Kan man få dimittend dagpenge med en FGU uddannelse?

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Kan man få dimittend dagpenge med en FGU uddannelse?

Tagget: ,

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #237
  bruger2020
  Deltager

  Hej, jeg er startet på en FGU-uddannelse. Jeg vil høre om jeg kan få dagpenge fra A-kasse som dimittend når jeg bliver færdig med FGU?

  #238
  support
  Keymaster

  Hej,

  FGU uddannelsen er en ny uddannelse, der startede med hold fra august 2019, og det er vigtigt for nye elever på uddannelsen, at kende sine rettigheder i forhold til at få dagpenge efter endt uddannelse.

  Generelt gælder om ret til dimittend-dagpenge:
  Personer, som har gennemført en erhvervsmæssig uddannelse af mindst 18 måneders varighed, kan optages som medlem af en A-kasse, og få dagpenge på “dimittend-vilkår“, det vil sige med dimittendsatsen.

  På den anden side kan personer der går på ungdomsuddannelser, der ikke giver erhvervskompetence (men derimod er studieforberedende), ikke få dagpenge på dimittendvilkår. Det gælder f.eks. personer der gennemfører en almen gymnasieuddannelse, HF eller lign.

  Specielt for FGU uddannelsen:
  Af de 3 spor på FGU – AGU, PGU og EGU er det kun EGU der ifølge loven giver erhvervskompetence, og dermed berettiger til optagelse i A-kasse. Men det skal dog være EGU på højeste niveau for at kunne give dagpengeret.
  Højeste niveau er det der svarer til niveau 3 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Spørg evt. på din skole, hvis du er i tvivl om du går på højeste niveau.

  Normalt skal man være fyldt 18 år for at kunne blive medlem af en A-kasse. Men det gælder ikke hvis du tager en EGU (på højeste niveau).

  Ovennævnte fremgår af § 41 i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., stk. 2:
  “Personer, som har gennemført en erhvervsmæssig uddannelse af mindst 18 måneders varighed, eller en erhvervsgrunduddannelse på højeste niveau i henhold til lov om forberedende grunduddannelse, har ret til optagelse i A-kasse, selv om de ikke er fyldt 18 år.”

  Husk at blive medlem af A-kasse i god tid

  Har du ikke anden indtægt end din elevløn, kan du få gratis medlemskab af A-kasse under hele din EGU-uddannelse.
  Har du været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, når du afslutter EGU, kan du få dagpenge umiddelbart efter du er færdiguddannet, og dermed undgå den normale 1 måneds venteperiode med dagpenge.
  Har du ikke været medlem i mindst 1 år eller overhovedet ikke været medlem af A-kasse under din uddannelse, kan du stadig få dagpenge, men må acceptere 1 måneds venteperiode.

  Kontakt A-kassen SENEST 14 dage efter du er færdig

  Uanset om du har været medlem af A-kasse som studerende eller første melder dig ind efter uddannelsen, er det vigtigt at du får registreret i A-kassen at du er dimitteret, og det SKAL gøres senest 14 dage efter du er færdiguddannet, ellers mister du retten til dagpenge på dimittend-vilkår.

  Mere information om A-kasse

  Får du elevløn under din uddannelse, har du måske mulighed for at optjene ret til dagpenge med den normale (højere) dagpengesats. Læs mere om dine muligheder for A-kasse medlemskab og dagpenge som elev/lærling.

  Med venlig hilsen

  Anders, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.