Skip to content

Universitetsøkonomer har den bedste startløn blandt djøf'ere

Af Anders Weber

Nøgleord Studerende, Arbejdsvilkår

Den seneste lønstatistik fra Djøf Privat viser at en nyuddannet djøfer i den private sektor går fra kandidateksamen og ud til en løn, der typisk ligger på 36.500 kr. om måneden. Det er 1.500 kr. højere end den typiske begyndelsesløn sidste år, og også højere end niveauet de forrige år.

Der er dog forskel på hvilken uddannelse du har taget. Universitetsøkonomer er dem der får den højeste startløn, nemlig hele 40.452 kr. i gennemsnit. De nyuddannede universitetsøkonomers løn ligger dermed ca. 3.600 kr. over begyndelseslønnen til handelshøjskoleøkonomerne - cand.merc'ere - (CA A-kasse) og omkring hhv. 4.700 og 6.000 kr. over juristernes (Akademikernes A-kasse) og de samfunds-og forvaltningsuddannedes begyndelsesløn.

Dagpengesatser?

Se hvad du kan få i dagpenge fra din A-kasse
oversigt over dagpengesatser

Forskellen kan bl.a. findes i at universitetsøkonomerne ofte bliver ansat i brancher med højere startlønninger, som f.eks. den finansielle sektor og konsulentbranchen.

Også geografiske forskelle

Der er også geografiske forskelle i begyndelseslønningerne. Den typiske begyndelsesløn i en virksomhed i region hovedstaden ligger i år på 36.800 kr., mens den med 35.800 kr. i typisk begyndelsesløn er 1.000 kr. lavere i virksomheder i provinsen.

Kilder: DJØF og Jyllands-Posten

Relateret indhold om A-kasse:
Vil du sikre dig udover dagpengene? Så kan du tegne en lønsikring.