Hvor lang tid gælder optjente dimittend-rettigheder i A-kassen?

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Hvor lang tid gælder optjente dimittend-rettigheder i A-kassen?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #251
  Bruger2021
  Deltager

  Hej,

  jeg har et spørgsmål. Får man stadig dagpenge hvis man lige har fået en kandidatgrad (nyuddannet), har været og er stadig medlem i a-kassen i hele overbygningsperioden og vælger at tage en anden kandidatgrad men stopper midt i/under den?

  #252
  support
  Keymaster

  hej,

  hvis du har fået registreret dig med dimittend-status i din A-kasse senest 14 dage efter afslutning af din første kandidatgrad, det vil sige du har dimittend-rettigheder i din A-kasse, kan du vente i op til 2 år med at anmode om dimittend-dagpenge i din A-kasse.

  På den måde kan man senere gøre brug af sine dimittend-rettigheder i A-kasse, hvis man f.eks. springer fra den nye kandidatuddannelse, eller går på orlov.

  At der som nævnt er en tidsgrænse på 2 år, skyldes at når en person anmoder om dagpenge i sin A-kasse, går A-kassen 3 år tilbage i tiden og ser om personen opfylder det såkaldte “indkomstkrav”. Indkomstkravet kan opfyldes ved indkomst fra arbejde, eller med en gennemført uddannelse af minimum 18 måneders varighed. For at opfylde indkomstkravet udelukkende via uddannelse, skal man mindst have studeret 1 år i den seneste 3 års periode.
  Det er derfor man maksimalt kan vente 2 år med at anmode om dimittend-dagpenge i sin A-kasse.
  Reglerne fremgår af Bekendtgørelse om indkomst- og beskæftigelseskravet for ret til dagpenge §4, stk. 5.

  Har du af en eller anden grund ikke husket at få registreret din dimittend-status i A-kassen efter afslutning af din første kandidatgrad, kan du ikke få dimittend-dagpenge hvis du stopper på din nye uddannelse/kandidat uden at have gennemført den.

  Med venlig hilsen
  Anders, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Opret ny bruger

Register new user