Ekstraordinær lønudbetaling og dagpenge

Q&A om A-kasse Fora Dagpenge Ekstraordinær lønudbetaling og dagpenge

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #430

  Jeg blev fritstillet fra mit job i januar og fik lønpakke med bestående af de to måneders løn mens fortsat ansat plus en ekstra løn. Den ekstra løn havde jeg forventet ville blive skrevet som fratrædelsesgodtgørelse med et særligt fradrag på kr. 8000. Men arbejdsgiver kalder det ekstraordinær lønudbetaling og henviser til funktionærloven da jeg spørger. Jeg ville gerne have det fradrag på 8000 kr. Har jeg ret til det og bør forfølge det?
  Jeg er samtidigt usikker på om det giver problemer for mig at søge dagpenge nu hvor min ansættelse udløber. Giver det problemer at det ikke er noteret som fratrædelsesgodtgørelse og at jeg så måske mister ret til dagpenge den første måned?

  På forhånd tak.

  VH
  A

  #431
  support
  Keymaster

  Hej,

  Indtægter medfører fradrag, selvom der ikke udføres arbejde i den periode, indtægterne dækker. Ved indtægter forstås løn, rådighedsløn, honorarer mv. samt indtægter, der træder i stedet for løn. Det gælder både ved udbetaling af engangsbeløb og løbende indtægter.

  Afgørende for, om et udbetalt beløb skal medføre fradrag, er, om beløbet kan anses for at træde i stedet for løn mv. i en ansættelsesperiode eller periode, der kan sidestilles med en opsigelsesperiode.

  Fratrædelsesgodtgørelse eller “ekstra løn” vil medføre fradrag i dagpenge hvis det er fordi din arbejdsgiver ikke har opfyldt opsigelsesvarslet, eller, selv om arbejdsgiverens opsigelsesvarsel er overholdt, hvis medlemmets ansættelsesforhold efter lov, overenskomst, regulativ, cirkulære eller ansættelseskontrakt giver mulighed for rådighedsløn i forbindelse med en afskedigelse.

  Så uanset om det kaldes ekstraordinær lønudbetaling eller fratrædelsesgodtgørelse, vil det medføre fradrag i dine dagpenge, såfremt det svarer til løn i en opsigelsesperiode.

  Udbetalingen fører som udgangspunkt ikke til fradrag, hvis opsigelsesvarslet er overholdt, da udbetaling herudover normalt ikke kan anses for at træde i stedet for løn.

  For at kunne svare mere præcist skal jeg vide hvad det er for en paragraf i funktionærloven, din arbejdsgiver henviser til, når de taler om “ekstraordinær lønudbetaling”.

  Vi kan ikke hjælpe dig med spørgsmålet om det eventuelle fradrag på 8.000, hvis det er vedr. skat. Det ligger desværre uden for de områder vi rådgiver om.

  Vend venligst tilbage her i forummet, hvis du har kommentarer.

  Med venlig hilsen
  Anders Weber, A-kasser.dk

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.