A-kasse inden for metal, maskiner og mekanik?

Traditionelle A-kasser på området:


Dansk Metal er et fagligt fællesskab for mennesker med mekanisk, teknisk, elektronisk og informationsteknologisk forståelse.

Teknisk Landsforbund er for dig, der arbejder med udvikling indenfor teknik, design eller konstruktion. Du har en erhvervs- eller videregående uddannelse til og med bachelorniveau.

Billigere a-kasse mulighed:

Ovennævnte to A-kasser ligger i den dyre ende og du vil kunne spare penge ved at vælge en af de billige tværfaglige A-kasser.

De fleste f.eks. teknikere og designere er ansat som funktionærer og kan dermed blive medlem af Frie Funktionærer.

Frie Funktionærer har et af de billigste tilbud på A-kasse+fagforening for lønmodtagere.
Frie Funktionærer har meget få klager og klarer sig godt f.eks. på Trustpilot.

Ønsker du kun den økonomiske sikkerhed i form af rent A-kasse medlemskab kan du blot vælge den billigste tværfaglige a-kasse.
Du har helt de samme rettigheder (til dagpenge mm) uanset hvilken A-kasse du er medlem af.
Se en liste med alle 12 tværfaglige A-kasser i Danmark. Der er ikke i de tværfaglige a-kasser noget krav om at du samtidig skal være medlem af en fagforening.

A-kasse for højtuddannede:

Har du en lang videregående uddannelse og arbejder f.eks. som maskinmester?
Maskinmestrenes Forening anbefaler Akademikernes A-kasse. Den er samtidig den billigste a-kasse for højtuddannede, herunder maskinmestre.

Du kan søge optagelse i Akademikernes A-kasse hvis du læser til kandidat eller bachelor.
Hvis du læser på en erhvervsakademi­uddannelse eller professionsbachelor­uddannelse vil det være oplagt at søge optagelse i
Teknisk Landsforbund er en faglig organisation tilknyttet LO for ca. 31.200 teknikere og designere. De fleste er ansat som funktionærer, nogle har lederfunktioner og andre er freelancere. Under TL hører også Teknikernes A-kasse. Medlemmerne kommer fra forskellige faggrupper inden for teknik, design, formgivning og konstruktion.

Teknisk Landsforbund ligger i den dyre ende af A-kasserne. Ønsker du kun økonomisk sikkerhed i form af dagpenge ved arbejdsløshed (og ikke fagforening), kan du i stedet for overveje at indmelde dig i en af de billigse tværfaglige a-kasser. Da du formentlig er/vil blive ansat som funktionær kan du også vælge Frie Funktionærer. De har et af de billigste tilbud på A-kasse+fagforening for lønmodtagere.

Eksempler på uddannelser inden for området metal, maskiner og mekanik på erhvervsakademi- eller professionsbachelor niveau og den relevante A-kasse:
Teknisk Landsforbund: Autoteknolog, Driftsteknolog - offshore, Diplomingeniør - mekatronik.
Akademikernes A-kasse: Maskinmester.

Eksempler på uddannelser inden for området metal, maskiner og mekanik på kandidat eller bachelor niveau og den relevante A-kasse:
Akademikernes A-kasse: Design af mekaniske systemer, Elektromekanisk systemdesign, Konstruktion og mekanik, Maskinkonstruktion, Mekanik, Mekatronik.
MA A-kasse: Miljøteknologi.

Kilde: FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation), AC og Wikipedia

Mere om A-kasse og dagpenge

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Forenkling af reglerne om rådighed og sanktioner

Forenkling af reglerne om regulering og tilbagebetaling

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Seneste blog indlæg

Store fagforeninger støtter nu nedsættelse af dimittendsats

Udgivet den 2. November, 2021 af A-kasser.dk

De to store fagforeninger for akademikere, IDA og MA, er nu parate til at acceptere en sats på 9500 kroner, hvis den nuværende dimittendsats på 13.815 kroner bliver fastholdt i de første tre til seks måneder Læs mere...

Regeringen foreslår ændring af dagpengesatser

Udgivet den 7. September, 2021 af A-kasser.dk

Som en del af regeringens reformpakke der skal være med til at øge arbejdsudbuddet, foreslår regeringen ændring af dagpengesatsen. Nyuddannede uden børn skal have mindre mens andre ledige skal have kr. 5.000 mere om måneden i de første 3 måneder med ledighed. Læs mere...

COVID-19 suspension og forlængelse af dagpengeret - få overblikket

Udgivet den 10. Februar, 2021 af A-kasser.dk

Siden marts 2020 er der af flere omgange som følge af COVID-19 vedtaget lovændringer der enten suspenderer dagpengeforbruget eller forlænger dagpengeretten - få overblikket her Læs mere...

Højere dagpenge kan kickstarte økonomien

Udgivet den 27. Maj, 2020 af A-kasser.dk

Hvis politikerne vil sætte gang i forbruget efter corona-krisen ved at udbetale penge til danskerne, er det mest effektive at give dem til Læs mere...

Gå til bloggen

Hjælp?