Medlemsfordele

Billigste
A-kasse

Dagpengeret efter kosmetologuddannelse

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Dagpengeret efter kosmetologuddannelse

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #261
  Bruger2021
  Deltager

  Hej,

  Min datter er færdig som Kosmetolog. Det er en selvbetalt uddannelse. Hun er ikke med i fagforening eller a-kasse endnu. Hvad skal hun gøre?. Hun går på kommunen og melder sig arbejdsløs.

  #262
  support
  Keymaster

  Hej,

  for at en uddannelse kan give ret til dagpenge efter færdiggørelsen (dimittend-rettigheder), skal uddannelsen være SU-berettiget eller være omfattet af lov om erhvervsuddannelser. Endvidere skal uddannelse have en varighed af minimum 18 måneder.

  Du kan læse mere i denne artikel om hvilke uddannelser der giver ret til dagpenge på dimittend-vilkår.

  Jeg kan forstå at din datter har gået på en (privat) uddannelse ved navn “kosmetolog”. En privat uddannelse kan kun give ret til dagpenge, hvis den er godkendt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til SU, og i øvrigt opfylder kravene til dimittend-rettigheder.

  Det er meget få private uddannelser der er godkendt til SU. Men på listen findes faktisk en kosmetolog-uddannelse (CIDESCO, København), så hvis det er den din datter har deltaget kan den muligvis give ret til dimittend-dagpenge, såfremt de øvrige betingelser er opfyldt.

  Derfor kan din datter ikke på baggrund af kosmetolog uddannelsen få dagpenge. Så det ser ud til at din datter skal optjene ret til dagpenge på helt normale vilkår, det vil sige hun skal have en minimum indkomst over en 3 årig periode – og være medlem af en A-kasse i et år – før hun er berettiget til dagpenge.

  Hun vil dog afhængig af formueforhold, være berettiget til kontanthjælp indtil hun finder et job.

  Håber det var svar på jeres spørgsmål, ellers vend tilbage igen.

  Med venlig hilsen

  Anders, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Opret ny bruger

Register new user