Medlemsfordele

Billigste
A-kasse

Tæller feriepenge virkelig som en hel måneds indtægt?

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Tæller feriepenge virkelig som en hel måneds indtægt?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #306
  Signe Raundrup
  Deltager

  Jeg blev færdiguddannet i juni sidste år (2021) og har derefter haft 2 relativt korte arbejdsforhold. Jeg har dog stadigvæk haft over 3 måneders arbejde og tjent over det som skal til for at opnå den højeste dagpengesats.
  jeg har ligeledes betalt fuldt kontingent igennem hele uddannelsen og skulle derfor gerne være berettiget til at få beregnet en ny sats efter de 6 måneder, når jeg har arbejdet i minimum 3.
  Jeg troede det hele ville gå så nemt her i januar måned (2022), jeg skulle bare ringe ind til min A-kasse, og så ville de ordne det hele, men sådan gik det ikke.

  Det første arbejde jeg fik, startede lige efter jeg havde afsluttet mine eksamener, og der optjente jeg 1,6 feriedag i den periode jeg var ansat der. Arbejdspladsen gjorde mig opmærksom på at de 1,6 feriedage skulle afholdes inden d. 31/12-21, ellers ville feriepengene gå tabt. (Jeg stoppede i dette job pga. en tidligere arbejdsskade blussede op, og derfor kunne jeg ikke blive i jobbet – så her fik jeg ikke karantæne efterfølgende)

  Da jeg startede i det næste arbejde fik jeg lov til at afholde de 1,6 feriedage og det registrerede jeg selvfølgelig inde på feriekonto på borger.dk for at få feriepengene udbetalt. der gik 2 måneder før feriepengene blev udbetalt, de skulle lige igennem systemet og videre til tidligere arbejdsplads før de blev behandlet og udbetalt, det havde jeg helt forståelsen for.
  Det der sker i mellemtiden er at jeg bliver fyret på den her arbejdsplads pga. dårlig økonomi som redsulterede i nedskæring og et farvel til mig.

  Jeg har derfor fået udbetalt for 1,6 feriedag efter jeg røg på dagpenge her i november sidste år (2021) og de feriepenge mener min A-kasse skal regnes for en hel månedsløn og derfor trække hele min sats værdi ned på noget som er lavere end dimittend satsen.

  Mit spørgsmål er derfor: Kan det virkelig være rigtigt? Er der intet jeg kan gøre i den her situation, for at gå ret til en højere sats?

  Har snakket med tidligere arbejdsplads, og de har udbetalt feriepengene korrekt – men jeg bliver straffet på det….

  Håber i kan give nogle svar, det kan min A-kasse nemlig ikke.

  Venlig hilsen
  Signe

  #307
  support
  Keymaster

  Hej,

  det er fastsat i lovgivningen hvad der skal medgå i beregningsgrundlaget. Det fremgår af Bekendtgørelse om beregning af dagpengesatsen §3:

  Her fremgår bl.a. at A-indkomst, der er indberettet i henhold til § 3 i lov om et indkomstregister skal indgå i grundlaget.

  A-indkomst er en medarbejders primære indtægt, som der skal betales skat af. Det hedder A-skat. A-indkomsten er ikke kun den basale løn (eller SU eller dagpenge), men for eksempel også provision, honorarer, feriepenge samt fri kost og logi (kilde: Dataløn).

  Feriepenge beskattes derfor som løn, og derfor skal A-kassen medtage det som indkomst.

  Der er andre eksempler på det uheldige i at en enkelt måned med lav indkomst, f.eks. også hvis man kun har arbejdet få timer, kan få uheldige konsekvenser for dimittender, der skal have beregnet en ny dagpengesats. Se denne sag.

  Reglerne siger desværre at A-kassen skal medregne alle måneder med indkomst (bl.a. A-indkomst) siden afslutning af uddannelsen, og udfra det beregne et gennemsnit.

  Med venlig hilsen
  Anders Weber, A-kasser.dk

  #308
  Signe Raundrup
  Deltager

  Hej Anders,

  Mange tak for dit hurtige svar. desværre faldt det ikke ud til min fordel, men jeg har en bedre forståelse nu.

  Mvh
  Signe

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Opret ny bruger

Register new user