Find billigste A-kasse

Find hurtigt

den billigste A-kasse

Vi sammenligner pris og andet
for ALLE A-kasser i Danmark

A-kasse inden for kultur, kunst og design?

Ingen traditionel A-kasse på området

Som alle andre har du frit valg når det drejer sig om valg af A-kasse.
Ønsker du kun den økonomiske sikkerhed som a-kasse medlemskab giver (og du ikke føler du har behov for fagforening), så vil vi anbefale at du leder efter den billigste A-kasse. Du har samme rettigheder (til dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed m.m.) uanset hvilken A-kasse du er medlem af.
Du kan blive medlem af en tværfaglig A-kasse uanset din baggrund eller uddannelse. De tværfaglige A-kasser er også blandt de billigste. Du vil med disse a-kasser spare penge set i forhold til f.eks. medlemskab af Teknisk Landsforbund.
Er Teknikernes A-kasse den rigtige Akasse for dig? Se mere og tilmeld dig online
Teknisk Landsforbund er for dig, der arbejder med udvikling indenfor teknik, design eller konstruktion. Du har en erhvervs- eller videregående uddannelse til og med bachelorniveau.

Har du en kunstnerisk uddannelse (f.eks. balletdanser, billedkunstner, danser, forfatter, kunsthåndværker) eller har du en uddannelse inden for kultur, kunst og design på niveauet erhvervsakademi­uddannelser eller professionsbachelor­uddannelser bør du overveje at melde dig ind i FTF-A.
Er FTF-A den rigtige Akasse for dig? Se mere og tilmeld dig online
FTF-A, som optager alle som medlemmer uanset faglig baggrund er blandt de aller billigste a-kasser.
FTF-A har mange medlemmer fra kreative fag som film, teater og musik, men du kan også blive medlem hvis du arbejder indenfor kultur, kunst og design.
Endvidere tilbyder FTF-A en god og billig lønsikring, hvis du ønsker at forsikre dig udover dagpenge.
En anden mulighed, som anbefales af Billedkunstnernes Forbund er Er Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog den rigtige Akasse for dig? Se mere og tilmeld dig online
Også AJKS optager alle uanset uddannelse eller job.

Har du videregående uddannelse inden for kultur, kunst og design?

Er du kandidat, bachelor eller studerende på universitet eller handelshøjskole inden for kultur, kunst og design?
Så kan det være oplagt for dig at melde dig ind i enten Akademikernes A-kasse eller MA A-kasse.
Akademikernes A-kasse er den billigste A-kasse for højtuddannede.
Eksempler på uddannelser inden for området kultur, kunst og design på kandidat eller bachelor niveau og den relevante A-kasse:
MA A-kasse: Afrikastudier, Antropologi, Balkanstudier, Designledelse, Den humanistiske bacheloruddannelse, Digital design, Dramaturgi, Erhvervsøkonomi og filosofi, Eskimologi, Forhistorisk arkæologi, Historie, Idehistorie, Indianske sprog og kulturer, It-didaktisk design, Italiensk sprog og kultur, Japanstudier, Kinastudier, Klassisk arkæologi, Klassiske sprog, Kunsthistorie, Landskabsarkitektur, Latin, Latinamerikastudier, Medialogi, Mellemøststudier, Middelalder- og renæssancearkæologi, Moderne kultur og kulturformidling, Musikvidenskab, Oldtidskundskab, Oplevelsesdesign, Oplevelsesøkonomi, Portugisisk, Religionsvidenskab, Retorik, Russisk sprog og kultur, Sociologi, Spansk sprog og kultur, Spil, Sprogpsykologi, Teater- og performancestudier, Teologi, Tværkulturelle studier, Tysk, Udvikling og internationale relationer, Visuel kultur, Ægyptologi, Æstetik og kultur, Østeuropastudier.
Akademikernes A-kasse: Bygningsdesign, Design og innovation, Designstudier, Industrielt design, Interaktionsdesign, Lysdesign, Plan - by og proces.
AJKS: Digital design og kommunikation, Informationsvidenskab og kulturformidling, Interaktive digitale medier, Journalistik, Kommunikation, Kultur og formidling, Kultur, kommunikation og globalisering.

Kilde: FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og AC.


Denne side er senest ændret den 28. januar 2019.

Mere om A-kasse medlemskab

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet nogle af de spørgsmål vi modtager om A-kasse medlemskab.

Tværfagligt og fagligt afgrænsede a-kasser

Læs mere

Dagpengeret og udbetaling af dagpenge

Læs mere

Studerende og medlem af en A-kasse?

Læs mere

Hvad er mine rettigheder som dimittend?

Læs mere