A-kasse på medieområdet?

De vigtigste a-kasser på området er:


AJKS er a-kassen for professionelle i medie- og kommunikationsbranchen. De kender formidlernes arbejdsmarked, og kan derfor tilbyde medlemmer en lang række karrierefremmende tilbud.
Hos AJKS organiserer de journalister, fotografer, pressefotografer, grafikere, produktionsmedarbejdere, web-redaktører, billedkunstnere, forfattere, kommunikations- og informationsmedarbejdere, kandidater og bachelorer inden for kommunikation og markedsføring samt translatører, oversættere og korrespondenter.
AJKS anbefales af Forbundet Kommunikation og Sprog og Dansk Journalistforbund.

Arbejder du med it-teknik/design, f.eks. som Digital konceptudvikler, E-designer, IT-teknolog eller Multimediedesigner?
Så vil det være mere oplagt at melde dig ind i:

Min A-kasse anbefales af PROSA (fagforbundet for it-professionelle).

Både AJKS og Min A-kasse er blandt de billigste, og dækker de dit arbejdsområde/uddannelse anbefaler vi at du vælger en af de to.
Søger du efter en billig pakkeløsning omfattende både A-kasse og fagforening kan du se en liste med de bedste tilbud.

A-kasse for højtuddannede:

Er du kandidat, bachelor eller studerende på universitet, handelshøjskole eller handelsakademi inden for sprog, kommunikation, medier?

MA’s medlemmer er for de flestes vedkommende humanister eller scient.er. Men dertil kommer selvfølgelig en stribe fagligheder i krydsfeltet mellem de to – og i randområderne. Så MA A-kasse bliver valgt, fordi MA A-kasse kan tilbyde et fagligt fællesskab på de områder, hvor de er specialister: humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologi og pædagogik.
Deres medlemmer er på det private såvel som det offentlige arbejdsmarked og i NGO’er. Arbejder typisk med fx HR, kommunikation, undervisning, forskning, administration, programmering, projektledelse, it, konsulent – eller er selvstændige. MA A-kasse anbefales af Dansk Magisterforening. DM er fagforening for 49.000 kandidater og studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsfag og sundheds-videnskab.
Ønsker du blot at få den billigste a-kasse for højtuddannede, skal du vælge Akademikernes A-kasse.
Men A-kasser.dk anbefaler at du vælger den A-kasse der bedst dækker din uddannelse og f.eks. er AJKS og Min A-kasse også blandt de billige A-kasser.
Alle de nævnte A-kasser tilbyder gratis studiemedlemskab.

Eksempler på uddannelser inden for området sprog, kommunikation, medier på kandidat eller bachelor niveau og den relevante A-kasse:
Nogle uddannelser dækkes af flere A-kasser og er derfor nævnt flere steder.
MA A-kasse: Anvendt kulturanalyse, Arabisk- og islamstudier, Asienstudier, Audiologopædi, Brasilianske studier, Bæredygtig kulturarvsmanagement, Dansk, Didaktik, Digital design, Dramaturgi, Engelsk, Europas religiøse rødder, Europæiske studier, Finsk, Fransk sprog - litteratur og kultur, Grækenlandsstudier, Idehistorie, Indianske sprog og kulturer, Indoeuropæisk, Informatik, Informationsarkitektur, Informationsteknologi, Informationsvidenskab, Informationsvidenskab og kulturformidling, Internationale studier, It - kommunikation og organisation, Italiensk sprog og kultur, Japanstudier, Kinastudier, Klassisk græsk, Klassiske sprog, Kognition og kommunikation, Kognitiv semiotik, Kommunikation, Kommunikation og it, Kommunikationsdesign, Kultur- og sprogmødestudier, Latin, Latinamerikastudier, Latinsk middelalderfilologi, Lingvistik, Litteraturvidenskab, Medievidenskab, Mellemøststudier, Moderne kultur og kulturformidling, Musikvidenskab, Nederlandsk, Oldtidskundskab, Oplevelsesøkonomi, Performance-design, Politisk kommunikation og ledelse, Polsk sprog og kultur, Portugisisk, Pædagogik, Pædagogisk antropologi, Pædagogisk filosofi, Pædagogisk sociologi, Religionsvidenskab, Retorik, Russisk sprog og kultur, Softwareudvikling, Spansk sprog og kultur, Spil, Sprogpsykologi, Tværkulturelle studier, Tysk, Virksomhedskommunikation, Visuel kultur, Webkommunikation, Østeuropastudier.
Akademikernes A-kasse: Digital innovation og management, Innovation og business, Innovativ kommunikationsteknik og entreprenørskab, Lærings- og oplevelsesteknologi, Telekommunikation.
Min A-kasse: Digital design, Informatik, Informationsarkitektur, Informationsteknologi, Informationsvidenskab, Interaktive digitale medier, It og kognition, It - kommunikation og organisation, It-design og applikationsudvikling, It-produktdesign, Kommunikation og it, Oplevelsesdesign, Softwareudvikling, Spil, Webkommunikation.
AJKS: Digital design og kommunikation, Erhvervssprog og international virksomhedskommunikation, Film- og medievidenskab, Journalistik, Kognition og kommunikation, Kommunikation, Kommunikationsdesign, Kultur og formidling, Kultur - kommunikation og globalisering, Lingvistik, Medievidenskab, Moderne kultur og kulturformidling, Politisk kommunikation og ledelse, Retorik, Sprogpsykologi, Virksomhedskommunikation.
CA A-kasse: Erhvervsøkonomi - (erhvervssprog, negot.), Erhvervsøkonomi og erhvervssprog, Erhvervsøkonomi og filosofi, Erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation, Virksomhedskommunikation.

Kilde: FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og AC.

Mere om A-kasse og dagpenge

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Forenkling af reglerne om rådighed og sanktioner

Forenkling af reglerne om regulering og tilbagebetaling

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Seneste blog indlæg

Store fagforeninger støtter nu nedsættelse af dimittendsats

Udgivet den 2. November, 2021 af A-kasser.dk

De to store fagforeninger for akademikere, IDA og MA, er nu parate til at acceptere en sats på 9500 kroner, hvis den nuværende dimittendsats på 13.815 kroner bliver fastholdt i de første tre til seks måneder Læs mere...

Regeringen foreslår ændring af dagpengesatser

Udgivet den 7. September, 2021 af A-kasser.dk

Som en del af regeringens reformpakke der skal være med til at øge arbejdsudbuddet, foreslår regeringen ændring af dagpengesatsen. Nyuddannede uden børn skal have mindre mens andre ledige skal have kr. 5.000 mere om måneden i de første 3 måneder med ledighed. Læs mere...

COVID-19 suspension og forlængelse af dagpengeret - få overblikket

Udgivet den 10. Februar, 2021 af A-kasser.dk

Siden marts 2020 er der af flere omgange som følge af COVID-19 vedtaget lovændringer der enten suspenderer dagpengeforbruget eller forlænger dagpengeretten - få overblikket her Læs mere...

Højere dagpenge kan kickstarte økonomien

Udgivet den 27. Maj, 2020 af A-kasser.dk

Hvis politikerne vil sætte gang i forbruget efter corona-krisen ved at udbetale penge til danskerne, er det mest effektive at give dem til Læs mere...

Gå til bloggen

Hjælp?