Jobtype

Medlem
A-kasse

A-kasse til job indenfor design, formgivning og grafisk arbejde

Udgivet . Kategori: design, formgivning og grafisk arbejde, nøgleord: Job, Ledig, Stillinger, A-kasse, Medlem

Indledning

I 2022 var der hver måned i gennemsnit 3.727 ledige A-kasse medlemmer der angav at de søgte job inden for området design, formgivning og grafisk arbejde.

HK A-kasse er den største i denne jobkategori, men medlemmerne fordeler sig på alle 22 A-kasser.

De tværfaglige A-kasser klarer sig godt inden for design, formgivning og grafisk arbejde. På 4.-7. pladsen på listen finder vi således bl.a. "Det Faglige Hus", ASE og FTF A-kasse.

A-kasseGns. antal ledige der har søgt job pr. mdr. i 2022
HK A-kasse655
Akademikernes A-kasse613
Teknikernes A-Kasse465
FTF A-kasse379
Krifa A-kasse272
ASE A-kasse257
Det Faglige Hus200
AJKS175
Min A-kasse159
3F A-kasse110
MA A-kasse104
CA A-kasse96
A-kassen Frie66
Lederne A-kasse56
Dansk Metal A-Kasse31
FOA A-kasse23
Din Faglige A-Kasse22
Lærernes A-kasse22
BUPL A-kasse9
Socialpædagogernes A-Kasse5
Din Sundhedsfaglige A-kasse4
NNF A-kasse3
I alt3727

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

De stillingsbetegnelser som er søgt er f.eks. Møbelarkitekt, Designassistent, Teknisk designer, Grafisk tekniker, Mediegrafiker, Artdirector, Multimediedesigner, Guld- og sølvsmed, Designer, Gravør, Tegner, Indretningsarkitekt, Skiltemaler, Trykkeriarbejder, Kunsthåndværker, Servicemedarbejder (foto), Artdirector assistent, Grafisk designer.

Hvordan er det nu med A-kasse og dit job?

Der er i Danmark i alt 22 A-kasser. 12 af dem er fagligt afgrænsede og må kun optage og have medlemmer inden for det/de faglige områder de dækker. Eksempler på fagligt afgrænsede A-kasser er HK A-kasse, Akademikernes A-kasse og Teknikernes A-Kasse. Er du medlem af en fagligt afgræset A-kasse og skifter job til et område der ikke er dækket af din nuværende A-kasse skal du skifte til en A-kasse der dækker dit nye job, eller skifte til en tværfaglig A-kasse. Der er 10 tværfaglige A-kasser, men heraf er det dog kun 6 der er interesseret i at optage medlemmer fra alle job og uddannelser. Det gælder FTFa, Min A-kasse, ASE A-kasse, "Det Faglige Hus", A-kassen Frie og Krifa. De resterende tværfaglige A-kasser er for bestemte grupper af personer - Lederne A-kasse (for ledere), AJKS (for journalister), CA A-kasse (for højtuddannede inden for business) og MA A-kasse (for universitetsuddannede).

Skifte A-kasse?

Se vores guide om hvordan man skifter A-kasse

Billige muligheder for A-kasse/fagforening indenfor design, formgivning og grafisk arbejde

HK og Teknikernes A-Kasse har en del medlemmer inden for jobkategorien design, formgivning og grafisk arbejde. Men det er også dyrt at være medlem af HK og TL, især hvis man både er medlem af deres A-kasse og fagforening. Det Faglige Hus og ASE har attraktive tilbud på A-kasse med fagforening. Det bemærkes at man har frihed til at vælge mellem de A-kasser og/eller fagforeninger man kan blive medlem af. Arbejder man i en virksomhed der er dækket af HK eller TL-overenskomst, vil man være dækket af den uanset om man er medlem af hhv. HK eller TL.

ASE tilbyder både A-kasse og fagforening. ASE har i 2023 introduceret en ny familiefagforening, hvor ASE tilbyder dækning med fagforening for hele familien for 99 kr. /mdr. ASE optager alle som nye medlemmer uanset job eller uddannelse. Priser hos ASE: A-kasse 527 kr./mdr, fagforening 74 kr./mdr, familiefagforening 99 kr./mdr.

FTFa har i 2024 vundet vores undersøgelse "Bedste A-kasse". FTFa er Danmarks billigste tværfaglige A-kasse og alle kan blive medlem uanset job eller uddannelse.

Det Faglige Hus tilbyder både A-kasse og fagforening. De har i 2024 vundet vores undersøgelse "Mest værdi for pengene". De er Danmarks billigste med fagforening og A-kasse til en samlet pris på 566 kr. pr. mdr. Alle kan blive medlem af Det Faglige Hus uanset job eller uddannelse.

Relateret indhold om A-kasse