Dimittend-dagpenge efter kortere ansættelse?

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Dimittend-dagpenge efter kortere ansættelse?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #241
  bruger2020
  Deltager

  Hej, Jeg forventer at færdigøre min kandidat uddannelse til juni og som det ser ud nu, bliver jeg tilbudt en kortere fastansættelse i forlængelse af mit speciale. Jeg er ikke medlem af nogen A-kasse pt. men ved at jeg har ret til dagpenge en måned efter endt uddannelse så frem jeg søger optagelse indenfor 2 uger. Mit spørgsmål lyder. Hvis jeg eksempelvis bliver fastansat i 3 måneder mister jeg derefter så retten til at kunne benytte mig af muligheden for dagpenge (efter en måned) som gælder når jeg er færdiguddannet?

  #242
  support
  Keymaster

  Hej,

  Nej, en ansættelse efter at du er færdiguddannet, vil ikke betyde noget for den ret (til dagpenge) du allerede har optjent som nyuddannet.

  Ligesom lønmodtagere optjener ret til dagpenge gennem arbejde, så optjener studerende ret til dagpenge ved at færdiggøre en
  erhvervsrettet uddannelse af min. 18 måneder varighed.

  Når man først har optjent retten har man en periode inden for hvilken man skal gøre brug af dagpengeretten.
  Det gælder også for nyuddannede. Du skal (begynde at) gøre brug af din ret INDENFOR 2 ÅR, ellers bortfalder din ret til dagpenge på
  dimittendvilkår.

  Du kan naturligvis kun få dagpenge fra det tidspunkt du er ledig.

  Du skal endvidere være opmærksom på at man som dimittend i A-kassen, har mulighed for at få genberegnet sin dagpengesats, når man har haft 3 måneders arbejde i et ansættelsesforhold som afsluttes efter færdiggørelsen af uddannelsen. Det kan dog tidligst ske når der er gået mindst 6 måneder efter, at du afsluttede din uddannelse. Din nye dagpengesats vil blive beregnet på baggrund af din lønindtægt efter du har afsluttet din uddannelse.

  Du skal være opmærksom på at deltidsjob med kun få timer om ugen kan få uheldige konsekvenser for din dagpengesats, idet A-kassen skal beregne din dagpengesats på baggrund af din indtægt optjent efter dimittering. Se denne artikel.

  Arbejder du kun deltid (alt under 37 timer pr. uge) har du også den mulighed at du i maksimalt 30 uger kan få supplerende dagpenge.
  Er det tilfældet anbefaler vi at du spørger din A-kasse nærmere om muligheden for supplerende dagpenge.

  Uanset om du får arbejde eller ej efter uddannelsen, er det meget vigtigt at du husker at få dig meldt ind i en A-kasse senest 14 dage efter uddannelsen og få registreret din status som dimittend.
  Hermed har du sikret dig dimittend-rettigheder.

  Du kan i øvrigt allerede melde dig ind nu og få gratis studiemedlemskab indtil du dimitterer. I så fald skal du bare huske at få ændret din status til dimittend når du er færdig til juni.

  Med venlig hilsen
  Anders Weber, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.