Du er her: A-kasser (.dk) Support Spm. & svar
Kategori: dimittend

 4
 0

Genberegning af dagpengesats for dimittender

dimittend dagpengesats

Spørgsmål fra en af vores brugere om A-kasse

Hej A-kasser.dk, jeg har forsøgt flere gange at være i dialog med min a-kasse men får tvetydige og forskellige svar gang på gang. Jeg har afsluttet min uddannelse November 2016 og har været i fuldtidsarbejde med løn højere end minimum for højeste dagpengesats siden. Jeg er desværre blevet ledig nu, da min kontrakt er udløbet. Min a-kasse er ikke helt enige om hvordan satsen beregnes, bedste 12 mdr over 24 mdr eller al indtægt siden november 2016. Jeg opfylder kravet om at få beregnet ny sats 6 måneder efter afsluttet uddannelse. I har på siden, https://a-kasser.dk/dimittendreglen/ en beskrivelse af dimittend satser mm. Mit spørgsmål er egentlig bare om følgende afsnit stadig er gældende med henblik på de nye regler pr. 1 juli 2017. 'Er du nyuddannet og får dimittenddagpenge, kan du få beregnet en højere dagpengesats efter 6 måneder. Det kan du, hvis du afslutter et ansættelsesforhold efter du har afsluttet uddannelsen. Således skal du have fået indberettet indtægt efter uddannelsens afslutning. A-kassen skal have et grundlag på mindst 3 måneders indtægt at beregne på.' Mit problem består i hvis de regner for langt tilbage, havde jeg studiejob og praktik med nærmest ingen indkomst. OBS: Jeg forventer at få min satsudregning inden for maks 14 dage og er nervøs for det ikke håndteres korrekt. Jeg ønsker bare at få en afklaring så jeg kan finde ro til at søge jobs.

Svar fra A-kasser.dk: Hej Jacob,

vores side om dimittendreglen er for nylig blevet opdateret, og det afsnit du hentyder til gælder også efter 01.07.2017.

Jeg kan ikke helt forstå hvorfor A-kassen taler om "de bedste 12 mdr. eller al indtægt siden november 2016".

Hvis du skal have genberegnet satsen som dimittend, er det kun nødvendigt med 3 mdr's arbejde, og det skal være fra et ansættelsesforhold som er afsluttet efter din uddannelse. A-kassen skal beregne din nye dagpengesats på baggrund af din indtægt efter du afsluttede din uddannelse.

Den anden beregning som A-kassen taler om er den der anvendes hvis du er en "normal" lønmodtager der skal på dagpenge.

Er du sikker på at du er optaget i A-kassen som dimittend (med dimittendrettigheder)?

Kontaktede du A-kassen senest 14 dage efter afslutning af din uddannelse og bad om at få ændret status til dimittend?

Hvis ikke, så kan du ikke bruge dimittendreglen - men skal bruge de almindelige regler der gælder for alle lønmodtagere.

Venligst besvar mailen med dit svar, hvis du ønsker yderligere hjælp.

Med venlig hilsen

Anders, www.a-kasser.dk