A-kasse inden for undervisning og forskning?

Det afhænger af hvor du underviser...

Er du lærer i folkeskolen eller på en privat-, fri- eller efterskole vil det være oplagt at du er medlem af Lærernes A-kasse.

Lærernes a-kasse er for alle undervisere: folkeskolelærerne, voksen- og ungdomsunderviserne, lærerne ved de frie grundskoler, underviserne på efterskoler, AMU-centrene, produktionshøjskolerne og institutionerne for specialundervisning.
Følgende faglige organisationer anbefaler Lærernes A-kasse:
DLF - Danmarks Lærerforening
FSL - Frie skolers Lærerforening

Underviser du på en Erhvervsuddannelse eller inden for voksen- og efteruddannelse?

Uddannelsesforbundet anbefaler lærerne i de erhvervsrettede uddannelser at melde sig ind i FTF-A.
Uddannelsesforbundet anbefaler sine øvrige medlemsgrupper at melde sig ind i Lærernes A-kasse. Uddannelsesforbundets medlemmer er lærere, ledere, vejledere og konsulenter, som kan findes i almene og erhvervsrettede uddannelser. Uddannelsesforbundet organiserer lærere, ledere, vejledere og konsulenter. De har cirka 11.000 medlemmer. Deres medlemmer arbejder især på tekniske skoler, på AMU og på voksenuddannelsescentre.

Underviser du på en videregående uddannelse?

Så vil det være mest naturligt for dig at melde dig ind i "MA A-kasse".

Ifølge deres hjemmeside er MA’s medlemmer for de flestes vedkommende humanister eller scient.er. Men dertil kommer selvfølgelig en stribe fagligheder i krydsfeltet mellem de to.
MA's medlemmer er på det private såvel som det offentlige arbejdsmarked og i NGO’er. Arbejder typisk med fx HR, kommunikation, undervisning, forskning, administration, programmering, projektledelse, it, konsulent – eller er selvstændige.

Mere om A-kasse og dagpenge

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Forenkling af reglerne om rådighed og sanktioner

Forenkling af reglerne om regulering og tilbagebetaling

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Seneste blog indlæg

Store fagforeninger støtter nu nedsættelse af dimittendsats

Udgivet den 2. November, 2021 af A-kasser.dk

De to store fagforeninger for akademikere, IDA og MA, er nu parate til at acceptere en sats på 9500 kroner, hvis den nuværende dimittendsats på 13.815 kroner bliver fastholdt i de første tre til seks måneder Læs mere...

Regeringen foreslår ændring af dagpengesatser

Udgivet den 7. September, 2021 af A-kasser.dk

Som en del af regeringens reformpakke der skal være med til at øge arbejdsudbuddet, foreslår regeringen ændring af dagpengesatsen. Nyuddannede uden børn skal have mindre mens andre ledige skal have kr. 5.000 mere om måneden i de første 3 måneder med ledighed. Læs mere...

COVID-19 suspension og forlængelse af dagpengeret - få overblikket

Udgivet den 10. Februar, 2021 af A-kasser.dk

Siden marts 2020 er der af flere omgange som følge af COVID-19 vedtaget lovændringer der enten suspenderer dagpengeforbruget eller forlænger dagpengeretten - få overblikket her Læs mere...

Højere dagpenge kan kickstarte økonomien

Udgivet den 27. Maj, 2020 af A-kasser.dk

Hvis politikerne vil sætte gang i forbruget efter corona-krisen ved at udbetale penge til danskerne, er det mest effektive at give dem til Læs mere...

Gå til bloggen

Hjælp?