Medlemsfordele

Billigste
A-kasse

Har været gratis medlem af fagforening men ikke A-kasse under studiet

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Har været gratis medlem af fagforening men ikke A-kasse under studiet

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #245
    Bruger2021
    Deltager

    Hej,

    Jeg hjælper min datter lidt, da hun er kommet lidt i klemme med et medlemskab hos den fagforening, hvor hun har været gratis medlem i de sidste 5 år, hvor hun har læst medicin. Nu påstår de, at hun ikke har været medlem i deres a-kasse, selvom hun selv mener, at de ringede for at melde hende ind. Hun har desværre intet bevis herfor. Hun skal til eksamen i denne og næste uge, har derfor travlt, og jeg har tilbudt at hjælpe hende med at undersøge hendes muligheder lige nu. Hendes fagforening har meddelt, at de kan melde hende ind nu, men hvornår kan hun så få sin dimittend sats? Ved I det? Hun skal til afsluttende eksamen den 14/6 og aflægger lægeløfte den 29/6 (dimission). Håber I kan hjælpe med svar på mit spørgsmål.

    #246
    support
    Keymaster

    Hej,

    det lyder til at din datter kun er blevet tilmeldt fagforening og desværre ikke A-kasse.
    Det er dog ikke den store skade der er sket, men fordi din datter ikke har været gratis studiemedlem i mindst 1 år den dag hun afslutter sin uddannelse (14.6, når eksamen er bestået), så mu hun acceptere en venteperiode med dagpenge den første måned, det vil sige at hun ikke kan begynde at få dagpenge før ca. 15.7.

    Og dette kræver også at hun melder sig ind i en A-kasse, senest 14 dage efter afslutning af uddannelsen/bestået eksamen.

    Imidlertid kan hun allerede nu melde sig ind med dimittendstatus, fordi vi er så tæt på den afsluttende eksamen. Medlemskab vil være gratis i den korte periode indtil den 14.6.

    Det er op til jer/hende om hun melder sig ind nu eller venter til efter den 14.6…i begge tilfælde vil hun desværre få 1 måneds venteperiode med dagpenge.

    At hun ikke har været medlem af en A-kasse under studiet har ikke andre konsekvenser (udover den 1 måneds venteperiode). Hun vil således modtage den normale dimittendsats som alle andre dimittender.

    Håber det giver svar på dit spørgsmål, ellers vend tilbage.

    Med venlig hilsen

    Anders Weber, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Opret ny bruger

Register new user