A-kasse inden for kultur, kunst og design?

Ingen traditionel A-kasse på området

Som alle andre har du frit valg når det drejer sig om valg af A-kasse.
Ønsker du kun den økonomiske sikkerhed som a-kasse medlemskab giver (og du ikke føler du har behov for fagforening), så vil vi anbefale at du leder efter den billigste A-kasse. Du har samme rettigheder (til dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed m.m.) uanset hvilken A-kasse du er medlem af.
Du kan blive medlem af en tværfaglig A-kasse uanset din baggrund eller uddannelse. De tværfaglige A-kasser er også blandt de billigste. Du vil med disse a-kasser spare penge set i forhold til f.eks. medlemskab af Teknisk Landsforbund.

Teknisk Landsforbund er for dig, der arbejder med udvikling indenfor teknik, design eller konstruktion. Du har en erhvervs- eller videregående uddannelse til og med bachelorniveau.

Har du en kunstnerisk uddannelse (f.eks. balletdanser, billedkunstner, danser, forfatter, kunsthåndværker) eller har du en uddannelse inden for kultur, kunst og design på niveauet erhvervsakademi­uddannelser eller professionsbachelor­uddannelser bør du overveje at melde dig ind i FTF-A.

FTF-A, som optager alle som medlemmer uanset faglig baggrund er blandt de aller billigste a-kasser.
FTF-A har mange medlemmer fra kreative fag som film, teater og musik, men du kan også blive medlem hvis du arbejder indenfor kultur, kunst og design.
Endvidere tilbyder FTF-A en god og billig lønsikring, hvis du ønsker at forsikre dig udover dagpenge.
En anden mulighed, som anbefales af Billedkunstnernes Forbund er
Også AJKS optager alle uanset uddannelse eller job.

Har du videregående uddannelse inden for kultur, kunst og design?

Er du kandidat, bachelor eller studerende på universitet eller handelshøjskole inden for kultur, kunst og design?
Så kan det være oplagt for dig at melde dig ind i enten Akademikernes A-kasse eller MA A-kasse.
Akademikernes A-kasse er den billigste A-kasse for højtuddannede.
Eksempler på uddannelser inden for området kultur, kunst og design på kandidat eller bachelor niveau og den relevante A-kasse:
MA A-kasse: Afrikastudier, Antropologi, Balkanstudier, Designledelse, Den humanistiske bacheloruddannelse, Digital design, Dramaturgi, Erhvervsøkonomi og filosofi, Eskimologi, Forhistorisk arkæologi, Historie, Idehistorie, Indianske sprog og kulturer, It-didaktisk design, Italiensk sprog og kultur, Japanstudier, Kinastudier, Klassisk arkæologi, Klassiske sprog, Kunsthistorie, Landskabsarkitektur, Latin, Latinamerikastudier, Medialogi, Mellemøststudier, Middelalder- og renæssancearkæologi, Moderne kultur og kulturformidling, Musikvidenskab, Oldtidskundskab, Oplevelsesdesign, Oplevelsesøkonomi, Portugisisk, Religionsvidenskab, Retorik, Russisk sprog og kultur, Sociologi, Spansk sprog og kultur, Spil, Sprogpsykologi, Teater- og performancestudier, Teologi, Tværkulturelle studier, Tysk, Udvikling og internationale relationer, Visuel kultur, Ægyptologi, Æstetik og kultur, Østeuropastudier.
Akademikernes A-kasse: Bygningsdesign, Design og innovation, Designstudier, Industrielt design, Interaktionsdesign, Lysdesign, Plan - by og proces.
AJKS: Digital design og kommunikation, Informationsvidenskab og kulturformidling, Interaktive digitale medier, Journalistik, Kommunikation, Kultur og formidling, Kultur, kommunikation og globalisering.

Kilde: FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og AC.

Mere om A-kasse og dagpenge

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Forenkling af reglerne om rådighed og sanktioner

Forenkling af reglerne om regulering og tilbagebetaling

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Seneste blog indlæg

Store fagforeninger støtter nu nedsættelse af dimittendsats

Udgivet den 2. November, 2021 af A-kasser.dk

De to store fagforeninger for akademikere, IDA og MA, er nu parate til at acceptere en sats på 9500 kroner, hvis den nuværende dimittendsats på 13.815 kroner bliver fastholdt i de første tre til seks måneder Læs mere...

Regeringen foreslår ændring af dagpengesatser

Udgivet den 7. September, 2021 af A-kasser.dk

Som en del af regeringens reformpakke der skal være med til at øge arbejdsudbuddet, foreslår regeringen ændring af dagpengesatsen. Nyuddannede uden børn skal have mindre mens andre ledige skal have kr. 5.000 mere om måneden i de første 3 måneder med ledighed. Læs mere...

COVID-19 suspension og forlængelse af dagpengeret - få overblikket

Udgivet den 10. Februar, 2021 af A-kasser.dk

Siden marts 2020 er der af flere omgange som følge af COVID-19 vedtaget lovændringer der enten suspenderer dagpengeforbruget eller forlænger dagpengeretten - få overblikket her Læs mere...

Højere dagpenge kan kickstarte økonomien

Udgivet den 27. Maj, 2020 af A-kasser.dk

Hvis politikerne vil sætte gang i forbruget efter corona-krisen ved at udbetale penge til danskerne, er det mest effektive at give dem til Læs mere...

Gå til bloggen

Hjælp?