Skip to content

Flere forsikrer sig mod lønnedgang

Af Anders Weber

Nøgleord Lønsikring, Lønmodtager, A-kasse og fagforening

Flere tegner lønsikring

Selvom vi har overstået krisen er der stadig flere danskere der ønsker at forsikre sig med en ekstra lønsikring, så de i tilfælde af arbejdsløshed vil modtage op til 90% af deres nuværende løn. Det kræver medlemskab af en A-kasse for at kunne tegne de supplerende lønsikrings-produkter som tilbydes af stort set alle A-kasserne.

A-kasser.dk har lavet en sammenligning af lønsikrings-produktet hos alle A-kasserne. Du kan se sammenligningen her. Du skal være opmærksom på at det varierer fra A-kasse til A-kasse hvor lang tid du skal have haft forsikringen (den såkaldte 'Kvalificeringsperiode') inden du kan gøre brug af den.

Et af de bedste tilbud på lønsikring er ifølge vores undersøgelse lønsikring fra FTF-A:
Er FTF-A den rigtige Akasse for dig? Se mere og tilmeld dig online

Endvidere er FTF-A den billigste tværfaglige A-kasse. Det vil sige uanset din baggrund kan du blive medlem af FTF-A.

Ifølge forsikrings-selskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension, er antallet af lønforsikringer steget med 7.000 fra 2014 til 2015 så der i dag er 195.000 forsikrede.

Kollektiv lønsikring

Alle medlemmer af Socialpædagogernes a-kasse betaler 46 kroner før skattefradrag hver måned for en lønforsikring. Det er imidlertid den eneste A-kasse der har en kollektiv ordning for deres medlemmer.

Kilde: DR.dk

Relateret indhold om A-kasse:
Så meget (eller lidt..) får du i dagpenge.... Se dagpengesatserne.