Genberegning af dagpengesats for dimittender

Q&A om A-kasse Fora Dimittend Genberegning af dagpengesats for dimittender

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #257
  Bruger2021
  Deltager

  Hej A-kasser.dk,

  jeg har forsøgt flere gange at være i dialog med min a-kasse men får tvetydige og forskellige svar gang på gang.

  Jeg har afsluttet min uddannelse november 2020 og har været i fuldtidsarbejde med løn højere end minimum for højeste dagpengesats siden. Jeg er desværre blevet ledig nu, da min kontrakt er udløbet.

  Min a-kasse er ikke helt enige om hvordan satsen beregnes, “bedste 12 mdr. over 24 mdr.” eller al indtægt siden november 2020. Jeg opfylder kravet om at få beregnet ny sats 6 måneder efter afsluttet uddannelse.

  I har på siden, https://a-kasser.dk/dimittendreglen/ en beskrivelse af dimittend satser mm. Mit spørgsmål er egentlig bare om følgende afsnit stadig er gældende:

  Er du nyuddannet og får dimittend-dagpenge, kan du få beregnet en højere dagpengesats efter 6 måneder. Det kan du, hvis du afslutter et ansættelsesforhold efter du har afsluttet uddannelsen. Således skal du have fået indberettet indtægt efter uddannelsens afslutning. A-kassen skal have et grundlag på mindst 3 måneders indtægt at beregne på.

  Mit problem består i hvis de regner for langt tilbage, havde jeg studiejob og praktik med nærmest ingen indkomst. OBS: Jeg forventer at få min satsberegning inden for maks 14 dage og er nervøs for det ikke håndteres korrekt. Jeg ønsker bare at få en afklaring så jeg kan finde ro til at søge jobs.

  #258
  support
  Keymaster

  Hej,

  reglerne er ret klare med hensyn til hvilken indtægt der skal indgå ved (gen-)beregning af dagpengesats for dimittender efter 6 måneder.

  Det er korrekt at hovedreglen ved beregning af dagpengesats er en optjeningsperiode på de seneste 24 måneder forud for ledigheden. Og satsen beregnes efter hovedreglen på baggrund af de bedste 12 måneder inden for de seneste 24 måneder.
  For nyuddannede skal der dog kun indgå indtægt indberettet efter datoen for dimittering.

  For nyuddannede er det muligt alene at beregne dagpengesatsen på 3 måneders indtægt indberettet efter den dato, medlemmet dimitterede. Er der ikke indberettet løn i mindst i 3 måneder, kan der ikke beregnes.

  Har et medlem haft indtægt i flere end 3 måneder efter dimittering inden vedkommende anmoder om genberegning af dagpengesatsen, skal A-kassen tage alle måneder med indkomst efter dimittering, med i beregningen – uanset at nogle af månederne fx er til meget lav løn eller man kun har arbejdet få timer.

  Der skal dog maksimalt medtages 12 måneder i beregningen. Er der færre end 12 måneder med indtægt efter dimittering beregnes der et gennemsnit af indkomsten.

  Eksempel:
  Er der indberettet indkomst for 5 måneder til indkomstregisteret, vil den månedlige indtægt udgør 1/5 af indtægtsgrundlaget. Dagpengesatsen beregnes så som 90 % af den månedlige indtægt.

  Håber det har givet lidt klarhed.

  Med venlig hilsen
  Anders Weber, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Opret ny bruger

Register new user