bor og arbejder i Danmark for tysk firma

Q&A om A-kasse Forum A-kasse medlemskab bor og arbejder i Danmark for tysk firma

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 total)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #119
  Bruger2021
  Participant

  Hej

  Jeg er i august flyttet til Danmark med min familie. Min kone er dansker og jeg er Østriger. Jeg betaler skat i Danmark. Jeg har hjemmearbejdsplads her i Danmark og jeg er ansat i et Tysk firma. Hjemmearbejdet er min primære funktion. Når engen Coronaen er under kontrol vil jeg få lidt rejsedage men stadig have minimum 90% arbejdsdage i Danmark.

  Jeg forsøger at blive meldt ind i en A-kasse her i Danmark. Men de A-kasser jeg har kontaktet, har sagt nej til at jeg kan blive medlem. Jeg har googlet flere spørgsmål og flere gange er der kommet eksempler op fra jer. Derfor vil jeg høre om I kan hjælpe mig med at svare på mine spørgsmål vedrørende A-kasse.

  Jeg vil høre om I kan svare mig på om jeg ud fra min beskrevede situation har mulighed for at blive medlem af en A-kasse her i Danmark og evt. hvilken? Hvis dette ikke skulle være muligt, kan I så svare mig på om jeg har andre muligheder. Hvis I har brug for at vide mere for at kunne svare mig, så er I velkomne til at skive til mig.

  #120
  support
  Keymaster

  Hej,

  som du beskriver din situation vil jeg mene at du kan blive omfattet af dansk social sikring (og dermed også blive medlem af en dansk A-kasse). Din situation er i relation til A-kasse/social sikring at “du arbejder i to eller flere EU/EØS-lande eller Schweiz”.

  Når man som i dit tilfælde arbejder i flere EU-lande (Danmark og Tyskland) kan man søge om at blive omfattet af dansk social sikring. Man ansøger hos Udbetaling Danmark. Man kan selv gøre det eller den virksomhed man arbejder for kan gøre det. Du kan finde online formular her:
  https://virk.dk/myndigheder/stat/Udbetaling_Danmark/selvbetjening/Soeg_om_social_sikring_i_udlandet_-_for_medarbejdere/

  Arbejder du mindst 25% i Danmark – og her tæller hjemmearbejdsplads også med – så kan du blive omfattet af dansk social sikring.

  Med en afgørelse fra Udbetaling Danmark om at du er omfattet af dansk social sikring, har du også krav på at blive medlem af en dansk A-kasse.

  Du kan også læse mere om mulighederne og reglerne på Borger.dk, her:
  https://www.borger.dk/danskere-i-udlandet/Arbejde-i-udlandet/International-social-sikring

  Det bemærkes, at som statsborger i et EU/EØS-land eller Schweiz kan du ligesom danske statsborgere bevare eller opnå danske sociale rettigheder, hvis du opfylder betingelserne for det.

  Hvis du har lyst må du gerne fortælle her i forummet med præcis hvilke(n) begrundelse de A-kasser du har spurgt indtil nu, har afvist at optage dig som medlem.

  Med venlig hilsen

  Anders Weber, A-kasser.dk

  #121
  Bruger2021
  Participant

  Jeg ringede og forklarede situationen:

  at arbejdsgiveren er Tysk, at vi bor og betaler skat i Danmark og spurgte om det var muligt at blive medlem.

  Jeg tror jeg ringede til 4-5 A-kasser, hvilke kan jeg ikke huske, og de svarede at jeg ikke kunne blive medlem.

  #122
  support
  Keymaster

  Hej igen,

  jo men hvis en A-kasse siger at du ikke kan blive medlem må de henvise til en lovregel eller lignende. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvilken begrundelse/lovregel A-kasserne henviser til.

  Håber du vil skrive det i en kommentar..tak.

  M.v.h.

  Anders, A-kasser.dk

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 total)
 • Du skal være logget ind for at kunne svare på dette spørgsmål. Det er gratis at oprette brugerkonto.