Du er her: A-kasser (.dk) Support Spm. & svar
Kategori: andet

 0
 0

Findes der en fastsat mindsteløn til byggeteknikere?

løn-arbejdsvilkår

Spørgsmål fra en af vores brugere om A-kasse

Jeg vil gerne høre om der findes et fastsat mindsteløn til byggeteknikere. Jeg står i den situation, at jeg er nyuddannet byggetekniker og er blevet tilbudt et job. Jeg vil gerne finde ud af, hvor meget firmaet skal betale mig.

Svar fra A-kasser.dk:

Hej Paul, som byggetekniker hører du fagligt til under "Teknisk Landsforbund" (https://tl.dk).

TL er både en A-kasse og en fagforening.

Jeg kan se på deres hjemmeside at de i november 2017 lavede en artikel, hvor de har hjulpet en byggetekniker til at få den rigtige løn. Måske du skulle læse artiklen: https://tl.dk/om-os/teknikeren/artikler/loentjek-udloeste-en-halv-million-kroner/

Er du medlem af TL kan du gratis få tjekket både dine ansættelseskontrakt og lønsedler - og de kan også fortælle dig hvad der er den normale løn for en byggetekniker.

Du kan også på deres hjemmeside se lønstatistik - altså hvad en byggetekniker i gennemsnit tjener. Men igen det er kun hvis du er medlem at du har adgang til den tjeneste.

Det rigtige vil være at melde sig ind i TL, og få dem til at hjælpe dig.

Skal du ansættes i det private, er der ofte IKKE i overenskomsterne aftalt, hvilken løn du konkret skal have. Er du omfattet af en overenskomst på dit arbejde, er du dog sikret en mindsteløn. Din konkrete løn skal aftales mellem dig og din arbejdsgiver, og i fastsættelsen af din løn indgår flere elementer. Du kan læse generelt om lønforhold for TL's medlemmer her: https://tl.dk/arbejdsliv/loen/

Vi her på www.a-kasser.dk, kan desværre ikke hjælpe dig med et præcist svar på hvad mindstelønnen for byggeteknikere er, men melder du dig ind i TL, vil de helt sikkert kunne fortælle dig det.

Med venlig hilsen Anders Weber, www.a-kasser.dk