A-kasse inden for mad og ernæring?

Traditionel a-kasse på området


Fødevareforbundet NNF organiserer ansatte inden for følgende brancher: bager, slagter, mejeri, sukker- og chokoladeindustrien samt tobaksindustrien.
NNF har indgået overenskomster på følgende områder:
Mejeri: 85 % af de ansatte på mejeriområdet er omfattet af fællesoverenskomsten for mejeripersonale og chauffører mellem Fødevareforbundet NNF og Mejeribrugets Arbejdsgiverforening.
Butiksområdet: Er du ansat i en mellemstor virksomhed under Bagere og Konditormestre i Danmark (BKD) eller Arbejdsgiverforeningen Konditor, Bager og Chokolademagere (AKBC) er du dækket af NNF's overenskomst.
Fødevareindustri: Hvis du arbejder indenfor tobaksindustrien, Bager/Møllerindustrien, Sukker/Chokoladevareindustrien samt kød- og forædlingsindustrien, er du med stor sandsynlighed omfattet af Den Fødevareindustrielle Overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.
Slagter-industri: Slagteriovenskomsten dækker andels-, privat og kreaturslagteri, samt virksomheder, der er tilknyttet en af disse.

Billigere a-kasse mulighed:

NNF-A er dog også blandt de dyrere A-kasser, og du kunne overveje istedet for at melde dig ind i en tværfaglig A-kasse, som alle kan blive medlem af.
Kost & Ernæringsforbundet anbefaler FTF-A.

Et af de øvrige populære valg inden for området mad og ernæring er:

KRIFA (kristelig fagbevægelse) har et godt tilbud til dig der gerne vil have en billig pakkeløsning med både a-kasse og fagforening.
Deres billigste tilbud "Krifa Light" til kr. 515/mdr. er landets billigste pakketilbud.

Har du uddannelse eller igang med uddannelse rettet mod mad og ernæringsbranchen, f.eks. som ernæringsassistent eller lignende uddannelse på niveauet erhvervsakademi­uddannelser eller professionsbachelor­uddannelser bør du overveje at melde dig ind i FTF-A.

FTF-A, som optager alle som medlemmer uanset faglig baggrund er blandt de aller billigste a-kasser.
Endvidere tilbyder FTF-A en god og billig lønsikring, hvis du ønsker at forsikre dig udover dagpenge.
FTF-A dækker bl.a. følgende uddannelser: Diplomingeniør - fødevareanalyse, Ernæring og sundhed, Ernæringsassistent, Laboratorie-, fødevare- og procesteknologi, Serviceøkonom, Procesteknolog og Laborant.
Der er ikke i de tværfaglige a-kasser noget krav om at du samtidig skal være medlem af en fagforening.

A-kasse for højtuddannede


Har du eller er du igang med en videregående uddannelse inden for området mad og ernæring?
Så kan Akademikernes A-kasse være et godt og billigt valg.
Hvis du KUN ønsker A-kasse er Akademikernes A-kasse den 3. billigste i landet (efter Din Sundhedsfaglige A-kasse og BUPL-A) til en pris i 2021 på kun kr. 467/mdr.
Akademikernes A-kasse tilbyder også lønsikring som supplement til A-kasse medlemskab. Læs mere om deres tilbud her.

Eksempler på videregående uddannelser inden for området mad og ernæring og den relevante A-kasse:
Akademikernes A-kasse: Folkesundhedsvidenskab, Fødevarer og ernæring, Fødevareinnovation og sundhed, Fødevareteknologi, Integrerede fødevarestudier, Kemi (civilingeniør), Kemi og bioteknologi, Molekylær ernæring og fødevareteknologi, Teknisk biomedicin.
MA A-kasse: Fødevarevidenskab, Human ernæring, Klinisk ernæring.

Kilde: FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og AC.

Mere om A-kasse og dagpenge

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Forenkling af reglerne om rådighed og sanktioner

Forenkling af reglerne om regulering og tilbagebetaling

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Seneste blog indlæg

Store fagforeninger støtter nu nedsættelse af dimittendsats

Udgivet den 2. November, 2021 af A-kasser.dk

De to store fagforeninger for akademikere, IDA og MA, er nu parate til at acceptere en sats på 9500 kroner, hvis den nuværende dimittendsats på 13.815 kroner bliver fastholdt i de første tre til seks måneder Læs mere...

Regeringen foreslår ændring af dagpengesatser

Udgivet den 7. September, 2021 af A-kasser.dk

Som en del af regeringens reformpakke der skal være med til at øge arbejdsudbuddet, foreslår regeringen ændring af dagpengesatsen. Nyuddannede uden børn skal have mindre mens andre ledige skal have kr. 5.000 mere om måneden i de første 3 måneder med ledighed. Læs mere...

COVID-19 suspension og forlængelse af dagpengeret - få overblikket

Udgivet den 10. Februar, 2021 af A-kasser.dk

Siden marts 2020 er der af flere omgange som følge af COVID-19 vedtaget lovændringer der enten suspenderer dagpengeforbruget eller forlænger dagpengeretten - få overblikket her Læs mere...

Højere dagpenge kan kickstarte økonomien

Udgivet den 27. Maj, 2020 af A-kasser.dk

Hvis politikerne vil sætte gang i forbruget efter corona-krisen ved at udbetale penge til danskerne, er det mest effektive at give dem til Læs mere...

Gå til bloggen

Hjælp?