasse og fagforening. De har i 2024 vundet vores undersøgelse "Mest værdi for pengene". De er Danmarks billigste med fagforening og A-kasse til en samlet pris på 566 kr. pr. mdr. Alle kan blive medlem af Det Faglige Hus uanset job eller uddannelse.

Relateret indhold om A-kasse