Du er her: A-kasser (.dk) Support Spm. & svar
Kategori: A-kasse og udland

 0
 0

Jeg skal flytte til Island - har jeg ret til dagpenge fra min A-kasse i 3 måneder efter jeg flytter?

jobsøgning dagpenge udland

Spørgsmål fra en af vores brugere om A-kasse

Hej, Jeg skal flytte til Island nu i august. Har jeg ret til dagpenge fra min A-kasse FTF-A i de første 3 måneder efter jeg flytter, hvor jeg skal søge job i Island? jeg været med job siden april 2017 og skal opsige jobbet før jeg skal flytte.

Svar fra A-kasser.dk: Hej, du har ret til dagpenge fra din danske A-kasse i max. 3 måneder imens du er i Island for at søge job, OG kun hvis du opfylder alle betingelserne.

Der er ingen grund til at jeg skriver betingelserne her, fordi de kan læses på vores side herom https://a-kasser.dk/overførsel-af-dagpenge.html. Men bl.a. kræver det at du har ret til dagpenge på afrejsetidspunktet, det vil sige at du skal være ledig og opfylde betingelserne for at få dagpenge.

Normalt skal du have været registreret som ledig i mindst 4 uger, før du kan tage dagpenge med til et andet land for at søge job. Der kan dog gøres undtagelser til dette 4-ugers krav, som også er beskrevet på https://a-kasser.dk/overførsel-af-dagpenge.html. Hvis du er statsborger i Island, skal du kun have været tilmeldt som ledig i 1 uge her i Danmark, inden du kan rejse til Island, og tage dagpenge med.

Betingelserne for at være dagpengeberettiget har vi beskrevet her: https://a-kasser.dk/dagpengeret/.

Ønsker du at gøre brug af denne ret, er det vigtigt at du kontakter din A-kasse (FTF-A) i god tid, både for at høre om betingelser og få at få lavet et PD U2-dokument.

Bemærk, at hvis dine planer er at flytte permanent til Island, så er denne 3 måneders job-søgnings periode med dagpenge, ikke ment til at skulle anvendes. Du skal således være opmærksom på at hvis du vil beholde din ret til dagpenge i Danmark, skal du sørge for at vende tilbage til Danmark, senest den dag, tilladelsen udløber (udløbsdatoen vil fremgå af PD U2-dokumentet). Overholder du ikke dette, kan du ikke få dagpenge i Danmark, før du har haft arbejde i mindst 296 timer inden for en periode på 12 uger.

Jeg håber det giver den nødvendige hjælp...ellers er du velkommen til at vende tilbage igen.

Med venlig hilsen

Anders, www.a-kasser.dk