Kan man få dagpenge som dimittend i Danmark, når man har læst på Island?

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Kan man få dagpenge som dimittend i Danmark, når man har læst på Island?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #249
  Bruger2021
  Deltager

  Hej,

  jeg kender en pige fra Island. Hun er flyttet til DK. Hun læste i Island og er færdig med uddannelsen. hun er i gang med at søge et job, men imens hun søger et job, kan hun få dagpenge som dimittend selv om man kommer fra Island?

  #250
  support
  Keymaster

  Hej,

  Dagpenge på dimittend-vilkår:

  For at kunne få dagpenge som dimittend efter de danske regler, skal hun have boet i Danmark senest dagen før start af uddannelsen og igen senest 14 dage efter afslutning af uddannelsen.

  Derimod kan hun godt have boet på Island i løbet af uddannelsen. Man kan således godt få dimittend-rettigheder baseret på en uddannelsen taget i udlandet, MEN altså kun hvis man som nævnt opfylder opholdskravet i DK før/efter uddannelsen.

  Desuden skal uddannelsen være normeret til min. 18 måneders varighed og være SU-berettiget (eller for udenlandske uddannelser opfylde de samme krav).

  Dagpenge på normale vilkår:

  Ifølge EU-reglerne kan man overføre optjente rettigheder (medlemsperioder og beskæftigelse) i arbejdsløshedssystemet mellem landene.

  Der er nogle betingelser der skal opfyldes før man kan overføre rettigheder f.eks. fra Island til Danmark. Hun skal for det første have været medlem af en A-kasse (eller tilsvarende i Island) og hun skal senest 8 uger efter hun meldte sig ud af A-kassen på Island, have indmeldt sig i en dansk A-kasse.

  Det er samtidig et krav, at hun forud for sin ledighed har fået indberettet 296 timer til SKATs indkomstregister inden for de seneste 12 uger/3 måneder. Arbejdet skal udføres i Danmark.

  Tage arbejdsløshedsunderstøttelse med fra Island:

  Endelig er det mulighed for – også ifølge EU-reglerne – at tage dagpenge med fra sit hjemland i op til 3 måneder for at søge job i et andet EU/EØS-land.

  Her er der også nogle betingelser man skal opfylde. Bl.a. skal hun på afrejse-tidspunktet fra Island være berettiget til arbejdsløshedsunderstøttelse på Island.

  Vi har en artikel om denne mulighed. Artiklen er dog den omvendte situation at en dansker ønsker at tage dagpenge med til et andet EU-land for at søge job.
  Men betingelserne er de samme. Der er tale om EU-regler der gælder på tværs af EU/EØS/Norden.

  Artiklen kan læses her.

  Håber det er svar på dit spørgsmål, ellers må du vende tilbage.

  Med venlig hilsen

  Anders Weber, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Opret ny bruger

Register new user