A-kasse inden for service og rengøring?

Arbejder du med rengøring eller har andet servicejob?

Under dette område findes rengøringsjob af enhver art, både på hospitaler, kontorer, i busser, tog og fly samt i private hjem.
Men også en række servicejob, som .f.eks. frisør, kosmetolog, optiker, urmager, flypersonale, vagtpersonale, Fitness, helse, idrætsinstruktører og sportstrænere, Helseassistenter, Inspektører, Kantineledere – kantineassistenter, Kørelærere, Tilsynsfunktionærer, Økonomaer.
Desuden er her job med ejendomsservice, betjening af varmeanlæg, både i ejendomme og på kraftværker, foruden job på vaskerier og i renserier.
Endelig er her arbejde med renovation, både indsamling af affald og avanceret deponering, bortskaffelse og genbrug af affaldsrester, nu som nye produkter.

Traditionelle A-kasser på området:


Serviceforbundet er en sammenslutning af 11 fagforeninger, som repræsenter forskellige fagområder inden for service og rengøring på det danske arbejdsmarked. De enkelte fagforeninger/områder inden for Serviceforbundet er: Bankbetjente, Ejendoms- og servicefunktionærer, Faglig Puls (organiserer en lang række medlemsgrupper fra vidt forskellige erhverv, se her om du er omfattet), Urmagere og optikere, Raffinaderiteknikere, Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund, Vagt- og sikkerhedsfunktionærer, Landbrugs- og Tilsynsfunktionærer, Flyvebranchens Personale Union.
Serviceforbundet har pr. 01.01.2017 nedlagt sin egen A-kasse, og har istedet indgået samarbejde med "Min A-kasse", som samtidig har overtaget de tidligere medlemmer af Serviceforbundets A-kasse.

3F A-kasse
3F er Danmarks største fagforening med overenskomst på flere arbejdspladser end nogen anden fagforening. 3F’s medlemmer arbejder i mange brancher på offentlige og private virksomheder: Industri, restauration, service, rengøring, gartneri, landbrug, transport, byggeri.

Billigere a-kasse mulighed:

Ovennævnte to A-kasser ligger i den dyre ende og du vil kunne spare penge ved at vælge en af de billige tværfaglige A-kasser.

Den billigste tværfaglige A-kasse er i 2021 FTF-A, som optager alle som medlemmer uanset faglig baggrund. Endvidere tilbyder FTF-A en god og billig lønsikring, hvis du ønsker at forsikre dig udover dagpenge.

Ønsker du en billig pakkeløsning med både A-kasse og fagforening?

KRIFA (kristelig fagbevægelse) har et godt tilbud til dig der gerne vil have en billig pakkeløsning med både a-kasse og fagforening.
Deres billigste tilbud "Krifa Light" til kr. 515/mdr. er landets billigste pakketilbud.

Husk at det er frivilligt om du vil være med i en fagforening. Hvis du kun ønsker at sikre dig økonomisk i tilfælde af ledighed vil vi anbefale at du vælger den billigste A-kasse du kan blive medlem af, hvilket i 2021 er FTF-A.

Er du ansat som funktionær kan du blive medlem af Frie Funktionærer.

Frie Funktionærer har et af de billigste tilbud på A-kasse+fagforening for lønmodtagere.
Frie Funktionærer har meget få klager og klarer sig godt f.eks. på Trustpilot.

Kilde: FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation), AC og UddannelsesGuiden

Mere om A-kasse og dagpenge

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Forenkling af reglerne om rådighed og sanktioner

Forenkling af reglerne om regulering og tilbagebetaling

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Seneste blog indlæg

Store fagforeninger støtter nu nedsættelse af dimittendsats

Udgivet den 2. November, 2021 af A-kasser.dk

De to store fagforeninger for akademikere, IDA og MA, er nu parate til at acceptere en sats på 9500 kroner, hvis den nuværende dimittendsats på 13.815 kroner bliver fastholdt i de første tre til seks måneder Læs mere...

Regeringen foreslår ændring af dagpengesatser

Udgivet den 7. September, 2021 af A-kasser.dk

Som en del af regeringens reformpakke der skal være med til at øge arbejdsudbuddet, foreslår regeringen ændring af dagpengesatsen. Nyuddannede uden børn skal have mindre mens andre ledige skal have kr. 5.000 mere om måneden i de første 3 måneder med ledighed. Læs mere...

COVID-19 suspension og forlængelse af dagpengeret - få overblikket

Udgivet den 10. Februar, 2021 af A-kasser.dk

Siden marts 2020 er der af flere omgange som følge af COVID-19 vedtaget lovændringer der enten suspenderer dagpengeforbruget eller forlænger dagpengeretten - få overblikket her Læs mere...

Højere dagpenge kan kickstarte økonomien

Udgivet den 27. Maj, 2020 af A-kasser.dk

Hvis politikerne vil sætte gang i forbruget efter corona-krisen ved at udbetale penge til danskerne, er det mest effektive at give dem til Læs mere...

Gå til bloggen

Hjælp?