Dimittendstatus efter selvbetalt uddannelse?

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Dimittendstatus efter selvbetalt uddannelse?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #239
  bruger2020
  Deltager

  Jeg studer MBU (Master i Børne- og ungdomskultur) på SDU. Det er en selvbetalt uddannelse, der giver 60 ETCS point. Mit spørgsmål er, om den giver adgang til dimittend status, hvis jeg melder mig ind i en A-kasse? Jeg er 38 år og bliver færdig til sommer. Jeg er ikke medlem af nogen A-kasse.

  #240
  support
  Keymaster

  Hej,
  nej din uddannelse giver ikke ret til dagpenge som dimittend.

  Kun offentligt anerkendte uddannelser, det vil sige SU-berettigede uddannelser eller uddannelser omfattet af lov om erhvervsuddannelser kan give ret til dagpenge.

  Der er dog nogle få private uddannelser, der er SU-godkendt af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, og dermed kan give ret til dimittend-optagelse i A-kasse. De kan ses her.

  MBU (Master i Børne- og ungdomskultur) er en ikke SU-godkendt privat uddannelse – så derfor giver den desværre ikke ret til dagpenge på dimittendvilkår.

  Derudover opfylder din uddannelse heller ikke kravet om at uddannelsen skal have en varighed på mindst 18 måneder (90 ECTS point).
  En uddannelse, som er tilrettelagt på en sådan måde, at det forudsættes, at den studerende kan have fuldtidsarbejde sideløbende med gennemførelsen af uddannelsen (deltidsstudium), og som opfylder kravet om mindst 18 måneders eller 3 halvårlige semestres varighed bedømt som fuldtidsstudium, kan give ret til dagpenge.
  Privatundervisning/selvstudium kan alene blive medregnet til kravet om mindst 18 måneders eller 3 halvårlige semestres varighed, hvis undervisningen er gennemført som en integreret del af en samlet uddannelse.

  Jeg kan se at uddannelsen er i form af weekendseminarer – så din mulighed ville være at arbejde i løbet af ugen, og på den måde optjene ret til dagpenge på “normal vis”.
  Bemærk at kun arbejde udført i perioder hvor du har været medlem af en A-kasse tæller med når din A-kasse skal se på om du har opfyldt “indkomstkravet”.

  Du kan læse mere om de almindelige krav for optjening af dagpenge på vores hjemmeside.

  Med venlig hilsen
  A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.