Medlemsfordele

Billigste
A-kasse

Dobbelt trækning

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Dobbelt trækning

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #326
  Camilla
  Deltager

  Kan det virkelig være rigtigt at man bliver trukket dobbelt i timer, hvis man har arbejde/uddannelse de første dage i en måned, når man starter på at modtage dagpenge?

  Min uddannelse var slut og jeg søgte derfor dimittendssats, jeg blev trukket i timer fra a-kassen fordi at jeg de første 3 dage i måneden endnu var under uddannelse og derfor ikke var ledig, samtidig blev jeg trukket de samme timer fordi at jeg fik udbetalt elevløn, dvs. at jeg blev trukket dobbelt for de 3 dage.
  Jeg har spurgt i min a-kasse og de siger at sådan er systemet bare.

  #327
  support
  Keymaster

  Hej,

  Du bliver indplaceret i din ret til dagpenge fra den 1. i den måned, hvor du begynder at bruge af dagpengeperioden.

  Man kan kun få dagpenge for de dage hvor man står til rådighed, og du kan ikke stå til rådighed for arbejdsmarkedet hvis du er under uddannelse (hvilket du var i de første 3 dage af måneden). Derfor skal A-kassen modregne for de 3 dage.

  Til gengæld vil du jo så have de 3 dage ekstra dagpenge i den “anden ende”, hvis du skulle end med at have behov for hele din dagpengeperiode. Du bruger kun af dagpengeretten for de timer du får udbetalt.

  Jeg forstår dog ikke helt om du siger at A-kassen har modregnet 3 eller 6 dage? A-kassen kan ikke modregne de samme dage flere gange.

  Med venlig hilsen
  Anders Weber, A-kasser.dk

  #328
  Camilla
  Deltager

  Hej Anders

  På min udebetalingsmeddelelse står der at de har trukket mig for 22,20 timer fordi jeg var under uddannelse de første 3 dage i måneden samt 14,80 timer for g-dagene som de jo skal, men så har de også trukket 29,60 timer for noget de kalder “regulering arbejde”.

  Da jeg spurgte min a-kasse, hvorfor jeg var blevet trukket de sidste 29 timer var forklaringen, at jeg blev reguleret fordi jeg jo ikke var til rådighed for arbejdsmarkedet i de 3 dage og at det hele stemmer i deres system.

  Jeg kan bare stadig ikke få det til at passe, for de har jo trukket dobbelt?

  #330
  support
  Keymaster

  Hej Camilla,

  det er ikke muligt for mig at svare på det du spørger om. Jeg skal kende flere detaljer. Men din A-kasse kan selvfølgelig ikke trække dig flere gange for “de samme dage” hvor du ikke har været til rådighed.

  Så hvis du fortsat er i tvivl så må du bede om konkret oplysning om for hvilke dage der er trukket, og den konkrete årsag til at der trækkes de pågældende dage. F.eks. hvad ligger der mere præcist i “regulering arbejde”?

  Med venlig hilsen
  Anders Weber, A-kasser.dk

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Opret ny bruger

Register new user