Er blevet fritstillet, kan jeg nå at komme i A-kasse og få dagpenge?

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Er blevet fritstillet, kan jeg nå at komme i A-kasse og få dagpenge?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #243
  bruger2020
  Deltager

  Hej! Jeg er netop blevet færdiguddannet ejendomsmægler. Jeg er finansøkonom og har de seneste to år været trainee og gået på aftenskole. Jeg bliver fritstillet her d. 1-9-2021. Er det muligt at komme i en A-kasse og få dagpenge på så kort tid? Håber du kan hjælpe.

  #244
  support
  Keymaster

  Hej,

  din finansøkonom uddannelse var i sig selv nok til at få dagpenge, men det var jo ikke aktuelt for dig dengang du var færdig med finansøkonom.
  Man skal tilmelde sig senest 14 dage efter endt uddannelse for at kunne gøre brug af den såkaldte “dimittend-regel” i A-kassen, og så har man i øvrigt retten til at begynde at få dagpenge, i op til 2 år derefter.

  Men den mulighed har du desværre ikke længere.

  Hvis du vælger nu at gå i gang med en overbygning af min. 18 måneders varighed, kan overbygningen i sig selv give ret til dagpenge bagefter.

  Dernæst er der dit 2-årige praktik/trainee forløb. Dette er ikke en offentlig anerkendt uddannelse, forstået på den måde at praktik/trainee forløbet ikke er SU-berettiget eller en lærlinge- eller elevuddannelse. Derfor giver praktik/trainee-forløbet ikke i sig selv ret til dagpenge, som en egentlig uddannelse med SU på en skole (f.eks. finansøkonom) gør. Læs mere om hvilke uddannelser der giver ret til dagpenge.

  I den her sammenhæng sammenlignes dit trainee forløb derfor med ganske almindeligt lønnet arbejde (hvad det jo også er).
  Så her skal du have været medlem af en A-kasse i et år, før du kan blive berettiget til dagpenge. Læs om de generelle regler for dagpengeret (som lønmodtager).

  Reglerne er klare på det område (dagpengeret eller ej), og der er desværre ikke nogle smuthuller, hvorpå man hurtigt kan komme ind i A-kasse systemet, hvis man (uventet som i din situation) får brug for det.

  Har du ikke nogen betydelig formue eller anden indkomst, har du jo mulighed for at søge kontanthjælp, men det er du nok klar over.

  I øvrigt held og lykke med at finde nyt job.

  Med venlig hilsen
  Anders Weber, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.