Skip to content

Flere jobannoncer

Af Anders Weber

Nøgleord Beskæftigelsen, Lønmodtager

Flere jobannoncer signalerer fortsat beskæftigelsesfremgang

En analyse fra Dansk Jobindex viser at jobmarkedet er stabilt og går svagt fremad, men ikke så hurtigt som tidligere, og heller ikke helt så hurtigt som økonomerne havde ventet.

Et niveau på 19.000-20.500 nye jobannoncer per måneder er pænt uden at være prangende. Trods fremgang i antallet af nye jobannoncer lagt på nettet over de seneste år, så er der fortsat et stykke op til niveauet fra før krisen. Der blev, inden finanskrisen ramte os, lagt over 30.000 nye jobannoncer på nettet hver måned.

Danmarks bedste A-kasse?

Se hvem vi mener der er
den bedste A-kasse
i Danmark

Kigger man på udviklingen på sektorer, så har der over det seneste år været fremgang at spore i efterspørgslen efter funktionærer til den private-sektor. Antallet af jobannoncer i den offentlige sektor har til gengæld været rimeligt konstant.

Højdespringeren er it (Min A-kasse), hvor antallet af jobannoncer er vokset med hele 35% i forhold til sidste år. Men områder som Kontor (HK A-kasse) og Økonomi (CA A-kasse), Ledelse (Ledernes A-kasse) og Undervisning er også steget med 10-15%.

Se hele rapporten fra Dansk Jobindex. Dansk Jobindex er en indikator for antallet af jobannoncer i Danmark, der udarbejdes i samarbejde mellem Dansk Erhverv og Jobindex.dk

Læs også:
Ny teknologi ændrer arbejdsmarkedet - læs tema