Find billigste A-kasse

Find hurtigt

den billigste A-kasse

Sammenlign
Akademikernes A-kasse med andre


Sammenlign
Aka med andre A-kasser

Du er her: A-kasser (.dk)->Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse

A-kasser.dk kan ikke anbefale Akademikernes

Akademikernes A-kasse har misbrugt medlemmernes penge på dyre rejser, wellness-ophold, fester og dyre vine og er udsat for hård kritik i tilsynsundersøgelse. Hændelsesforløbet i Akademikernes A-kasse er politianmeldt.

I afgørelsen fra styrelsen udtales skarp kritik af A-kassen, bl.a. af direktøren og bestyrelsen for mangelfuld ledelse. Endvidere udtales skarp kritik af regnskabsføring og økonomistyring i A-kassen. Endelig udtaler Styrelsen i sin afgørelse skarp kritik af at Akademikernes, efter at de kritisable forhold kom frem i pressen, ikke i tilstrækkeligt omfang har villet medvirke til oplysning af sagen.

Se resultat af undersøgelsen her.

Udover de forhold der er omtalt i tilsynsundersøgelsen, som primært afdækker misbrug af medlemmernes penge, har yderligere forhold været afdækket i forskellige aviser, bl.a. at der har været tale om chikane af tillidspersoner i A-kassen, kaotiske ledelsesforhold m.m.

Akademikernes har forståeligt nok ikke skrevet meget om denne sag på deres hjemmeside, men de har dog i forbindelse med STAR's offentliggørelse af resultatet af undersøgelsen, skrevet en artikel på deres hjemmeside.

En sådan måde at drive A-kasse på, og en sådan mangel på respekt for medlemmerne, gør at A-kasser.dk ikke længere kan anbefale Akademikernes A-kasse. Vi vil følge op hvilke skridt Akademikernes A-kasse tager for at drive A-kasse på en forsvarlig måde, herunder få indført kontroller og ledelse der sikrer at misbrug og andre kritisable forhold ikke længere kan foregå. Indtil videre kan vi dog som nævnt ikke anbefale Akademikernes A-kasse.

Alternativer til Akademikernes A-kasse

Hvis du arbejder i et kontor-job, kan vi anbefale FRIE.
FRIE der tidligere hed "Frie Funktionærer" tilbyder A-kasse med billig fagforening.
FRIE er eksperter i kontoransdatte, og tilbyder A-kasse med billig fagforening

Hvis du bare er på udkig efter en god og billig A-kasse (åben for alle uanset job/uddannelse), så vil vi anbefale FTFa.
FTFa har kun få klager fra deres medlemmer sammenlignet med andre A-kasser, og er samtidig den billigste A-kasse, der optager alle som medlemmer uanset job/uddannelse.
FTFa har få klager, er billig, og åben for alle

Fakta om Akademikernes A-kasse

  

Optager: Personer med bestemte uddannelser

Du skal arbejde inden for: Akademikernes A-kasse er for "akademikere". Det vil sige du skal være uddannet fra et universitet eller en anden højere læreanstalt. De største medlemsgrupper i AAK er ingeniører, jurister og økonomer, men AKA's medlemmer dækker ialt 21 akademiske medlemsorganisationer

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 467

Tilbydes fagforening? nej, Akademikernes A-kasse er kun en A-kasse

Tilbydes Lønsikring? ja - via Topdanmark. Dækning kr. 2.000-40.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 6 el. 12 mdr. (ialt max. 36 mdr.). Kvalificeringsperiode 9 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 307 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr. Bemærk! Du skal være medlem af BÅDE en af de 21 medlemsorganisationer, der er tilknyttet Akademikernes og af A-kassen.
Se vores sammenligning af lønsikring

Særlige tilbud for studerende? ja, du får løbende tilbud om workshops, events og virksomhedsbesøg, der bringer dig på forkant med din karriere allerede under studiet. Få feedback på CV og ansøgning, Tips til jobsøgningen m.m.
Se vores sektion for studerende

Klager fra medlemmer ifølge seneste klagestatistik:AKA har flere klager end gennemsnittet

Medlemsfordele i Aka:

Som medlem i Akademikernes A-kasse har du følgende fordele:

  • jobrådgivning skræddersyet til ens fag
  • adgang til interessante netværk
  • individuel coaching
  • Mulighed for at tegne lønsikring
  • Karriererådgivning
  • Workshops og kurser

Læs mere om Akademikernes A-kasse's tilbud til deres medlemmer i denne introduktionsfolder.

Mere om Aka:

Akademikernes A-kasse er landets største a-kasse for højtuddannede. Tæller man studerende med gratis medlemskab med, har Akademikernes A-kasse ca. 240.000 medlemmer, og er dermed også landets største A-kasse generelt set. Deres medlemmer tæller selvstændige og lønmodtagere fra det offentlige og private arbejdsmarked samt studerende fra universiteter og højere læreanstalter. A-kassen blev etableret 1. juli 2013 ved en fusion mellem Akademikernes A-kasse og Ingeniørernes A-kasse.

På deres hjemmeside skriver de følgende om dem selv:
Vores vision er, at Akademikernes A-kasse er et forbillede. Vi sætter nye standarder for måden at drive a-kasse på i Danmark. Bl.a. samarbejder vi tæt med erhvervslivet om aktivt at finde og skabe arbejdspladser til vores højtuddannede medlemmer.

Vores mission er at få akademikere i job. Det er kernen i alt, hvad vi foretager os. Det enkelte menneskes fag, situation og ønsker danner grundlaget for vores rådgivning og jobrettede initiativer.

Vores mission stiller krav til vores faglighed og evne til at tænke nyt. Det har også medført, at vi prioriterer at være til stede i hele landet. Vi tror på, at mødet mellem mennesker gør en forskel for det arbejde, vi udfører.

Vores værdier gennemsyrer hele organisationen. De er vores fælles udgangspunkt i samarbejdet med hinanden, medlemmerne, virksomhederne og myndighederne. Vi viser hver dag, at værdierne ikke bare hører hjemme på en plakat. Eller her på hjemmesiden. De hører hjemme i arbejdet.

Akademikernes A-kasse's medlemmer er først og fremmest ingeniører, jurister, økonomer, læger, tandlæger, arkitekter og dyrlæger
(kilde: Akademikernes).

Hvor finder du Aka?

Akademikernes A-kasse er landsdækkende med kontorer i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Vejle og Herning.

Kilde: Pensionsstyrelsen og
Akademikernes A-kasse

Mere om A-kasse medlemskab

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Seneste blog indlæg

Forlængelse af aftale om arbejdsfordeling

Udgivet den 4. Januar, 2021 af A-kasser.dk

Midlertidig arbejdsfordeling forlænges til at gælde for hele 2021 Læs mere...

Et studiejob øger chancen for at få job efter uddannelsen

Udgivet den 5. November, 2020 af A-kasser.dk

Analyser viser at studerende der har haft et studiejob under uddannelsen øger deres chancer for at komme hurtigt i job som nyuddannet Læs mere...

Corona-epidemien har medført forringede vilkår på lønsikring

Udgivet den 29. September, 2020 af A-kasser.dk

Øgede omkostninger for forsikringsselskaberne til lønsikring p.g.a. corona-epidemien har medført at priserne er blevet forhøjet og/eller vilkårene blevet forringet Læs mere...

Midlertidig arbejdsfordeling erstatter lønkompensation i resten af 2020

Udgivet den 3. September, 2020 af A-kasser.dk

Midlertidig arbejdsfordeling erstatter lønkompensation i resten af 2020 Læs mere...

Gå til bloggen