Flytte tilbage til Danmark på dagpenge

Q&A om A-kasse Fora Udland Flytte tilbage til Danmark på dagpenge

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #312
  Lotte Broe
  Deltager

  Min nuværende situation er, at jeg bor (og har folkeregisteradresse) i Sverige og arbejder fuldtid (37 t/uge) i Danmark. Er medlem af dansk a-kasse og fuldt dagpengeberettiget. Jeg er opmærksom på, at jeg ved ledighed skal indmeldes i svensk a-kasse og derefter har ret til at modtage dagpenge i Sverige.
  Mit spørgsmål er følgende: HVIS jeg bliver ledig og flytter til svensk a-kasse og modtager dagpenge herfra i en periode på fx 10 mdr, vil jeg så kunne flytte tilbage til Danmark og til en dansk a-kasse og så være umiddelbart dagpengeberettiget i det danske system efter danske regler?

  #315
  support
  Keymaster

  Hej Lotte,

  først undskyld for det sene svar.

  Du er korrekt forsikret nu og forstår reglerne om pendlere, kan jeg se ud af dit spørgsmål.

  Da du flytter mellem to nordiske lande (og EU-lande) kan du overføre optjente rettigheder i A-kasse mellem de to landes
  A-kasse systemer.

  Hvis du igen vender tilbage til Danmark, kan du få overført anciennitet fra den svenske A-kasse til den danske.

  Da der i givet fald vil være gået MINDRE end 5 år siden du var medlem af en dansk A-kasse, kan du umiddelbart få overført dine optjente rettigheder fra den svenske A-kasse til den danske, jfr. Nordisk Konvention om Social Sikring af 1. maj 2014, Artikel 10.
  Bare husk at du skal søge om (gen-)optagelse i en dansk A-kasse inden der er gået 8 uger fra du ophørte med at være forsikret i Sverige. Vi anbefaler at du først melder dig ud af den svenske når du er optaget i en dansk A-kasse.

  Går der mere end 5 år før du flytter tilbage til Danmark (siden du sidst var medlem af en dansk A-kasse), skal du opfylde et arbejdskrav (mindst 296 timer inden for 3 måneder) før du kan overføre din anciennitet til den danske A-kasse.

  Er du ledig når du flytter tilbage til Danmark, vil A-kassen først beregne om du er dagpengeberettiget. Her skal du opfylde de danske krav for ret til dagpenge. Er du det, vil de trække den periode fra du allerede har fået dagpenge i Sverige. Resten af den 2-årige dagpengeperiode vil du kunne få dagpenge i Danmark.

  Med venlig hilsen
  Anders Weber, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.