Medlemsfordele

Billigste
A-kasse

Kan jeg få dagpenge efter min HF uddannelse?

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Kan jeg få dagpenge efter min HF uddannelse?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #247
  Bruger2021
  Deltager

  Jeg står efter HF om et par måneder uden indkomst da de gymnasiale suppleringsfag er ændret så jeg faktisk står uden SU i et helt år. Er det på nogen måde muligt at få dagpenge eller hvad tænker i? Har i andre muligheder?

  #248
  support
  Keymaster

  Hej,

  gymnasiale uddannelser som f.eks. HF giver ikke ret til dagpenge, så du kan desværre ikke få dagpenge på dimittendvilkår.

  Dagpengeret på dimittendvilkår kræver at man gennemfører en erhvervsrettet uddannelse af min. 18 måneders varighed. Se her hvilke uddannelser der giver ret til dagpenge.

  Så i forhold til dagpenge vil din eneste mulighed være først og fremmest at melde dig ind i en A-kasse. Du skal være medlem i mindst 1 år før du kan få dagpenge på “normale vilkår” (ikke dimittend).

  Endvidere kræves det at du har haft indkomst fra arbejde på mindst 243.996 kr. (2021) totalt i de sidste 3 år før du kan få ret til dagpenge.

  I dagpengesystemet er der ikke nogle “smuthuller” eller andet man kan gøre for at få dagpenge. Det er kun via de to skitserede muligheder (uddannelse eller arbejde) at man kan optjene ret til dagpenge.

  Jeg vil heller ikke tro at du kan få kontanthjælp, da du jo fortsat skal studere.

  Så jeg kan desværre ikke se nogle muligheder. Jeg skal dog sige at vi, A-kasser.dk, primært har kendskab til dagpengereglerne, og ikke andre former for økonomisk hjælp.

  Med venlig hilsen

  Anders Weber, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Opret ny bruger

Register new user